Brussels fonds Vendis koopt Franse specialist in sportrecreatie Players

10:16 Het Brusselse investeringsfonds Vendis wordt de nieuwe hoofdaandeelhouder van het Franse sportrecreatiebedrijf Players. De oprichters van de groep herinvesteren mee aan de zijde van de Belgen. 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw van wielrenner Jasper Stuyven aangeklaagd door Amerikaans miljardenbedrijf door gebruik van woord ‘peloton’: “Hallucinant”

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »

‘De Groene Man’ is levenswerk van priester Philippe Vindevogel

Priester Philippe Vindevogel uit de Boezingse wijk Bloemendale is meewerkend priester decanaat in Ieper-Poperinge sinds 2016. Een twintigtal jaar geleden groeide zijn zoektocht naar wat hij noemt de ‘Groene Mannen’, een kraagsteen als Keltisch symbool dat hij ontdekte uit de verwoeste kerk van Lampernisse. Nu schreef hij er een boek over met de toepasselijke naam ‘De Groene Man’.
The

Lees meer »

KIJK. De snelste in de tussenspurt, de eerste waaier gemist en een declassering: de bewogen dag van Jasper Philipsen in beeld

Een declassering voor Jasper Philipsen. Nadat hij Wout van Aert hinderde in de spurt, werd zijn tweede plek door de wedstrijdjury afgenomen. In de openingsfase van de etappe reed Philipsen zich in de kijker door de tussensprint te winnen. Nadien was er even paniek, toen ie in de tweede waaier belandde. Alles werd gelukkig voor hem snel rechtgezet. In Dijon

Lees meer »

Blankenberge wil deze zomer nog meer inzetten op openbare netheid: “Vorige zomer kregen 116 overtreders een GAS-boete tijdens 1.085 controles”

Deze zomer zullen medewerkers van OVAM opnieuw anonieme controles houden in Blankenberge om overtreders van sluikstorten, zwerfvuil en hondenpoep op heterdaad te betrappen. De stad zelf heeft drie extra GAS-vaststellers opgeleid die deel uitmaken van de dienst Gemeenschapswachten. Burgemeester Björn Prasse (Open Vld) kondigde aan dat er ook een nieuw online meldingsplatform komt.
The post Blankenberge wil deze zomer

Lees meer »

Naar het pretpark met het gezin? Dat kost je minstens 178,30 euro, maar Plopsaland is iets goedkoper dan vorig jaar

Een dagje in een West-Vlaams pretpark kost je deze zomer net iets meer dan vorig jaar of toch in de meeste pretparken. Bellewaerde Park is het enige pretpark dat dit jaar hun ticketprijzen lichtjes verhoogde. Het eten in Plopsaland werd iets goedkoper. In Boudewijn Seapark daarentegen werd het menu een tikkeltje duurder.
The post Naar het pretpark met het

Lees meer »