Oprecht altruïsme bij Neanderthalers: groep zorgde voor moeder en kind met syndroom van Down

In Spanje zijn de restanten van een Neanderthaler-kind ontdekt dat leed aan het syndroom van Down. Dat is het oudste gedocumenteerde geval van het syndroom van Down tot nu toe. Nog opmerkelijker is dat het kind minstens 6 jaar werd. Dat het kind zo lang in leven bleef, wijst erop dat het voortdurende zorg kreeg van de groep. "Het is zeer moeilijk voor te stellen dat de moeder in haar eentje alle noodzakelijke zorg had kunnen bieden", klinkt het. ‘Tina", zoals het kind werd genoemd, kan ons iets leren over oprecht altruïsme. 

Meer krantenkoppen in België

“Paramount en Skydance sluiten fusiedeal”

Mediabedrijf Paramount Global en productiehuis Skydance, dat samen de blockbuster ‘Top Gun: Maverick’ met Tom Cruise maakte, hebben dan toch een akkoord bereikt over een fusie, enkele weken nadat ze hadden aangekondigd dat gesprekken waren afgebroken. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Lees meer »

“Goed zorgen voor wat we hébben”: kersvers Wingens schepen Stefaan Verhelle ziet opvolging Hedwig Kerckhove als praktische inloopperiode

“Het worden grote schoenen om te vullen”, laat de kersverse schepen Stefaan Verhelle (47) in een flyer weten. Als politieke neofiet een ervaren rot als Hedwig Kerckhove opvolgen op amper zes maanden van een nieuw fusiebestuur is geen cadeau. “Toch heb ik de ambitie om als schepen mee het beleid te bepalen. Ik hoop dat mijn ervaring als ondernemer in

Lees meer »

De toekomst van Bpost

19:17 Bpost en zijn hoofdaandeelhouder, de overheid, kunnen fundamentele vragen over welke toekomst er nog is voor het bedrijf niet meer uit de weg gaan.

Lees meer »

Speelcontainer op Grote Markt van Roeselare verwent kinderen

Deze zomer is er opnieuw veel te beleven in Roeselare! Als kind- en jeugdvriendelijke stad wil Stad Roeselare blijvend inzetten op plekken waar kinderen zonder zorgen kunnen spelen en bij elkaar zijn.
The post Speelcontainer op Grote Markt van Roeselare verwent kinderen appeared first on KW.be.

Lees meer »