“Voor dit kind is er niets. Daar kan ik niet mee leven”: Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden, omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad en brood. Maar voor een kind van elf is er niks? Daar kan ik niet mee leven.” 

Meer krantenkoppen in België

Reis omboeken of annuleren in geval van bosbranden? “Geen terugbetaling als je niet vertrekt omdat je je niet veilig zou voelen”

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

Kleinzoon van oprichter Van Hool vangt bot bij de rechter: Zuid-Afrikaans bedrijf mag trailerdivisie overnemen

Slecht nieuws voor Marc Van Hool, kleinzoon van de oprichter van de failliete busbouwer Van Hool. Hij zal de trailerdivisie van het bedrijf van zijn grootvader Bernard niet kunnen overnemen. Het derdenverzet dat hij met een investeringsfonds instelde tegen de curatoren van de failliete busbouwer is onontvankelijk verklaard, meldt de Antwerpse ondernemingsrechtbank maandag.

Lees meer »

Belgisch biotechbedrijf doet belangrijke ontdekking in strijd tegen Alzheimer: “Deze moleculen kunnen geheugen en hersenactiviteit verbeteren”

Het Leuvense reMYND heeft een belangrijke ontdekking gedaan in de strijd tegen de ziekte van Alzheimer, de meest voorkomende oorzaak van dementie. Het biotechbedrijf richt zich op het bestrijden van hersenziekten. De wetenschappers hebben kleine moleculen ontdekt die de symptomen kunnen verlichten en de ontwikkeling van de ziekte kunnen afremmen. En dat zonder de normale hersenfuncties te beïnvloeden. Hun bevindingen

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Oekraïense leger meldt nieuwe Russische aanvallen in oosten van het land

De strijdkrachten van Rusland en Oekraïne hebben in elkaars landen schade aangericht met nachtelijke droneaanvallen. Dat melden beide kanten zaterdag. Moskou zegt daarnaast dat het een Oekraïens dorp in de oostelijke regio Donetsk heeft veroverd. En Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken diens Duitse collega geannuleerd. Dat meldt Berlijn vrijdagavond. Volg hier alle

Lees meer »

KIJK. De verwoestende versnelling van ontketende Pogacar en verlossende opgestoken duim: dé momenten van de tweede etappe

Vluchter Vauquelin won de tweede rit van de Ronde van Frankrijk, maar vooral de eerste krachtmeting tussen Pogacar en Vingegaard blijft bij. Voor Wout van Aert en Laurens De Plus was het eerder in de etappe even schrikken, zij kwamen ten val bij een tussensprint waar Philipsen pech had. Van Aert stelde snel gerust met een opgestoken duim. Een renner

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden, die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »