Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck: “Met ‘Sculptural’ wil ik de identiteit van K.E.R.K. versterken”

Vanaf dinsdag 2 juli is de voormalige kerk van Sint-Pieters-Kapelle in Middelkerke het decor voor de vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck. De bekende kunstenaar verzamelde voor ‘Sculptural’ twaalf bevriende kunstenaars die samen met hem “de intrigerende wereld van hedendaagse beeldhouwkunst willen belichten”. ‘Sculptural’ loopt nog tot en met zaterdag 31 augustus.

Perfecte fietsuitstap

Het toegankelijk brengen van hedendaagse kunst voor een breed publiek is geen makkelijke opdracht. Dan is een centraal gelegen kerkgebouw vlakbij een aantal toeristische fietsknooppunten alvast enorm drempelverlagend. Voor schepen van Cultuur Natacha Lejaeghere is dat net het hoofddoel van het artistieke zomerprogramma in Middelkerke. “Het is onze bedoeling om kunst zo dicht mogelijk bij de mensen te brengen. Toen onze landelijke kerken een herbestemming kregen, zagen we een mooie opportuniteit om die waardevol in te vullen. In Leffinge houdt William Sweetlove er zijn tweede zomertentoonstelling, terwijl Nick dit jaar tekent voor expo vier. Eigenlijk is een bezoekje aan een van die expo’s een perfecte daguitstap met de fiets.”

Getalenteerde collega’s

Hoewel Nick Ervinck een internationaal gerenommeerde kunstenaar is, houdt hij de band met zijn thuisgrond graag dicht. Het is ondertussen vier jaar geleden dat hij deze samenwerking met Middelkerke op poten zette en zijn unieke Kunsthalle Ervinck – afgekort K.E.R.K. creëerde. “Met ‘Sculptural’ wil ik de identiteit van K.E.R.K. als toonaangevend platform voor beeldhouwkunst en bij uitbreiding andere beeldende disciplines versterken. K.E.R.K. is veel meer dan een tentoonstellingsruimte voor mijn werk. Ik ben bijzonder trots dat ik voor ‘Sculptural’ de werken van deze twaalf extreem getalenteerde collega’s aan de wereld mag tonen.”

Nick Ervinck krijgt voor ‘Sculptural’ het artistieke gezelschap van Leyla Aydoslu, Sven Boel, Caroline Coolen, Anton Cotteleer, Elleke Frijters, Nadia Naveau, Warre Mulder, Katleen Vinck, Ludwig Vandevelde, Robin Vermeersch, Alice Vanderschoot en Octave Vandeweghe.

Een zomer vol kunst

Wie in Middelkerke zijn artistieke zomerhonger wil stillen, kan naast ‘Sculptural’ ook terecht in Leffinge voor ‘Bill & James’. Daar etaleert William Sweetlove zijn respect en waardering voor James Ensor. In Villa Les Zéphyrs in Westende stelde Pieter Jan Valgaeren met ‘Wear Sunscreen’ een bijzondere tentoonstelling samen. Zijn inspiratiebron? ‘Everybody’s Free (To Wear Sunscreen)’. Het opvallende lied van de Australische artiest Baz Luhrmann. Negentien artiesten reflecteren met een breed gamma technieken op de unieke sfeer van de song. Tel daarbij alle kunstwerken in de open ruimte en de twee Beaufortwerken en je Middelkerkse kunstzomer zit tjokvol.

The post Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck: “Met ‘Sculptural’ wil ik de identiteit van K.E.R.K. versterken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem

Op de gemeenteraad meldde de oppositie aan het schepencollege dat de parkeerplaats voor mindervaliden ter hoogte van de huisartsenpraktijk in de Kaatsspelstraat frequent bezet wordt door automobilisten zonder beperking. Het kabinet bevestigt dat patiënten daar inderdaad regelmatig over klagen.
The post Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek aan vernieuwde stadhuis

Op zondag 30 juni zette Roeselare de deuren open van het vernieuwde stadhuis. Op de Grote Markt stonden bij momenten wachtrijen, maar de rondleiding verliep heel vlot. De bezoekers waren onder de indruk van het lichtrijke en toegankelijke gebouw.
The post “Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek

Lees meer »

Gemeenteraad in Wingene bespreekt stijgende criminaliteitscijfers: “Onze regio ligt in lijn met de nationale cijfers”

N-VA-kopman en oppositieraadslid Pieter-Jan Verhoye vroeg tijdens de jongste gemeenteraad meer uitleg over de groeiende criminaliteitscijfers in de regio aan de Tieltse korpschef Filip Feraux. Die was toevallig present om uitleg te geven over twee koninklijke besluiten, nodig om de politionele uitbreiding van politiezone Tielt met Meulebeke mogelijk te maken.
The post Gemeenteraad in Wingene bespreekt stijgende criminaliteitscijfers: “Onze

Lees meer »

’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire houtscholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dit werd voorgesteld tijdens het slotevenement in Waregem. Ook ’t Saam Campus Cardijn nam deel met twee verschillende klassen.
The post ’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opnieuw veel Franse sfeer bij ‘t Zudn van Vrankrik in Pittem: “Mediterrane gezelligheid”

Op zondag 14 juli organiseren het oudercomité en de leiding van Chiro ‘t Kartouchke voor de 21ste keer het inmiddels traditionele ‘t Zudn van Vrankrik op het binnenplein van de oude jongensschool in de Eikeldreef. Ook deze editie zal met spijs, drank en muziek weer de mediterrane gezelligheid naar Pittem worden gebracht.
The post Opnieuw veel Franse sfeer bij

Lees meer »

Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge

Gasbedrijf Fluxys heeft in de lng-terminal van Zeebrugge bijkomende langetermijnhervergassingsslots aangeboden voor de periode 2027-2044. Alle aangeboden capaciteit werd onderschreven op lange termijn, zo meldt Fluxys.
The post Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

“Backstage moedermelk afkolven en dan zonnebrillen verkopen: pure rock-’n-roll”. Eline De Munck baat pop-upshop uit op festival

Haar eerste Rock Werchter als mama. “En dat doet iets met mij, ik heb voor het eerst de balans gevoeld tussen mama zijn en mezelf”, vertelt Eline De Munck (36). Terwijl baby Colette (bijna 4 maanden) thuis bij haar meter ligt te slapen, is mama aan het werk. Dubbele shift zelfs, want tussen het verkopen van haar limited collectie RW-zonnebrillen,

Lees meer »