“Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek aan vernieuwde stadhuis

Op zondag 30 juni zette Roeselare de deuren open van het vernieuwde stadhuis. Op de Grote Markt stonden bij momenten wachtrijen, maar de rondleiding verliep heel vlot. De bezoekers waren onder de indruk van het lichtrijke en toegankelijke gebouw.

Johan Vervaecke en Gisy Desmet wonen op De Munt en waren benieuwd naar het nieuwe stadhuis. “Wij wisten niet goed wat we moesten verwachten, maar we zijn aangenaam verrast. Het gebouw is een pak moderner dan voorheen en het oogt echt wel chique. De nieuwe locatie zal ook op vlak van dienstverlening een grote verbetering zijn, want alle diensten zitten hier samen op één plek.”

Aaneenschakeling van oud en nieuw

Luk Anseeuw, Leen De Vry en zoon Maarten Anseeuw zijn in de nieuwe trouwzaal als we hen tegen het lijf lopen. “Als architect ben ik echt onder de indruk van deze verbouwing”, weet Luk. “Ik hou van gebouwen waar je de geschiedenis kan van aflezen en daar zijn ze hier echt wel in geslaagd. Oud en nieuw vloeien in elkaar over. Daarnaast is duurzaamheid een belangrijk thema in de hedendaagse architectuur en ik ben dan ook verheugd dat dit het meest duurzame stadhuis van Vlaanderen is.” Luk is het meest onder de indruk van het Atrium: “Het is het eerste wat je ziet als bezoeker en het geeft een open en welkom gevoel.”

Casper en Cara Huysentruyt bezochten samen met papa Koen en mama Nelle Devynck het dakterras van het nieuwe stadhuis. “De aaneenschakeling van oud en nieuw is echt wel indrukwekkend”, vertelt Koen. “Het is een heel lichtrijk gebouw en het lijkt me heel fijn om hier te werken.” Nelle vult aan: “Ik ben vooral onder de indruk van de trouwzaal. Wij zijn zelf getrouwd in de oude zaal beneden, maar die nieuwe locatie is veel lichter en door de oude elementen is het een heel feestelijke zaal geworden.”

Positieve uitstraling

Robert Cafmeyer, Martine Goddeeris, Dirk Deruyter en Kaat Feys zitten te genieten in de binnentuin van het nieuwe stadhuis. “Ik vind dat het gebouw een positieve uitstraling heeft”, weet Martine. “Het is een echte ontmoetingsplaats geworden en wat niet onbelangrijk is, het is een heel toegankelijk gebouw.” Voor Robert valt vooral de materiaalkeuze op: “Het is geen extravagant gebouw, maar het straalt echt degelijkheid en kwaliteit uit.” (LC)

The post “Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek aan vernieuwde stadhuis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Provençaalse sferen tijdens Franse markt op 5, 6 en 7 juli in Kortemark: “Dit wordt een nieuwe traditie”

Wie het slechte voorjaar snel wil vergeten en reikhalzend uitkijkt naar de zomer, kan op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli terecht op de Franse markt, georganiseerd door Sfeer in Groot-Kortemark, de vereniging die – de naam zegt het zelf – wat meer leven in de Kortemarkse brouwerij wil brengen.
The post Provençaalse sferen tijdens Franse markt

Lees meer »

Na de verwijdering van 700 ton asbest op oude site Heilig Hartziekenhuis: woonproject ‘t Groen Hart schiet uit de startblokken

Nu 700 ton asbest bijna volledig uit het oude Heilig Hartziekenhuisgebouw verwijderd is, gaat het licht op groen voor de eigenlijke ontwikkeling van de nieuwe woonbuurt ’t Groen Hart in Roeselare. Voor projectontwikkelaars Coussée Bouw & Project en ION is dit dan ook het startschot voor de lancering van de eerste fase en tonen ze voor het eerst meer gedetailleerde

Lees meer »

ZOMERREEKS. Ex-politiemensen Carl en Freyke verzeilden in vastgoedsector op Tenerife: “We hebben het onderschat, maar we zijn plantrekkers”

Tot zes jaar geleden bepaalden criminelen het leven van Carl Vorsselmans (50) en Freyke Van Looveren (33), nu staan ze (bijna) dag en nacht paraat voor hun Vlaamse klanten. Tweedeverblijvers die aan de Spaanse kust, op Tenerife en binnenkort ook in Mallorca op zoek zijn naar een woning. “We hebben niet echt een vaste stek. We leven als nomaden, zou

Lees meer »

Maria blaast honderd kaarsjes uit in Ruiselede

Het is duidelijk goed en gezond wonen in wzc Sint-Jozef in Ruiselede, want er mocht weer een 100-jarige gevierd worden: Maria Deschamphelaere.
The post Maria blaast honderd kaarsjes uit in Ruiselede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brandweer haalt gecrasht sportvliegtuigje weg, buurtbewoners geschrokken: “Ik zag het neerstorten”

In de omgeving van de Heidestraat in Hasselt is de brandweer Zuid-West Limburg aanwezig op de plek waar gisteren een vliegtuigje neerstortte. Daarbij liet een inzittende het leven, de piloot moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis. De nabestaanden van het slachtoffer bezochten zaterdag de plaats van het ongeval. Vanmiddag werken de hulpdiensten verder aan de berging van het wrak.

Lees meer »

Mama van Noa Neal ligt al 1,5 jaar in coma: “Papa weet hoe ik erover denk, maar de beslissing ligt bij hem”

“Ik besef weer dat ik energie tank uit muziek maken.” Noa Neal (38) klinkt vrolijk op haar nieuwe duet met Chris D. Morton, maar privé gaat ze nog steeds door een dal. Zeventien maanden geleden belandde haar mama in een coma. “Haar toestand verbetert niet”, vertelt de zangeres in ‘Dag Allemaal’. Een openhartig gesprek over de lange lijdensweg van haar

Lees meer »

Draai aan het rad en win!

Is jouw tuin klaar voor een gezellige zomer? Draai elk uur aan het rad en maak kans op een van deze leuke items om jouw tuin nog leuker te maken deze zomer: Deelnemen kan elk uur tot en met 19 juli 2024 – 23.59 uur.
The post Draai aan het rad en win! appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cultuurcentrum De Schakel en Cultuurcafé in Waregem openen officieel de deuren: “Fenomenaal, hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”

Na een lange renovatie werd cc De Schakel vrijdagavond feestelijk geopend. Het cultuurcentrum werd na de sloop van de voormalige bibliotheek een pak uitgebreid. Het team van De Schakel kijkt enthousiast uit naar het komende seizoen. “Hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”, klinkt het. Ook het gloednieuwe Cultuurcafé springt in het oog en is vanaf vandaag elke dag geopend.<br

Lees meer »