Trump-adviseur Bannon meldt zich bij gevangenis voor celstraf

Steve Bannon, de voormalige topadviseur van de Amerikaanse ex-president Donald Trump, heeft zich gemeld bij de gevangenis. Hij moet daar een celstraf van vier maanden uitzitten omdat hij weigerde voor een parlementscommissie te verschijnen. 

Meer krantenkoppen in België

Terwijl de ene zeer meegaand is, staat de andere op de rem: hierover zullen de gesprekken van De Wever met zijn toekomstige coalitiepartners gaan

Preformateur Bart De Wever (N-VA) zal een weekend lang een-op-eengesprekken voeren met zijn toekomstige coalitiepartners, onder meer over de begroting. Hij moet nog altijd een manier vinden om de socialisten over de streep te trekken. Maar waar zullen die gesprekken met de verschillende partijen precies over gaan? Een overzicht.

Lees meer »

DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’

Het Guldensporencollege DAS in Kortrijk lanceert de nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’. “Het is een theoretisch artistiek-creatieve richting met een doorstroomfinaliteit. Wanneer je afstudeert, heb je dus een stevige basis en zijn er verschillende mogelijkheden in zowel professionele als academische bacheloropleidingen”, legt directeur Inge Gorré uit.
The post DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’ appeared first

Lees meer »

Langverwacht verbod op doorgaand vrachtverkeer in Tielt vanaf november: “Blij dat we dit dossier nooit hebben losgelaten”

De gemeenteraad van Tielt heeft donderdag unaniem het langverwachte verbod op doorgaand vrachtverkeer in de stad goedgekeurd. Daarmee is er eindelijk een oplossing in zicht voor een probleem waar het stadsbestuur bijna twaalf jaar mee worstelde.
The post Langverwacht verbod op doorgaand vrachtverkeer in Tielt vanaf november: “Blij dat we dit dossier nooit hebben losgelaten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bestelwagen brandt uit na kop-staartaanrijding tussen vier wagens op brug

Op de Moerbrugge Brug in Oostkamp gebeurde woensdagmiddag een verkeersongeval waarbij vier voertuigen betrokken raakten. Er was sprake van een kop-staartaanrijding, waarna het laatste voertuig vuur vatte. Een bestelwagen brandde volledig uit. Ook het wegdek van de brug liep schade op. Het is nog niet duidelijk of de brug voor langere tijd wordt afgesloten voor herstellingswerken.

Lees meer »

Huiveringwekkende beelden tonen hoe haaien bloedende vrouw ‘stalken’ na aanval voor Amerikaanse kust

Tijdens de nationale feestdag in de Verenigde Staten speelde zich donderdag een huiveringwekkende situatie af. Vier strandgangers die voor de kust van South Padre Island in Texas aan het zwemmen waren, werden aangevallen door haaien. Twee van hen raakten zwaargewond en twee anderen konden nog op tijd uit het water springen. Op sociale media gaan beelden rond van de twee

Lees meer »

Roeselaarse kunstacademies zoeken twee nieuwe directeurs:“Huidige structuur niet meer van deze tijd”

Vanaf 1 september krijgen de twee Roeselaarse kunstacademies een nieuwe directiestructuur. Dirk Lievens, huidig directeur van de STAP, wordt overkoepelend directeur van de twee academies en momenteel loopt de zoektocht naar twee nieuwe pedagogisch-artistieke directeurs voor de STAP en de SASK. “De academies tellen samen 4.800 leerlingen en dat wordt te groot voor de huidige structuur”, zegt Bert De Smet.<br

Lees meer »

Patrick Lefevere over Ronde-debuut van Remco Evenepoel: “Geel is geen must, maar naar de Tour trekken om ‘ne keer te proberen’? Dat is zever”

Remco Van Evenepoel (24) is klaar voor z’n allereerste Tour de France. “Sportief verwacht ik gensters”, klinkt het bij Soudal Quick-Step-baas Patrick Lefevere (69) in ‘Dag Allemaal’. Hoe hoog zijn de verwachtingen gespannen? Wat met de kritiek op Remco’s gewicht? En hoe lang wil Lefevere zelf nog doorgaan? “Dit is te hard werken.”

Lees meer »

“Paramount en Skydance sluiten fusiedeal”

Mediabedrijf Paramount Global en productiehuis Skydance, dat samen de blockbuster ‘Top Gun: Maverick’ met Tom Cruise maakte, hebben dan toch een akkoord bereikt over een fusie, enkele weken nadat ze hadden aangekondigd dat gesprekken waren afgebroken. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Lees meer »

Kijkers denken het mysterie van de seizoensfinale van ‘Thuis’ nu al te hebben ontrafeld: “De makers gaven een duidelijke hint”

Het is nog wachten tot de start van het nieuwe seizoen van ‘Thuis’ op 2 september om te weten te komen hoe de schietpartij in de seizoensfinale precies in elkaar stak, maar op fansites wordt daar nu al druk over gespeculeerd. Eén schijnbaar onopvallend detail leidde daar tot een hele reeks aan puzzelstukjes, die vlot in elkaar leken te vallen.

Lees meer »

Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken Aziatische hoornaar bij kinderen

De Aziatische hoornaar zet haar opmars deze zomer weer verder. Het Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken van Aziatische hoornaars bij kinderen. Deze waarschuwing werd zondag in de Facebookgroep via een zogenaamd Safety Alert bekendgemaakt. “Bij de start van de zomervakantie werd het eerste kind in Vlaanderen gestoken. Het gebeurde in een speelhuisje waar een nest Aziatische hoornaars aanwezig was.”

Lees meer »