Heulse Freinetschool zoekt na een jaar al tweede vestiging: “Poer is een groeiproces”

Het eerste jaar zit erop voor freinetschool Poer. Nu zijn ze op zoek naar een tweede vestigingsplaats. Dat is opgelegd door de overheid. Een volwaardige school moet 140 leerlingen hebben. “We willen onze school, Poer, kleinschalig houden met maximum 90 leerlingen. Daarvoor zijn we genoodzaakt een tweede vestiging te openen”, vertelt coördinator Jeska Verthé (34).

Het was een moeilijk jaar voor de freinet-openluchtschool. Het weer zat de school echt niet mee. “Dit opstartjaar voor de school was zwaar maar we hebben de vuurdoop doorstaan”, zegt coördinator Jeska Verthé. Jeska verwachtte weinig, maar hoopte veel. “Ons eerste jaar is voorbijgevlogen. We hebben veel gerealiseerd maar we zijn er nog niet. Poer is een groeiproces. Het was zeer intens voor het ambitieuze, gedreven twaalfkoppige team. Samen hebben veel geprobeerd, geëvalueerd, bijgestuurd en alle emoties meegemaakt. We mogen trots zijn met wat we hebben gerealiseerd. Als je ziet hoe de kinderen openbloeien dan kan ik alleen maar fier zijn”, zegt coördinator Jeska Verthé.

Tweede vestiging

Poer zit aan de limiet om de schoolwerking in Heule kleinschalig te kunnen houden. “90 kinderen is voor ons de absolute drempel. Om te voldoen zoeken we een tweede vestiging voor nogmaals 90 kinderen. Zo zijn we ruim boven de voorwaarden van de Vlaamse overheid. 90 leerlingen per school is de ideale setting”, vertelt Jeska Verthé. Ze zoeken in een straal van 20 km rond de school Poer. Deze tweede vestiging moet in september 2025 operationeel zijn.

“Hopelijk vinden we een gelijkaardige plaats als hier in het oude brouwershuis van de familie Lagae. We zijn hier ideaal genesteld. Het ligt dicht bij alles. Aan de overzijde hebben we het Tinekesbos, ernaast OC De Vonke, het zwembad en op een boogscheut het park van Heule, boerderij de Heerlijkheid en De Warande”, zegt coördinator Jeska Verthé. Wie iets weet staan of ter beschikking heeft of wil helpen kan contact opnemen met Jeska Verthé, 0499 21 23 89.

Poer is voor volgend schooljaar bijna volzet. “We hebben nog een plaatsje voor het vierde leerjaar en twee bij de kleuters.”

The post Heulse Freinetschool zoekt na een jaar al tweede vestiging: “Poer is een groeiproces” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. De verwoestende versnelling van ontketende Pogacar en verlossende opgestoken duim: dé momenten van de tweede etappe

Vluchter Vauquelin won de tweede rit van de Ronde van Frankrijk, maar vooral de eerste krachtmeting tussen Pogacar en Vingegaard blijft bij. Voor Wout van Aert en Laurens De Plus was het eerder in de etappe even schrikken, zij kwamen ten val bij een tussensprint waar Philipsen pech had. Van Aert stelde snel gerust met een opgestoken duim. Een renner

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

Vernieuwd Westfront Nieuwpoort laat je de Groote Oorlog ervaren als nooit tevoren

Na bijna tien jaar heeft Westfront Nieuwpoort een grondige inhoudelijke update gekregen. Daarbij werd de bestaande permanente tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog volledig vernieuwd, met aangepaste technologie en nooit eerder vertoonde artefacten. Bezoekers ervaren het iconische verhaal van de onderwaterzetting vanuit een andere invalshoek.
The post Vernieuwd Westfront Nieuwpoort laat je de Groote Oorlog ervaren als nooit tevoren appeared

Lees meer »

KSV Pittem A hoopt op rustig seizoen in tweede provinciale

KSV Pittem A kon na een sterke eindronde alsnog de promotie naar tweede provinciale bewerkstelligen. De promovendus kon de huidige kern bijeen houden en aanvullen met een zestal nieuwkomers. Zij krijgen Pieter Danneels als sportieve baas.
The post KSV Pittem A hoopt op rustig seizoen in tweede provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Franco Belge Run in Wervik ten voordele van Parkili

Zondag staat de zesde editie van de Franco Belge Run op de kalender in Wervik. Het is een unieke wedstrijd die over de landsgrens heen gaat en bovendien voor het goede doel georganiseerd wordt.
The post Franco Belge Run in Wervik ten voordele van Parkili appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemiddelde studentenjob verdient 2.100 per jaar

Wie een studentenjob doet, verdient daar op jaarbasis gemiddeld 2.100 euro netto mee. Studentenjobs zijn populair: veertig procent van wie ervoor in aanmerking komt, doet het. Bij kotstudenten ligt dat cijfer zelfs nóg hoger. Daar is het bijna de helft. Dat blijkt uit onderzoek van MyFamily, de uitbetaler van kinderbijslag. “Maar de focus moet op studeren blijven”, klinkt het.

Lees meer »

Vader en zoon James gaan officieel samenspelen: LeBron tekent tweejarig contract bij LA Lakers ter waarde van bijna 100 miljoen euro

De NBA-ster LeBron James (39) heeft een nieuw contract getekend bij de LA Lakers voor twee jaar en een bedrag van 104 miljoen dollar (ongeveer 96,45 miljoen euro). Dat betekent dat hij vanaf oktober samen met zijn zoon Bronny James (19) op het parket zal staan. Ze worden in principe het eerste vader-zoon duo zijn in de geschiedenis van het

Lees meer »