Man lichtgewond na botsing met vrachtwagen en duik in gracht naast E403 in Lichtervelde

Op de E403 in Lichtervelde reed een man maandagochtend met zijn bestelwagen in op een vrachtwagen. Zijn auto werd daarna weg gekatapulteerd en kwam in de gracht naast de snelweg terecht. Hij raakte lichtgewond.

Het ongeval gebeurde maandagochtend rond 10 uur op de E403 in de richting van Brugge. Tussen de afritten van Lichtervelde en Torhout liep het verkeerd. Een man reed er in zijn bestelwagen van een schoonmaakbedrijf achteraan in op een rijdende vrachtwagen. Hij trok daarop zijn stuur over, schampte links tegen de vangrails waarna zijn bestelwagen naar de overkant van de snelweg werd gekatapulteerd en daar in de gracht tot stilstand kwam.

File

De bestuurder raakte lichtgewond en kon zelf uit het voertuig kruipen. Een ziekenwagen snelde ter plaatse en bracht hem ter controle naar het ziekenhuis. Omdat de motorkap van de auto begon te roken werd de brandweer opgeroepen voor een voertuigbrand, maar daarvan was geen sprake. Wel plaatste de brandweer een signalisatiewagen. Door het ongeval stond er al snel een tweetal kilometer file. Ook de trucker kon zijn vrachtwagen aan de kant plaatsen, maar die liep nauwelijks schade op. Na het takelen van de wagen in de gracht was de snelweg weer volledig vrij. (JH)

The post Man lichtgewond na botsing met vrachtwagen en duik in gracht naast E403 in Lichtervelde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde

Brandweer Westhoek moest zaterdagavond met een zonaal klimteam uitrukken naar het Ieperse Bellewaerde Park. Daar was de attractie El Valador vastgelopen op een hoogte van tien meter. In totaal werden 37 mensen geëvacueerd.
The post Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tom Van Grieken mikt op 13 oktober: zo wil hij bij de lokale verkiezingen het cordon laten sneuvelen

De opdracht voor Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen is kristalhelder: mee in de cockpit van de macht komen. Op 13 oktober hoopt Tom Van Grieken voorgoed af te rekenen met het cordon sanitaire. Vlaams Belang trekt daarom vol vertrouwen naar de kiezer met een 43-puntenplan. Wat staat erin? En welk effect heeft het afschaffen van de stemplicht op hun resultaat?

Lees meer »

Belgisch onderzoek naar gebruik van paddo’s om alcoholverslaving te bekampen

In het Brusselse Brugmann-ziekenhuis loopt momenteel de eerste klinische studie in België naar het gebruik van psilocybine, het werkzame bestanddeel in hallucinogene paddenstoelen, bij de behandeling van alcoholverslaafden. In totaal zullen zo’n 62 personen de komende twee jaar, in lage of hoge doses, met deze stof behandeld worden. Dat is dinsdag gebleken bij de voorstelling van de studie door de

Lees meer »

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »

“Mensen worden afgeslacht en het kan nog erger worden”: Vlaamse cafébaas bibbert op vakantie in Kenia door hevige rellen

In Kenia zijn afgelopen week ernstige onlusten uitgebroken. Antwerpenaar Robert Vinck, cafébaas in Hemiksem, vertrok maandag nietsvermoedend op vakantie naar het Oost-Afrikaanse land. Momenteel zit hij nog altijd ‘gegijzeld’ in zijn hotel in een residentiële wijk van hoofdstad Naïrobi. “Je hoort dat het op elk moment opnieuw kan escaleren en dat het nog erger kan worden.”

Lees meer »