Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

 

Meer krantenkoppen in België

Ook Stefaan Vandecasteele blij met vernieuwde Bergstraat: “Mooiste laan van Kortrijk”

Op 3 juli werd de vernieuwde Knokstraat en Bergstraat terug opengesteld voor verkeer en werden de straten feestelijk geopend met de buurt. Buiten enkele handelaars die zich verder niet wilden uitspreken, reageert de buurt positief. “Dit was ook nodig voor de verkeersveiligheid in Aalbeke”, zegt vierde generatie zaakvoerder Stefaan van Vandecasteele Houtimport.
The post Ook Stefaan Vandecasteele blij met

Lees meer »

Van zeepje in de badkamer tot een portier aan de deur: volgens deze criteria krijgen Vlaamse hotels hun sterren

Hotel La Réserve in Knokke behoort tot de weinige hotels in ons land met de allerhoogste classificatie: vijf sterren superior. Maar wat houdt dat precies in? En worden hotels in het buitenland net zo streng beoordeeld? Wij geven een overzicht van de specifieke voorwaarden per sterrenniveau. Professor Toerisme Jan van der Borg schat in wat deze sterren nog waard zijn.

Lees meer »

Die Loyale bedankt sympathisanten

Om de vele mensen die mee hun schouders zetten onder jeugdherberg Die Loyale in Maldegem te bedanken, wordt jaarlijks een gezellige zomerreceptie georganiseerd.
The post Die Loyale bedankt sympathisanten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buitenlandse pers hard voor “zieke Belgen” én bondscoach Tedesco: “Zijn tactische kunde? Niets van te zien”

“Het EK zal België niet missen.” De buitenlandse pers is hard voor de prestaties van onze Rode Duivels tegen Frankrijk, en op Euro 2024 tout court. Ze stellen zich véél vragen. Waarom zo pover? En is dit nu echt het einde van deze generatie? Bovendien krijgt bondscoach Tedesco forse kritiek. “Had België hem niet gehaald omwille van zijn tactische kunde?

Lees meer »

De eerste beelden van Ruth Beeckmans als kwaadaardige koningin in ‘Sneeuwwitje’: “Dit doe ik voor kinderen die me te eng vinden”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne strikte was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar”

Zondag 30 juni werd met start en finish aan De Leest een tweede herdenkingswandeling gehouden voor Atreyu Bral. De opbrengt gaat daarbij opnieuw naar het Kinderkankerfonds. “Ik vermoed dat we het bedrag van vorige keer zullen overtreffen.”
The post Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Laatste tickets voor Jasper Steverlinck op Blender

Voor de eerste editie van Blender bundelen Wilde Westen en Schouwburg Kortrijk de krachten voor een zomerse concertreeks in Bolwerk. Deze muzikale mix serveert 12 concerten van alle genres gedurende drie weken. Op het programma staat onder meer Jasper Steverlinck op donderdag 4 juli vanaf 20 uur. Een goedgevulde bar en foodtrucks zorgen voor extra beleving.
The post Laatste

Lees meer »