Steven en David nemen ’t Baguetje opnieuw over: “Vorige keer gestopt door hoge werkdruk”

Gedane zaken hebben geen keer zegt men, maar Het kan verkeren zei Bredero. Tja, soms moet een mens op zijn beslissingen terugkeren. Dat overvalt Steven Descheemaeker (35) en David Bouckaert (37). Op 8 juli (her)openenze ‘t Baguetje in Heule. Niet zomaar een overname, maar een comeback. Steven en David runden deze zaak voorheen al drie jaar. Nu is de tijd aangebroken voor de terugkeer. Beide heren zullen zich nog meer smijten ten gunste van de klant. Ze voelen zich nu een koning te rijk, maar de klant blijft sowieso koning!

Na vier staan ze terug in ‘t Baguetje in Heule. “We waren beiden aan het werk maar we misten de unieke sfeer, de gezelligheid die in Heule heerst. De liefde voor de zaak bleef. Heule is voor ons beetje een thuishaven. Toen we voor een baas werkten, hebben we nooit meer het contact. We missen die nauwe band met onze klant. Eind vorig jaar vernamen we via via dat het over te nemen was. Eens we het wisten ging de bal snel aan het rollen. We hebben niet getwijfeld. Het voelt niet vreemd om onze huidige job op te zeggen. Het verlangen was groter dan loslaten”, vertellen David en Steven.

David: “De reden dat wij gestopt zijn was de werkdruk. Toen wij het voor de eerste maal overnamen, draaide de zaak goed maar ze groeide te snel in korte tijd. We hadden schrik om personeel aan te werven. We hebben te veel zelf willen doen.”

Nu hebben de heren besloten van het met een langetermijnvisie aan te pakken. “We gaan werken met medewerkers in de keuken. David en ik staan beiden in de winkel want we zijn het gezicht van de zaak. Het is belangrijk dat de klanten ons terugzien, dat David en Steven er staan. We hebben assistentie nodig in onze keuken voor de voorbereidingswerken. We vertrekken vanuit onze ervaring”, voegt Steven eraan toe.

Warme snacks

David en Steven halen de oude kaart opnieuw boven maar met een geüpdatet aanbod en een assortimentsuitbreiding. “We willen het extra verfijnen met onze focus op versheid en kwaliteit. Dat was en is onze sterkte. Daarnaast leggen we wat meer de klemtoon op warme snacks. We investeerden in hoogwaardige apparatuur zoals een Merrychef-oven om de wachttijden te doen dalen”, aldus Steven en David.

Tenerife

De sfeer en stijl veranderen David en Steven naar een huiselijke boetiekstijl met zachte kleuren. Binnen in de zaak zijn er 18 zitplaatsen en op het terras 20 plaatsen. “De klanten weten dat ze hier kunnen terrassen. Het is geen refter, integendeel we willen ze een brasseriegevoel bieden. We willen dat het er leuk vertoeven is. Je kan bij ons ook terecht voor alleen een koffie…”

De huidige uitbaters Michel De Vylder (53) en Jennifer Seghers (47) vertrekken samen met dochter Xena (21) naar Tenerife om er een frituurzaak in El Médano te beginnen. Ze zeggen het barre weer in België vaarwel en zoeken het geluk in Tenerife. (Carlo Herpoel)

The post Steven en David nemen ’t Baguetje opnieuw over: “Vorige keer gestopt door hoge werkdruk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »

“‘Het eiland’ was niet voor gevoelige zieltjes”: Dirk ‘Michel Drets’ Van Dijck blikt terug op ‘brutale sfeer’ op de set

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »

Stortplaats van Silvamo in Kortemark krijgt dan toch nieuwe vergunning, na vernietiging van vorige vergunning

Stortplaats Silvamo in Kortemark krijgt dan toch een nieuwe vergunning. 2 jaar geleden had minister Zuhal Demir (N-VA) de vergunning met 25 jaar verlengd. In die vergunning stond dat de stortplaats vervuilde PFAS-gronden mag opslaan die bij werken worden opgegraven. Een actiecomité ging daartegen in beroep. Ook de raad van vergunningsbetwistingen vernietigde de vergunning. Nu heeft de minister toch een

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

‘Zachtaardige’ Biden laat achter de schermen ander gelaat zien: “Medewerkers zijn doodsbang voor zijn woede-uitbarstingen”

Tijdens zijn televisiedebat tegen Donald Trump gaf de 81-jarige Joe Biden een bijzonder frêle indruk. Maar achter gesloten deuren laat de Amerikaanse president naar verluidt een heel ander gelaat zien dat in niets lijkt op de zachtaardige, timide man die op het podium verscheen. Biden zou woede-uitbarstingen hebben, waardoor medewerkers doodsbang voor hem zijn, zo onthulde een hooggeplaatste functionaris aan

Lees meer »

Belg zet opnieuw meer geld op spaarboekje

Het totale bedrag op de spaarrekening bij twaalf Belgische banken is in de eerste zes maanden van dit jaar met 1,5 procent gestegen naar 256 miljard euro. Dat toont een rondvraag van De Tijd aan. Als we dit doortrekken naar de hele markt, betekent dit dat de spaartegoeden bij Belgische banken in de eerste helft van het jaar met 3,9

Lees meer »