Twee mannen gaan op de vuist op uitkijkpunt Mount Everest om beste foto te kunnen nemen met partner

Op een uitkijkpunt op de Mount Everest is een vechtpartij uitgebroken tussen twee mannen, die allebei de beste plek wilden voor een foto met hun partner. Dat is te zien op videobeelden.

 

Meer krantenkoppen in België

Tweedehandsverkoop van elektrische auto’s in de eerste helft van dit jaar fors gestegen

De tweedehandsverkoop van elektrische auto’s doet het bijzonder goed. In de eerste helft van dit jaar zijn 87,3 procent meer elektrische tweedehandswagens verkocht dan in de eerste helft van 2023. Dat zegt Traxio, de federatie die de sector van autohandel en -herstel vertegenwoordigt. De Vlaamse premie voor de aankoop van een elektrische wagen zit daar volgens Traxio voor iets tussen.

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »

Kunstenaars en dichters treden weer in interactie met omgeving voor Kunstenfestival Watou

Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Ook een fietsroute, de poëziepodcast en Watou Live staan weer op het programma.

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

? “Evenepoel mag nu dromen van het podium. Het beste moet nog komen”

De eerste bergetappe van deze Tour stelde allerminst teleur. “Een adembenemend schouwspel”, noemt Michel Wuyts het zelfs. Stof genoeg dus om over na te kaarten in onze wielerpodcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’. Vooral de knappe etappe én tweede plek van Remco Evenepoel komen uitgebreid aan bod. “Naar mijn gevoel heeft Evenepoel nooit beter geklommen dan vandaag”, aldus Wuyts.

Lees meer »

JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen zelf kleuren mogen kiezen”

Vandaag, zondag 30 juni, daagt JCI Harelbeke iedereen uit om te schilderen op het Marktplein in Harelbeke. De bedoeling is een tekening van kunstenaar Arthibau, alias Bruno Duvillier, in te schilderen voor een goed doel. Dat kan nog tot 17 uur deze namiddag.
The post JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen

Lees meer »

JV Lo-Reninge mikt komend seizoen op de top drie

Na het behalen van de eindronde afgelopen seizoen wil JV Lo-Reninge dit seizoen nog een tikkeltje beter doen in vierde provinciale A. Het bestuur en de spelers spraken op de ploegvoorstelling hun ambities uit. Maxim Loontjens is een van de nieuwkomers.
The post JV Lo-Reninge mikt komend seizoen op de top drie appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. De snelste in de tussenspurt, de eerste waaier gemist en net geen eerste ritzege: de dag van Jasper Philipsen in beeld

Opnieuw geen ritzege voor Jasper Philipsen. Na de tweede plek achter Mark Cavendish gisteren, werd hij nu tweede achter Dylan Groenewegen. Voor de spurt reed Philipsen zich in de kijker door de tussensprint te winnen. Nadien was er even paniek, toen ie in de tweede waaier belandde. Alles werd gelukkig voor hem snel rechtgezet. In Dijon kwam de ‘Vlam van

Lees meer »

“Mensen gaan misschien denken dat we menage à trois hebben”: Katy uit ‘B&B zoekt lief’ openhartig over ex en zijn nieuwe partner

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

Belgisch biotechbedrijf doet belangrijke ontdekking in strijd tegen Alzheimer: “Deze moleculen kunnen geheugen en hersenactiviteit verbeteren”

Het Leuvense reMYND heeft een belangrijke ontdekking gedaan in de strijd tegen de ziekte van Alzheimer, de meest voorkomende oorzaak van dementie. Het biotechbedrijf richt zich op het bestrijden van hersenziekten. De wetenschappers hebben kleine moleculen ontdekt die de symptomen kunnen verlichten en de ontwikkeling van de ziekte kunnen afremmen. En dat zonder de normale hersenfuncties te beïnvloeden. Hun bevindingen

Lees meer »

Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck: “Met ‘Sculptural’ wil ik de identiteit van K.E.R.K. versterken”

Vanaf dinsdag 2 juli is de voormalige kerk van Sint-Pieters-Kapelle in Middelkerke het decor voor de vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck. De bekende kunstenaar verzamelde voor ‘Sculptural’ twaalf bevriende kunstenaars die samen met hem “de intrigerende wereld van hedendaagse beeldhouwkunst willen belichten”. ‘Sculptural’ loopt nog tot en met zaterdag 31 augustus.
The post Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling

Lees meer »