Nieuwe Nederlandse regering officieel van start na eedaflegging bij koning

De nieuwe Nederlandse regering, onder leiding van de partijloze minister-president Dick Schoof, is dinsdag officieel van start gegaan. De ministers en staatssecretarissen hebben in het paleis Huis ten Bosch in Den Haag de eed afgelegd bij koning Willem-Alexander. 

Meer krantenkoppen in België

Anzegemse vzw Karibu weet jury te bekoren: “Focus op huisvesting is cruciaal”

Vluchtelingennetwerk Vlaanderen bekroonde de Anzegemse vzw Karibu met een solidaire award. De jury koos unaniem voor Karibu als winnaar door de veelzijdige en impactvolle aanpak. “Wat Karibu bijzonder maakt, is hun focus op huisvesting, wat van cruciaal belang is voor zowel nieuwkomers als de mensen die met hen in contact komen.”
The post Anzegemse vzw Karibu weet jury te

Lees meer »

N-VA Roeselare stelt lijst voor: “We zijn nog opzoek naar enkele profielen”

N-VA Roeselare stelde zondagochtend een bijna volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. 33 van de 39 kandidaten zijn al gekend. “We hebben nu al een hele mooie mix van huidige mandatarissen en nieuwkomers”, aldus lijsttrekker Dieter Carron.
The post N-VA Roeselare stelt lijst voor: “We zijn nog opzoek naar enkele profielen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ongewoon boos en ontgoocheld na tweede sprintnederlaag op rij: zit Jasper Philipsen in een vertrouwenscrisis?

Zo zagen we Jasper Philipsen (26) nog nooit. De Limburger klopte zijn frustratie van zich af en vloekte erop los: die tweede sprintnederlaag op rij kwam duidelijk heel hard aan. Zijn vriendin moest hem tot twee keer toe gaan kalmeren op de bus. Er lijkt meer aan de hand dan alleen sportieve ontgoocheling. Is de topsprinter in een vertrouwenscrisis beland?

Lees meer »

21 West-Vlamingen, waarvan 8 nieuwkomers, leggen eed af voor Vlaams Parlement, Jeremie Vaneeckhout doet het … zonder snor

124 leden van het Vlaams Parlement legden gisteren de eed af voor de komende vijf jaar. Eerst moest er in een plenaire vergadering beslist worden of het verkiezingsresultaat in Brussel geldig was. De meerderheid besliste dat er geen hertelling moet komen. Na die stemming konden de parlementsleden hun eed afleggen. Dat deden ook 21 West-Vlamingen, waaronder 8 nieuwkomers.
The

Lees meer »