Katelijn (63) neemt afscheid van Gemeenteschool Okido in Staden: “Ik ben nog niet aan het aftellen naar mijn pensioen”

Directrice Katelijn Callewaert (63) werd op de laatste schooldag door de leerlingen en de collega’s van Gemeenteschool Okido in de bloemen gezet. Eind augustus gaat ze immers met pensioen. “Eens met pensioen zal ik eindelijk tijd hebben voor een aantal klussen die waren blijven liggen”, lacht ze.

“Ik ben in september 2012 gestart als directeur”, vertelt Katelijn. “Ik heb er dus twaalf volle schooljaren opzitten bij Okido. De school was me niet volledig vreemd aangezien ik in een vorig leven tien jaar voorzitter van de ouderraad van de school was. Voor ik directrice werd bij Okido werkte ik als trajectbegeleider deeltijds onderwijs in het Roeselaarse VTI.”

Opdrachten

Katelijn gaat pas eind augustus echt met pensioen, maar werd afgelopen vrijdag door collega’s en leerlingen in de bloemen gezet. “De collega’s haalden mij ’s morgens thuis op”, gaat Katelijn voort. “Van daar ging het richting school waar we met het volledige personeelsteam van een ontbijt genoten. Nadien trok in naar de klassen. In elke klas moest ik een opdracht afwerken op maat van de kinderen. Zo kreeg ik in het eerste leerjaar de opdracht om met een aantal letters een zin te maken. Na de speeltijd werd er gevolksdanst. In de namiddag hadden we vrij en hebben we mijn nakende pensionering met de collega’s gevierd.”

“Ik blijf nog tot eind augustus aan het werk. Zo zal ik nog het nieuwe schooljaar voorbereiden en daarbij onder andere de personeelspuzzel voor het nieuwe jaar leggen. Na mijn vakantie start ik half augustus weer met op met Johan De Cock, de nieuwe directeur die nu nog directeur is van de Gemeenteschool in Kortemark. Eens met pensioen zal ik eindelijk tijd hebben voor een aantal klussen die waren blijven liggen.”

Vrijwilliger

“Voorts zal ik ook meer tijd hebben voor mijn drie kleinkinderen en blijf ik als vrijwilliger actief bij Welzijnsschakel ’t Vlammeke. Daarnaast wil ik ook meer fietsen en boeken lezen. Een aantal zaken zoals de laatavondvergaderingen en het papierwerk zal ik niet missen. Het is wel niet zo dat ik aan het aftellen ben naar mijn pensioen. Ik ben de job zeker nog niet beu,” besluit ze.

The post Katelijn (63) neemt afscheid van Gemeenteschool Okido in Staden: “Ik ben nog niet aan het aftellen naar mijn pensioen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sabine Sagaert wordt de nieuwe CEO van Ardo

De Ardooise producent van diepvriesgroenten en -fruit Ardo heeft een nieuwe CEO: Sabine Sagaert. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.
The post Sabine Sagaert wordt de nieuwe CEO van Ardo appeared first on KW.be.

Lees meer »

Getroffen inwoners tijdens infoavond over overstroming in Voeren: “spoorbrug en autostrade zorgen voor flessenhals in rivier Berwijn”

In Voeren hebben het gemeentebestuur en de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) gisteren tijdens een infoavond onder meer 5 maatregelen voorgesteld om wateroverlast beter de baas te kunnen in de toekomst. Tijdens de vragenronde hebben een aantal inwoners dan weer zelf hun bezorgdheid aangekaart over de flessenhals in de rivier de Berwijn, die wordt veroorzaakt door een spoorwegbrug en de autostrade E25.

Lees meer »

‘Familiedag’ achter de schermen van de eedaflegging: knuffelen met papa, Fifa spelen en nog snel de baby eten geven

Ze waren er op hun Paasbest bij, maar de meeste Vlaamse volksvertegenwoordigers – en hun trotse gevolg – hebben gisteren toch vooral moeten doen wat ze in het parlement helaas nog vaak zullen moeten doen: wachten. En dus had de eedaflegging meer weg van een familiedag: met opa Jo, fruitpap, fifa-spelletjes, een knuffelzachte papa zonder snor en een nieuwe handtas

Lees meer »

Racen met zelfgebouwde zeepkisten op STEM-kamp in VTI van Tielt

Knotsgekke zeepkisten bouwen en er dan samen met vrienden over de speelplaats mee scheuren? Het gebeurt deze week in het VTI van Tielt, waar in samenwerking met de jeugd- en sportdienst van de stad een nieuwe editie van het ‘STEMmania’-kamp loopt.
The post Racen met zelfgebouwde zeepkisten op STEM-kamp in VTI van Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »