Derde slachtoffer van brand in Luikse woontoren stierf aan gevolgen van ademhalingsziekte

De derde persoon die overleed na de brand in de Kennedytoren in Luik begin vorige week, is niet overleden aan rookvergiftiging, maar aan een verergering van de bronchopneumonopathie als gevolg van de stress van de brand. Dat meldt het Openbaar Ministerie van Luik maandag. Bronchopneumonopathie is een luchtwegaandoening die vernauwing van de luchtwegen veroorzaakt.

 

Meer krantenkoppen in België

Speelcontainer op Grote Markt van Roeselare verwent kinderen

Deze zomer is er opnieuw veel te beleven in Roeselare! Als kind- en jeugdvriendelijke stad wil Stad Roeselare blijvend inzetten op plekken waar kinderen zonder zorgen kunnen spelen en bij elkaar zijn.
The post Speelcontainer op Grote Markt van Roeselare verwent kinderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wannes (56) breekt wereldrecord ‘buddylopen’ in Gent: “Na 110 kilometer kwam de man met de hamer”

Doel bereikt: in 12 uur en 4 minuten liep triatleet en ultraloper Wannes Wylin maar liefst 100 kilometer rond de Watersportbaan in Gent met een buddy in een rolstoel. Dat is een wereldrecord. Met de sportieve krachttoer wil hij aandacht vragen voor Triple Challenge, de vereniging die pleit voor inclusief sporten. “Willen we begrip en leren omgaan met anders zijn?

Lees meer »

Een bescheiden huwelijk, maar wel een met bijzondere details: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde, ondernemer Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid. Zo was er een hele grote vol-au-vent-koek in plaats van een bruidstaart. “Jens en ik houden niet van het klassieke trouwgebeuren.”

Lees meer »

President Joe Biden na uitspraak over immuniteit Trump: “Macht van president niet langer beperkt door de wet”

De Amerikaanse president Joe Biden noemt het arrest van het Hooggerechtshof over de immuniteit van voormalig president Donald Trump "gevaarlijk". "Praktisch zijn er vrijwel geen grenzen aan wat de president kan doen. De macht van het ambt wordt niet langer beperkt door de wet." Het Hof stelt dat een president immuun is voor wat hij als president gedaan heeft, maar

Lees meer »

Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou je dit makkelijk vol”

Volgende maand wordt juf Rita Bourgeois 65 jaar, tijd om met pensioen te gaan na een carrière van 45 jaar als leerkracht in de Sint-Lodewijksschool. Al die jaren stond ze met plezier voor de klas, waar de kinderen haar oogappels waren.
The post Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou

Lees meer »

Ongewoon boos en ontgoocheld na nieuwe sprintnederlaag én declassering: zit Jasper Philipsen in een vertrouwenscrisis?

Zo zagen we Jasper Philipsen (26) nog nooit. De Limburger klopte zijn frustratie van zich af en vloekte erop los: die tweede sprintnederlaag op rij kwam duidelijk heel hard aan. Zijn vriendin moest hem tot twee keer toe gaan kalmeren op de bus. Er lijkt meer aan de hand dan alleen sportieve ontgoocheling. Is de topsprinter in een vertrouwenscrisis beland?

Lees meer »

Café Den Hert verhuist voor één dag naar Heule-Watermolen

Het populaire Heulse allround café Den Hert, bekend voor zijn weekendambiance, sluit vrijdag 5 juli voor één dag zijn café. Ze verhuizen naar Heule-Watermolen ter gelegenheid van de jubelfeesten. Dit weekend verkiezen ze daar tijdens de 80ste Watermolenfeesten het 60ste Tineke van de Watermolen.
The post Café Den Hert verhuist voor één dag naar Heule-Watermolen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Exitpoll voorspelt politieke aardverschuiving in Verenigd Koninkrijk: Labour haalt monsterscore, Tories lijden zware nederlaag

In Groot-Brittannië zijn de stembureaus voor de parlementsverkiezingen gesloten. De sociaaldemocraten van Labour hebben overtuigend de stembusgang gewonnen en 410 van de 650 zetels in het Lagerhuis binnengehaald. Dat blijkt donderdagavond uit een gezamenlijke exitpoll van de grote Britse media. De conservatieve Tories van premier Rishi Sunak worden afgestraft en stranden op 131 zetels. De Liberal Democrats behalen 61 zetels,

Lees meer »

Biden blundert opnieuw en beschrijft zichzelf als zwarte vrouw

De Democraten hebben Bidens prestatie tijdens het eerste presidentiële debat naar aanloop van de Amerikaanse verkiezingen nog maar nauwelijks kunnen verteren, of de president blundert opnieuw. Op Independence Day struikelt hij meermaals over zijn woorden, tot het punt dat hij zichzelf een zwarte vrouw noemt.

Lees meer »

Hij was haar grote jeugdliefde, maar hun relatie liep toch op de klippen: het liefdesparcours van Julia van K3 en haar ex Ben

“Na zo’n romantisch gebaar moeten we wel bij elkaar blijven.” Zo’n 2,5 jaar geleden verraste Ben ‘zijn’ Julia nog met een grote ruiker rozen op haar allereerste K3-show. Inmiddels is gebleken dat de twee niet langer een koppel vormen. Afgelopen weekend bevestigde de K3-zangeres op de première van ‘Sneeuwwitje’ dat ze al een half jaar single is. Een overzicht van

Lees meer »