Voormalig directeur Minderhedenforum Wouter Van Bellingen maakt politieke comeback voor Vooruit in Sint-Niklaas 

In Sint-Niklaas maakt ereschepen en voormalig directeur van het Minderhedenforum Wouter Van Bellingen een comeback. Hij komt als onafhankelijke op voor Vooruit. Hij leerde lijsttrekker Conner Rousseau kennen toen hij als bemiddelaar werkte, na de racistische uitspraken aan het adres van de Roma-gemeenschap. "Ik heb hem zien veranderen en geloof dat hij de geknipte man is om de stad opnieuw op de kaart te zetten." 

Meer krantenkoppen in België

Skeerlerpiste in Kessel-Lo voorlopig dicht omdat ze te onveilig is: “Bart Swings en Jason Suttels moeten nu uitwijken naar andere pistes”

De skeelerpiste van Kessel-Lo bij Leuven, is voorlopig dicht omdat ze onveilig is. Er zitten onder meer barsten in de piste die door het warme weer putjes geworden zijn en daardoor kwam er afgelopen weekend een skater ten val. De domeinbeheerder heeft daarom besloten om de piste voorlopig te sluiten. Wereldkampioenen Bart Swings en Jason Suttels moeten nu op zoek

Lees meer »

Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen

In de monumentale Sint-Medarduskerk in Wervik is een zilveren scepter van een Mariabeeld vooraan bij het altaar gestolen. “De scepter dateert vermoedelijk uit de negentiende eeuw”, zegt secretaris Rudy Vanden Broele van het kerkbestuur.
The post Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »