Zomersportkampen in Kortrijk

Twee maanden zomervakantie is een lange tijd om te overbruggen. Gelukkig bieden Kortrijk en deelgemeenten een breed scala aan stimulerende zomerkampen, van sportieve avonturen tot creatieve workshops en educatieve programma’s. Voor sportliefhebbers zijn er tal van mogelijkheden om actief bezig te zijn tijdens de zomermaanden. Hieronder lichten we enkele van onze favorieten uit.

Tijdens de vakantieperiodes organiseert de sportdienst in samenwerking met clubs of derden sportkampen voor kinderen vanaf het eerste kleuter tot en met het zesde secundair. Dit zowel voor halve dagen als dagkampen, al dan niet met opvang voor en na. De kampen vinden plaats in de Kortrijkse sportcentra of in de accommodatie van derden.

Kleuters

Voor de allerkleinsten – van het eerste tot het derde kleuter – heb je in de Sint-Paulus School in de Burgemeester Felix De Bethunelaan kampen die sport, crea en spel combineren. De Kaai op ’t Hoge laat je dansen met ‘Het magische dierenbos’ en ‘Het danspaleis’. Mag het wat uitdagender voor je kleine spruit? Rugbyclub Curtrycke organiseert rugbyspeelkampen voor kleuters in SC De Weimeersen in Rollegem.

Kinderen lagere school

Nieuw in Sportcentrum Olympiadeplein in Marke voor jongeren in het lager onderwijs zijn ‘Koji op de Olympische spelen’ en ‘Juntos Olympics’. Met sporten in het thema van de Olympische spelen verdedig je jouw land tijdens verschillende sportieve disciplines. Wie weet eindig je wel op het podium tijdens de slotceremonie.

Jongeren secundair onderwijs

Het Sportcentrum Lange Munte biedt een gevarieerd programma aan sportkampen, variërend van inlineskaten en badminton tot circus en zelfs avontuurlijke buitensporten zoals het mountainbike kamp georganiseerd door Adventurebikers voor jongeren vanaf het vijfde leerjaar tot het vierde middelbaar. “We trekken er iedere dag op uit in de vrije natuur om een leuke offroad mountainbiketrip te maken. Wij leggen de nadruk op recreatie, niet op competitie. Deelnemers moeten beschikken over een goede portie doorzettingsvermogen en voldoende goed kunnen fietsen.” De jongeren kunnen deelnemen met hun eigen mountainbike of kunnen een fiets met helm huren. Deze moet je op voorhand rechtstreeks bij de organisatie aanvragen via www.adventurebikers.be.

Heeft jouw kind een beperking? Contacteer G-sportconsulente Ann Vandenhulle via 0498/90.92.10 of [email protected] en bekijk wat mogelijk is.

Om online in te schrijven, surf je naar www.kortrijk.be/sportbrochures en download je deze brochure. Klik op de inschrijvingscode en reserveer jouw gewenst vakantiekamp onmiddellijk in de webshop.

The post Zomersportkampen in Kortrijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Michael Obasuyi en Helena Ponette verlengen titel op BK Atletiek

Net als vorig jaar in Brugge werden Helena Ponette en Michael Obasuyi in Brussel nationaal kampioen op respectievelijk de 400 meter in 51”88 en de 110 meter horden in 13”24. Met het oog op Parijs geeft dit voor beide Oostendenaars alvast een boost aan vertrouwen.
The post Michael Obasuyi en Helena Ponette verlengen titel op BK Atletiek appeared first

Lees meer »

CD&V Roeselare trekt als CD&V – Lijst Burgemeester naar verkiezingen en stelt lijst voor

CD&V Roeselare trekt op 13 oktober met een nieuwe naam naar de gemeenteraadsverkiezingen. CD&V – Lijst Burgemeester stelde zaterdagmiddag haar 39 kandidaten voor. “Een mooie mix van ervaring en ervaring. Onze sterk vernieuwde ploeg weerspiegelt het Roeselare van vandaag”, aldus lijsttrekker Kris Declercq.
The post CD&V Roeselare trekt als CD&V – Lijst Burgemeester naar verkiezingen en stelt lijst voor

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas gevallen F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

LIVE F1. Norris snelste in de eerste twee oefensessies

De ogen van de Formule 1-wereld zijn dit weekend gericht op de Grote Prijs van Groot-Brittannië. Vorig jaar kwam Max Verstappen als eerste over de streep in Silverstone. Wie pakt zondag de zege? Volg hier het nieuws in aanloop naar de race en uiteraard de wedstrijd zelf.

Lees meer »

Sinn Fein voor het eerst grootste partij van Noord-Ierland

De Iers-nationalistische partij Sinn Fein is bij de Britse parlementsverkiezingen van donderdag voor het eerst de grootste partij geworden in Noord-Ierland, meldt BBC. De partij won net zoals de vorige verkiezingen in 2019 zeven zitjes in het parlement, maar stuurt traditiegetrouw niemand naar Londen.

Lees meer »

Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken Aziatische hoornaar bij kinderen

De Aziatische hoornaar zet haar opmars deze zomer weer verder. Het Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken van Aziatische hoornaars bij kinderen. Deze waarschuwing werd zondag in de Facebookgroep via een zogenaamd Safety Alert bekendgemaakt. “Bij de start van de zomervakantie werd het eerste kind in Vlaanderen gestoken. Het gebeurde in een speelhuisje waar een nest Aziatische hoornaars aanwezig was.”

Lees meer »