Spanje verleent Puigdemont dan toch geen amnestie

Het Spaanse hooggerechtshof heeft maandag beslist om de omstreden amnestiemaatregel niet toe te passen voor de voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont. Het aanhoudingsbevel tegen hem blijft dus van kracht.

 

Meer krantenkoppen in België

Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs

Team Boshoek organiseerde een geslaagde wandeling langs enkele merkwaardige plaatsen in de buurt. Het initiatief werd in goede banen geleid door Danny Debaere, Ann Schellaert, Luc Dewaele, Magda Vanneste en Ruth Schoutetens.
The post Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Start van de 80 watermolenfeesten met onthulling van kunstwerk ‘De Molenaar’

Het startschot is gegeven. Heule-Watermolen kan en zal drie dagen jubelen. Met de onthulling van het kunstwerk van beeldhouwer Philip Moerman, vergezeld door het gedicht ‘De Molenaar’ van de hand van de Heulse letterpoëet Joris Denoo (70) en in bijzijn van de Kortrijkse burgermeester Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester) zijn de 80ste watermolen officieel gestart. Tijdens deze feesten wordt ook

Lees meer »

ZOMERREEKS. Tinne Terneven woont met haar gezin in Toscane: “Ik maak me niet meer druk in kleine dingen, net als een echte Italiaanse”

Op haar 19de trok Tinne Terneven (45) vanuit Schilde naar Italië om vrijwilligerswerk te doen, vandaag organiseert ze in hartje Toscane wandelvakanties en trektochten met ezels. Een klein toeval, want na de geboorte van haar kinderen moest ze haar glamoureuze carrière in de mode opbergen. “Moeders liever aan de haard, zo gaat dat in Italië. Maar dit is ook het

Lees meer »

Opening van zomerspeelplaats tijdens foodtruckfestival lokt onmiddellijk veel bezoekers naar Stationsplein in Roeselare

Zaterdagmiddag werd de zomerspeelplaats op het Stationsplein in Roeselare officieel geopend. Dat gebeurde tijdens een nieuw, gesmaakt evenement. Het foodtruckfestival voor kinderen lokte onmiddellijk veel bezoekers.
The post Opening van zomerspeelplaats tijdens foodtruckfestival lokt onmiddellijk veel bezoekers naar Stationsplein in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Wie op 13 oktober thuis blijft, moet niet zes jaar lang klagen dat het gemeentebestuur het verprutst”

Naast het doorbreken van het cordon sanitaire bij de lokale verkiezingen heeft Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken nog een doel voor ogen: op 13 oktober zo veel mogelijk Vlamingen naar de stembus krijgen. In Frankrijk heeft dat ‘zijn goeie vriendin’ Marine Le Pen geen windeieren gelegd. Haar slogan: ‘si le peuple vote, le peuple gagne’. En ze heeft gelijk, schrijft

Lees meer »

Grenswegen gesloten tijdens EK-match Frankrijk-België: “Om risico’s op ordeverstoring en vandalisme zoveel mogelijk te beperken”

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België maandag — in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland — zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

Sam Kerkhofs geeft fakkel door aan Play-presentator en Studio Brussel-stem Joris Brys als host van ‘MIDMID’

Sam Kerkhofs onthult dat Joris Brys hem zal vervangen als host van de voetbalpodcast ‘MIDMID’. Dat nieuws volgde in de recente aflevering van ‘MIDMID MEISTER’ over het EK. “We hebben een meeting gehad en we gaan het helemaal anders doen”, grapt Joris Brys, bekend als sportjournalist bij VIER en Play Sports, en ook te horen op radiozender Studio Brussel. Begin

Lees meer »