Gewezen voorzitter van foto- en diaclub Picamera Etienne Vandenweghe (93) is overleden

In het woonzorgcentrum Huize Zonnelied in Ieper is Etienne Vandenweghe (93) overleden. Hij behoorde tot de stichters van de foto- en diaclub Picamera Ieper en nam er in 2012 omwille van zijn leeftijd afscheid als voorzitter.

Etienne Vandenweghe was de man die de fotografie in Ieper en ver daarbuiten, steeds weer in de belangstelling bracht. Picamera was jarenlang gehuisvest in het oud-gemeentehuis van Zillebeke, tot het te koop kwam. De club verhuisde naar een pand in de d’Hondtstraat in Ieper.

Op de proclamatie en galaprojectie van het 75ste Internationaal Salon De Gulden Sporen werd afscheid genomen van voorzitter Etienne Vandenweghe. Picamera is een club die wereldfaam heeft verworven in de wereld van de amateurfotografie. “Dankzij Etienne Vandenweghe kwamen bekende fotografen uit alle werelddelen naar Ieper om kennis te maken met de organisatoren van de internationale fotosalons Euro-Picamera en de Gulden Sporen”, aldus voorzitter Caroline Duhayon.

Gouden Palm

Etienne was de weduwnaar van Ivonne Duc, ze overleed in 2014. Hij werd geboren in Lauwe op 18 juli 1930 en was de vader van zes kinderen: Geert, Stefaan, Johan, Marianne zaliger, Kris en Jos.

Omwille van zijn staat van verdiensten werd Etienne bekroond in de Kroonorde met de Gouden Palm.

De uitvaart ging door in de aula van Hoeve Wielewaal in Hollebeke.

The post Gewezen voorzitter van foto- en diaclub Picamera Etienne Vandenweghe (93) is overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Roeselare is klaar voor Godelievefeesten

Op zondag 7 juli zijn er de jaarlijkse Godelievefeesten. Er staan opnieuw tal van activiteiten met de nodige animatie op het programma. Door de recente werken moest het stratenplan voor de rommelmarkt wat hertekend worden.
The post Roeselare is klaar voor Godelievefeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Roel (40) zet zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen hotelkamer zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. “We hebben geen idee wat ons te wachten staat”,

Lees meer »

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »

Apotheek Omni-Chimie zit niet langer meer op de Markt in Langemark, maar in nieuwbouw wat verderop: “Veel toegankelijker”

De vestiging van apotheek Omni-Chimie op de Markt in Langemark verhuisde naar een nieuwbouw enkele meters verder. Niet alleen is het pand veel ruimer en beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel, buiten hangt er nu een muurautomaat waar je ook ’s nachts en op zondag zowat het hele aanbod behalve geneesmiddelen kan kopen.
The post Apotheek Omni-Chimie zit

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor getroffen gezin van Delano: “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd teruggekatapulteerd in de tijd. Meer nog: de mama van Delano is een vriendin van haar. Nu heeft ze samen met Emilie Vandenplassche –

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË. Achterstand komt als donderslag bij heldere hemel, klaart het voor rust nog op voor de Spanjaarden?

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

Gents drugopvangcentrum zoekt nieuw gebouw, met verschillende ingangen: “Wie afkickt, komt aan de deur best geen druggebruikers tegen” 

Het MSOC (Medisch Sociaal Opvangcentrum) in Gent is is ondergebracht in het centrum van de stad. Het gebouw heeft één ingang, waardoor drugsverslaafden mensen kruisen die aan het afkicken zijn. "Ze zien elkaar, er worden woorden gewisseld, voor de mensen die proberen af te kicken is dat confronterend", zegt Steve Sercu van het MSOC. "Een gebouw met 3 ingangen zou

Lees meer »

Luitenant Luc Dorme, de laatste van vijf brandweerman broers, gaat na 49 jaar op pensioen bij de brandweer

Na een loopbaan van maar liefst 49 (!) jaar neemt luitenant Luc Dorme uit de Emiel Huysstraat in Geluwe eind juli afscheid van het vrijwillig brandweerkorps. De postoverste werd zondagmorgen verrast door zijn collega’s. Met loeiende sirenes rukten ze om luitenant Luc op te pikken voor een niet-alledaagse oefening. Met dank aan de kinderen en kleinkinderen die slachtoffer speelden tijdens

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »