Beschermde monumenten in Roeselare krijgen nieuwe herkenningsbordjes

Het Agentschap Onroerend Erfgoed heeft werk gemaakt van nieuwe herkenningsbordjes voor beschermde monumenten. De bordjes worden door het Agentschap gratis aangeboden aan de eigenaars van een beschermd pand.

Als erkende Onroerenderfgoedgemeente is Roeselare trots op zijn erfgoed en vernieuwt het de bordjes van alle monumenten binnen het eigen patrimonium.

De stad nam in samenwerking met RADAR, de intergemeentelijke onroerend erfgoeddienst (IOED) van Midwest, het initiatief om de private eigenaars aan te schrijven en hen te stimuleren hun bordje ook te vernieuwen. Roeselare streeft immers naar een maximale herkenbaarheid, dat versterkt wordt door de uniformiteit binnen de stad. De stad helpt waar nodig om het bordje op te hangen.

Nieuw netwerk

Het nieuwe bordje is gemaakt van ‘dibond’. Dibond is een aluminium sandwichpaneel, met polyethyleen binnenlaag, die sterk, niet buigzaam en kleurvast is, dus uiterst geschikt om buiten op te hangen.

De uitreiking van de nieuwe bordjes aan verschillende eigenaren/eigenaressen mag een geschikt moment zijn om een netwerk op te starten van eigenaars van beschermd erfgoed. Een netwerk dat bijvoorbeeld de communicatie tussen de eigenaars mogelijk maakt en een platform wordt om tips en advies over het behoud en beheer van erfgoed met elkaar uit te wisselen.

The post Beschermde monumenten in Roeselare krijgen nieuwe herkenningsbordjes is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!”

Jill Malfait (32) neemt met Den Bokaal haar intrek in het gewezen pand van Courgette aan het Sint-Jansplein. “Ik volg dezelfde gezonde, biologische trend, maar niet langer uitsluitend plantaardig. Er komen ook bokalen met vlees in het aanbod.”
The post Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Junior Ward Desimpelaere terug na elleboogbreuk: “Geen schrik opgedaan”

De 16-jarige Ward Desimpelaere is weer aan het koersen. Bij een val in de Vlaams-Brabantse Pijl in Korbeek-Lo (5/5) brak de Aarselenaar zijn elleboog. Zondag trekt de pion van Gaverzicht-BE Okay-Van Mossel naar de UCI-koers Menen-Kemmel-Menen.
The post Junior Ward Desimpelaere terug na elleboogbreuk: “Geen schrik opgedaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

“‘Het eiland’ was niet voor gevoelige zieltjes”: Dirk ‘Michel Drets’ Van Dijck blikt terug op ‘brutale sfeer’ op de set

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »