Letland erkent voor het eerst homokoppels

Koppels van hetzelfde geslacht worden sinds maandag ook wettelijk erkend in Letland. Kort na middernacht, toen de nieuwe wet van kracht ging, werden Maksims Ringo en Janis Locs het eerste Letse homokoppel. “Als Letland het homohuwelijk legaliseert, hopen we gouden ringen uit te wisselen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming”

Arthur Goethals (78), gewezen voorzitter van BC Oostende en van de Belgian Pro Basketball League, is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de BNXT League, de grensoverschrijdende basketbalcompetitie met Belgische en Nederlandse clubs.
The post Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beelden tonen hoe hulpdiensten vrachtwagens in dijkbreuk rijden in de hoop het water tegen te houden: al 6.000 Chinezen geëvacueerd na dambreuk

In de centrale Chinese provincie Hunan zijn er grote overstromingen nadat een dijk het heeft begeven. Ondertussen is er al sprake van een breuk over een lengte van 226 meter. Het gaat om een dijk aan de oevers van het meer van Dongtin, een van China’s grootste zoetwatermeren. 6.000 inwoners moesten worden geëvacueerd. Volgense de staatstelevisiezender CCTV vielen er nog

Lees meer »

Brugse Kinderkrak Arthur Defour ontvangen in stadhuis door Burgemeester

Vrijdagvoormiddag werd Arthur Defour (15), die in april van Krant van West-Vlaanderen de titel van Kinderkrak van Brugge kreeg, door burgemeester Dirk De fauw ontvangen in het stadhuis. De jongeman die in opleiding is bij de jeugdbrandweer hielp vorig jaar de spuitgasten bij een woningbrand in zijn buurt.
The post Brugse Kinderkrak Arthur Defour ontvangen in stadhuis door Burgemeester

Lees meer »

Dreigingsniveau in België blijft volgens OCAD ernstig: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »

In deze Brusselse buurt dweilt de politie met de kraan open: “Wie wil hier nog iets komen eten met zijn kinderen?”

Het Zuidstation is dan wel opgekuist, in de buurt errond tieren de drugs en het geweld welig. Dat bewijst ook de schietpartij van vorige week. “Dit is de Far West geworden”, getuigt een buurtbewoner. Ook schrijfster Lize Spit ziet haar buurt steeds meer verpieteren: “We horen elke week wel eens geschreeuw en zien dan iemand weglopen, dan wordt er iemand

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

“Ik ga geen interviews geven, sorry”: Jasper Philipsen, die zich excuseerde bij Wout van Aert, wil niet meer terugkomen op sprintincident

Jasper Philipsen spreekt ook vandaag niet met de pers na het sprintincident in de Tour met Wout van Aert van gisteren. Wel verontschuldigde onze landgenoot zich vanmorgen op Instagram. “Ik wil elke sprint winnen, maar niet ten koste van de veiligheid van een andere renner.” Gisteren was de woede bij Philipsen nog bijzonder groot. “Excuses aanvaard”, antwoordde Van Aert.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

De VN-Veiligheidsraad heeft een resolutie goedgekeurd waarin wordt geëist dat de Houthi-rebellen in Jemen alle aanvallen op schepen stopzetten. Ook dringt de raad erop aan dat de verstoring van de maritieme veiligheid in de essentiële waterweg langs Jemen dringend wordt aangepakt. Lees hier de ontwikkelingen van zaterdag 29 juni terug.

Lees meer »