Polyd’or Rosé van Wijndomein Hoogenhove scoort bij Gault&Millau: “Eerste deelname en meteen prijs!”

Culinaire bijbel Gault&Millau stelde onlangs zijn nieuwe Belgische wijngids voor en daarin staat ook een Tielts wijntje. Het gaat om de Polyd’or Rosé van Wijndomein Hoogenhove in Aarsele.

Het gaat best snel voor Wijndomein Hoogenhove. De eerste ranken gingen pas in 2018 de grond in, maar de eerste wijnen van Aarseelse bodem vallen duidelijk flink in de smaak. Zo wonnen de Polyd’or Brut en Polyd’or Rosé in september vorig jaar allebei een gouden medaille bij de ‘Beste Belgische Wijn’-wedstrijd. En nu mogen Hans Everaert en Katty Vercoullie alweer een mooie naam aan hun palmares toevoegen, want de Polyd’or Rosé sleepte een ‘Belgian Wine Award’ van Gault&Millau in de wacht en is daarmee een van de winnaars in de categorie mousserende rosé wijn.

Mooie eer

“We zijn erg trots dat onze Polyd’or Rosé 2021 bij onze eerste deelname al meteen zo goed in de smaak valt”, aldus de wijnbouwers. “Per slot van rekening werden slechts 25 wijnen bekroond met een Belgian Wine Award. Naast deze mooie erkenning is het ook een fantastische eer om vermeld te worden in de Gault&Millau Belgische Wijngids.”

Polyd’or Brut en Polyd’or Rosé wonnen eerder allebei een gouden medaille op de ‘Beste Belgische Wijn’ wedstrijd. © gf

The post Polyd’or Rosé van Wijndomein Hoogenhove scoort bij Gault&Millau: “Eerste deelname en meteen prijs!” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na de verwijdering van 700 ton asbest op oude site Heilig Hartziekenhuis: woonproject ‘t Groen Hart schiet uit de startblokken

Nu 700 ton asbest bijna volledig uit het oude Heilig Hartziekenhuisgebouw verwijderd is, gaat het licht op groen voor de eigenlijke ontwikkeling van de nieuwe woonbuurt ’t Groen Hart in Roeselare. Voor projectontwikkelaars Coussée Bouw & Project en ION is dit dan ook het startschot voor de lancering van de eerste fase en tonen ze voor het eerst meer gedetailleerde

Lees meer »

Opgepast voor fraude door ‘kaartophalers’: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

Vlaamse voetbalfans hard voor Rode Duivels in HLN-enqûete: helft wil Tedesco zien vertrekken, een derde vindt dat Lukaku best stopt bij nationale ploeg

U vond het voetbal van de Rode Duivels saai. Dat blijkt uit de Grote EK-enquête van HLN, uitgevoerd door iVOX. Meer dan de helft van de Vlaamse voetbalfans meent dat bondscoach Domenico Tedesco moet opstappen na het mislukte toernooi in Duitsland. Bijna één op de drie vindt ook dat Lukaku best stopt bij de nationale ploeg, terwijl 80% van mening

Lees meer »

Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten

Voor de derde week op rij kondigt gemeentelijst Team Nieuw Bestuur nieuwe kandidaten voor de verkiezingen van 13 oktober aan. Deze keer gaat het om Steve Platteeuw, Kris Verbeke en Hyacintha Louwyck, alle drie uit Madonna.
The post Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jongeman haalt levensgevaarlijke stunt uit op trein

Een jongeman heeft zondag een levensgevaarlijke stunt uitgehaald op een treinrit in de Ardennen. Hij hing schijnbaar ontspannen achterop een rijdende trein tussen Sy en Hamoir in de provincie Luik. ASTB, een vakbond voor treinbestuurders, wil dat een onderzoek wordt geopend.

Lees meer »