LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Netanyahu belooft onderzoek naar vrijlating Palestijnse ziekenhuisdirecteur

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische Hooggerechtshof dat het leger voortaan ook ultraorthodoxe mannen voor de dienstplicht moet oproepen. De kwestie verdeelt de Israëlische politiek al tientallen jaren. Volg de belangrijkste ontwikkelingen hieronder in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Dopingzaak rond Jannik Sinner krijgt staartje: WADA wil één tot twee jaar schorsing voor nummer één van de wereld

Wereldantidopingbureau WADA gaat alsnog in beroep tegen de vrijspraak voor de Italiaanse tennisser Jannik Sinner (23) na een overtreding van de dopingregels. De nummer één van de wereld werd niet gestraft door de International Tennis Integrity Agency (ITIA) hoewel hij in maart tot twee keer toe positief had getest op het verboden middel clostebol.

Lees meer »

Minister Van Peteghem (CD&V) plooit dan toch en belooft oplossing voor thuisladen van elektrische bedrijfswagen: “Niemand moet platte belastingverhoging vrezen”

De fiscus gaat de regels rond de terugbetaling van het thuisladen van een elektrische bedrijfswagen dan tóch aanpassen. Dat heeft bevoegd minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) in het parlement aangekondigd. Wie vandaag z’n elektrische bedrijfswagen thuis oplaadt, moet op dit moment vrezen voor honderden euro’s extra belastingen. Die onzekerheid wil de minister wegwerken. Al is de démarche slechts

Lees meer »

Oproep | Voelt u zich als oudere werknemer nog thuis op de werkvloer?

“Langer gezond werken”: het klinkt goed, maar voor oudere werknemers vallen die laatste jaren voor het pensioen niet altijd mee, zeker nu ze langer moeten werken. Misschien herkent u dat? Ervaart u weinig respect voor uw bagage? Investeert uw chef niet meer in uw ontwikkeling, is er weinig waardering voor wat u doet? Bent u het slachtoffer van vooroordelen? De

Lees meer »

Kunst uit beeldatelier Dominiek Savio voortaan te koop bij Tuin Der Kunsten in Staden: “Karakter van voorwerpen vind ik belangrijker dan volmaaktheid”

Kunst- en decoratiezaak De Tuin Der Kunsten in Staden verkoopt voortaan ook beelden en kunstwerken die gemaakt werden door personen met een beperking in Dominiek Savio. Bezieler Charlotte Beernaert ging donderdag een kijkje nemen in het beeldatelier van de voorziening in Gits om de samenwerking in de verf te zetten.
The post Kunst uit beeldatelier Dominiek Savio voortaan te

Lees meer »

Internationale kunstenaars zetten Ieperse vestingen in de schijnwerpers met ‘Sporen’

Nog tot en met 6 oktober transformeren internationale kunstenaars de vestingen van Ieper met bijzondere kunstinstallaties. Deze nieuwe creaties zijn onderdeel van ‘Sporen’, een van de drie expo’s van het bovenlokaal kunstproject ‘Open Sites’, dat zich uitstrekt over Vlaanderen, Wallonië en Frankrijk.
The post Internationale kunstenaars zetten Ieperse vestingen in de schijnwerpers met ‘Sporen’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Schutter vraagt vrijspraak voor zwaar verkeersongeval met voetganger maar krijgt zwaar tegenwind: “Een mensenleven is blijkbaar niets waard”

De 28-jarige man uit Otegem (Zwevegem) die het voorbije weekend verschillende keren vuurde op drie mannen, was eind 2021 ook betrokken bij een verkeersongeval waarbij een 35-jarige voetganger levensgevaarlijk gewond raakte. Zijn proces voor de politierechter in beroep maakte vandaag duidelijk dat Pol B. al 23 veroordelingen opliep en de schietpartij kaderde in een ripdeal in het drugsmilieu. “Een topgangster

Lees meer »

Gezinsbond schenkt Willem Vermandere boekje met zijn eigen columns

Van 2011 tot 2017 schreef Willem Vermandere fel gesmaakte columns voor de Gezinsbond. De 85ste verjaardag van de kunstenaar was een mooie gelegenheid om een kleine en fijne bloemlezing van inspirerende teksten samen te stellen.
The post Gezinsbond schenkt Willem Vermandere boekje met zijn eigen columns appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kat Kerkhofs wil tweede kind met Dries Mertens: “Dat zal niet lang meer duren, want ik heb mijn leeftijd”

“Ik miste Ciro, ik keek elke dag naar foto’s.” Voor Kat Kerkhofs (36) was ‘Over de oceaan’ een beproeving. Maar deelnemen aan het programma smaakt ook naar meer televisiewerk, van zodra haar voetballende echtgenoot Dries Mertens (37) ermee stopt. Of komt er toch nog een broertje of zusje voor zoontje Ciro (2,5)? In dit interview met ‘Dag Allemaal’ heeft Kat

Lees meer »

Kortrijk Spurs: “Namen is een eerste grote test”

House Of Talents Kortrijk Spurs is op het hoogste damesbasketbalniveau met een knaller aan het seizoen begonnen door Basketball Brunehaut met 88-46-cijfers huiswaarts te sturen. Dit weekend gaat de ploeg van nieuwkomer Emma Vindevogel op bezoek bij Basket Namur Capitale.
The post Kortrijk Spurs: “Namen is een eerste grote test” appeared first on KW.be.

Lees meer »