Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun plan.

 

Meer krantenkoppen in België

Open Wijngaardfeesten énWijnfeesten in Heuvelland

Op 6 en 7 juli vinden de Open Wijngaardfeesten plaats in Heuvelland. Ontdek een veelheid aan Heuvellandse wijnen en neem een exclusieve kijk achter de schermen op tal van wijndomeinen. Op 15 augustus wordt er weer wijn geproefd in Heuvelland, want dan vinden de Wijnfeesten plaats in het Warandepark in Kemmel. Kuier tussen de verschillende
The post Open Wijngaardfeesten

Lees meer »

Aftredend premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte geeft afscheidstoespraak: “Let een beetje op elkaar, ik reken op u”

De Nederlandse aftredende premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte heeft een afscheidstoespraak gegeven vanuit het Torentje, zijn kantoor in Den Haag. Rutte blikte terug op "meer dan 5.000 dagen" als premier en overloopt daarbij de mooiste en de moeilijkste dagen van de voorbije jaren. Tegelijk heeft hij een boodschap voor zijn opvolger: "Samen sta je sterker dan alleen".

Lees meer »

Veurnse winkelstraten in fleurig zomers jasje

Stad Veurne en handelsvereniging Veurne Toe koer namen samen het initiatief om de Veurnse winkelstraten nog aantrekkelijker te maken met een kleurige, fleurige invulling.
The post Veurnse winkelstraten in fleurig zomers jasje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »