Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!”

Jill Malfait (32) neemt met Den Bokaal haar intrek in het gewezen pand van Courgette aan het Sint-Jansplein. “Ik volg dezelfde gezonde, biologische trend, maar niet langer uitsluitend plantaardig. Er komen ook bokalen met vlees in het aanbod.”

Jill Malfait is een gekend gezicht in de Kortrijkse horeca. Ze werkte eerder in de recent gesloten koffie- en foodbar Malmo aan de Diksmuidekaai en als flexi in Brunchbar Kortrijk in de Voorstraat. “Ik was al lang aan het uitkijken naar een juist pand voor mijn eigen zaak. Eerder deed ik al een bod op Ode’s en Tarterie, maar ik greep er iedere keer naast. In januari kreeg ik dan via de Instagrampagina van Malmo een berichtje van Anna-Maria Partl van Courgette of we geïnteresseerden kenden om haar zaak over te nemen. Diezelfde week ben ik nog gaan kijken. Ik voelde meteen een klik, maar heb er toch nog even moeten over nadenken. Ik had de zoektocht eigenlijk beetje opgegeven na verschillende keren het deksel op de neus te krijgen. Samen met mijn vriend Mike Tack (33) dachten we om dan misschien toch aan kinderen te beginnen gezien onze leeftijd, maar ik ga alsnog voor mijn eigen zaak.”

Jill is het concept van Anna-Maria genegen, met enkele aanpassingen. “Den Bokaal blijft staan voor lekkere, gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal! Maar zal niet langer enkel vegan zijn. Een bokaal die bijvoorbeeld zeker op de kaart komt, is de Aziatische kipsalade. Ikzelf eet geen vlees, maar vind deze wel leuk om te maken. Met het simpel bokaalconcept kan je heel breed gaan. Je hebt de gewone bokalen met een vijftal slaatjes die om het seizoen veranderen, maar ook bokalen met instant noedels waar je slechts warm water aan moet toevoegen. Ook komt er tweewekelijks een vegetarische en niet-vegetarische suggestie. Daarnaast voorzie ik ook ontbijtbokalen met bijvoorbeeld yoghurt, granola en fruit – ik ga al vanaf 7.30 uur open – en dessertbokalen zoals chocomousse of pudding.”

De bedoeling van Den Bokaal is om zoveel mogelijk met take away te werken. “Ik wil alles alleen kunnen doen en niet à la minute moeten koken. Bij opening zit de frigo vol en op is op. Ik wil geen overschotten. Mensen zijn zeker welkom om hun bokaal ter plaatse op te eten, maar de focus ligt eerder op een bargevoel met koffies, fruitsap, homemade limonade en ice tea.”

The post Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brussels Airport vraagt federale overheid om meer dan 100 extra agenten voor grenscontroles

De luchtvaartpolitie op Brussels Airport, die instaat voor de grenscontroles, is structureel onderbezet. De luchthavenuitbater vraagt de federale overheid om die onderbezetting ongedaan te maken. Volgens Brussels Airport zijn er 183 agenten te kort, volgens de federale politie 118. Hoe dan ook heeft die structurele onderbezetting vaak tot gevolg dat aankomende passagiers tot 3 uur lang moeten aanschuiven aan de

Lees meer »

Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen

De gemeenteraad keurde de aankoop van 1,8 hectare te bebossen grond goed. De gemeente wil hier de komende drie jaar werk maken van een nieuw bos, dat voor iedereen toegankelijk zal zijn. De aankoop werd in de gemeenteraad wel met de kleinst mogelijke meerderheid goedgekeurd.
The post Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen appeared first on

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

Geen wijnopener bij de hand? Zo krijg je de fles toch open

Wat als… je een flesje wijn wil openen, maar geen wijnopener bij de hand hebt? Dan haal je een paar kaarsen uit, want ook daarmee krijg je de kurk van een wijnfles. Dat hebben enkele mannen uitgeprobeerd. “Je moet wel een klein beetje geduld hebben”, klonk het achteraf. “Pas na een dikke minuut konden we de fles ontkurken.”

Lees meer »

Kijkers denken het mysterie van de seizoensfinale van ‘Thuis’ nu al te hebben ontrafeld: “De makers gaven een duidelijke hint”

Het is nog wachten tot de start van het nieuwe seizoen van ‘Thuis’ op 2 september om te weten te komen hoe de schietpartij in de seizoensfinale precies in elkaar stak, maar op fansites wordt daar nu al druk over gespeculeerd. Eén schijnbaar onopvallend detail leidde daar tot een hele reeks aan puzzelstukjes, die vlot in elkaar leken te vallen.

Lees meer »

CHECK – Nee, vrouw van Zelenski kocht geen “Bugatti van 4 miljoen euro” in Parijs: nepnieuws uit Rusland, gemaakt met AI

Het bericht dat Olena Zelenska, echtgenote van de Oekraïense president Zelensky, vorige maand in Parijs een peperdure sportwagen zou hebben gekocht, is verzonnen. Het maakt deel uit van een langlopende pro-Russische campagne met nepnieuwssites. Opvallend is dat hierbij nu ook gebruikt maakt van technologie op basis van artificiële intelligentie (AI).

Lees meer »