Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft”

Zaterdag werd de titel van ereburger van Nieuwpoort uitgereikt aan Godelieve Vieren. Ze krijgt de bijzondere erkenning omwille van haar sociocultureel, politiek en toeristisch engagement in de voorbije decennia. Godelieve Vieren is de 23e ereburger van Nieuwpoort.

Met het toekennen van de titel van ereburger van Nieuwpoort aan Godelieve Vieren erkent de Stad haar sociale, culturele en maatschappelijke verdienste, verklaart burgemeester Geert Vanden Broucke:

“Als kersvers ereburger treedt Godelieve toe tot de selecte club van verdienstelijke individuen die Nieuwpoort mee op de kaart hebben gezet. En zo schrijft ze zelf ook een stukje mee aan die Nieuwpoortse geschiedenis die ze zo koestert. De titel van ereburger is een welverdiende erkenning voor alles wat ze in én voor Nieuwpoort heeft verwezenlijkt.”

Veelzijdig ambassadeur

Godelieve werd geboren in Oostduinkerke op 19 november 1937, ze verhuisde naar Nieuwpoort in 1958. In haar nieuwe thuisstad hield ze samen met haar toenmalige echtgenoot meer dan twintig jaar lang Fishing Center Vieren open, van waaruit ze vissersmateriaal en boottochten organiseerden.

Ze was én is lid van verschillende Nieuwpoortse verenigingen en groeide bijgevolg uit tot een gekend gezicht in de stad. Zo is Godelieve medestichter van de handelsorganisatie Verenigd Nieuwpoort-Bad, die jarenlang de Sint-Bernardusfeesten organiseerde. Verder was ze er ook bij toen zaalvoetbalvereniging FreeBoys en Kaartersclub De Bings boven de doopvont werden gehouden. Vandaag is Godelieve lid van het Koninklijk Verbond ‘De Veteranen en Sympathisanten van Koning Albert I’ – Sectie Nieuwpoort. In die hoedanigheid is ze aanwezig op tal van plechtigheden waarbij de gesneuvelden van de Eerste en Tweede Wereldoorlog worden herdacht.

Op toeristisch vlak uitte Godelieve zich als een gepassioneerd ambassadeur van Nieuwpoort. Toen provinciebedrijf Westtoer het Belgium Coast Greeter-project lanceerde, stelde zij zich enthousiast kandidaat. In haar kenmerkende stijl heette zij 12 jaar lang talloze bezoekers hartelijk welkom aan zee en toonde ze hen de allermooiste plekjes in de stad. Die ruime kennis over Nieuwpoort kwam ook goed van pas toen Godelieve als gids fungeerde tijdens talloze jaargangen van Open Monumentendag.

Ook gemeenteraadslid

Godelieves passie voor de Nieuwpoortse geschiedenis is een meerwaarde voor de werking van Nieuwpoort Verbeeldt. De erfgoedbeeldbank is een belangrijke actor in het bestendigen, identificeren en doorgeven van de beelden en verhalen van vroeger en nu. Als één van de gewaardeerde vrijwilligers helpt Godelieve bij het ontsluiten van dat fotografisch patrimonium en de vele verhalen die ermee verbonden zijn.

Ook op politiek vlak liet Godelieve zich niet onbetuigd. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 1988 stelde ze zich kandidaat op de socialistische lijst van toenmalig burgemeester Georges Mommerency. Met succes, want ze kreeg van de Nieuwpoortse kiezer een mandaat als gemeenteraadslid. Godelieve zou in de gemeenteraad zetelen tot en met 1994.

The post Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Apotheek Omni-Chimie zit niet langer meer op de Markt in Langemark, maar in nieuwbouw wat verderop: “Veel toegankelijker”

De vestiging van apotheek Omni-Chimie op de Markt in Langemark verhuisde naar een nieuwbouw enkele meters verder. Niet alleen is het pand veel ruimer en beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel, buiten hangt er nu een muurautomaat waar je ook ’s nachts en op zondag zowat het hele aanbod behalve geneesmiddelen kan kopen.
The post Apotheek Omni-Chimie zit

Lees meer »

Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf leren kaleien”

Vakmensen en doe-het-zelvers kunnen sinds kort voor hun verf- en kaleiproducten terecht bij Rejan Paints in de Oostendse Steenweg 131 in Brugge. “We bieden niet alleen de producten aan, maar ook begeleiding aan particulieren die zelf willen kaleien”, zegt zaakvoerster Karmen Goemaere.
The post Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf

Lees meer »

Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft”

Zaterdag werd de titel van ereburger van Nieuwpoort uitgereikt aan Godelieve Vieren. Ze krijgt de bijzondere erkenning omwille van haar sociocultureel, politiek en toeristisch engagement in de voorbije decennia. Godelieve Vieren is de 23e ereburger van Nieuwpoort.
The post Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft” appeared

Lees meer »

Stinkend rijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

KIJK. Laura Tesoro, Gustaph en Regi openen Q-Beach House en geven de aftrap voor tropische zomer

De Q-cocktails staan koud, het strand van Oostende wordt overspoeld door livemuziek en de Q-dj’s presenteren voortaan met de tenen in het zand en een zeebries door het haar. Het Q-Beach House heeft de deuren officieel geopend. Q-dj’s Jolien Roets, Vincent Fierens en Matthias Vandenbulcke gaven tijdens een feestelijke radioshow de aftrap voor een zomer die barst van de muzikale

Lees meer »

Samson & Marie namen nieuwe clip ‘Naar Zee’ op tijdens een zonnig moment op het strand van De Haan: “Ik ben een meisje van de zee!”

Het was op een zonnige maandag dat Samson & Marie hun nieuwe clip opnamen op het strand, nabij het Zeepreventorium in De Haan. Heel wat toevallige strandgangers keken raar op toen medewerkers van Studio 100 een opnameset aan het plaatsen waren, waarna de bekende personages ter plaatse kwamen. Naast brandweerman Bill, kunstenares Trees, bakkerin Florentine, turnleraar Tarik en de burgemeester

Lees meer »

Buurtbewoners plannen protest tegen wachthalte De Lijn in Keerbergen: “Wildplassende chauffeurs, uitlaatgassen en gevaarlijke situaties”

Buurtbewoners in Keerbergen plannen een protestactie tegen De Lijn omdat een wachthalte er leidt tot overlast. De buschauffeurs zouden er hun motor laten draaien, wat volgens de inwoners tot storende geluiden en uitlaatgassen leidt. Daarnaast zouden er gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan en wildplassen de bestuurders er geregeld tegen een boom. De Lijn probeert het probleem op te lossen en vraagt om

Lees meer »