Jongeman (21) vrijgesproken voor verspreiden seksfilmpje minderjarig ex-liefje: “Fake-klacht van afgewezen bakvisje”

Een 21-jarige jongeman uit Middelkerke is vrijgesproken van de beschuldiging dat hij een seksfilmpje van zijn minderjarig ex-liefje zou hebben verspreid. J. riskeerde er zes maanden cel voor, maar de rechter achtte de feiten niet bewezen. Het ging eerder om een wraakactie van zijn ex-liefje. “In essentie gaat het om een fake-klacht van een afgewezen bakvisje, maar wel één met grote gevolgen”, zegt meester Alain Coulier.

In maart 2023 stapte de nu 18-jarige S. uit Nieuwpoort naar de politie en legde ze klacht neer tegen haar ex-vriend J. Met hem had ze een relatie van ongeveer vijf maanden in 2021. S. klaagde aan dat haar ex-vriendje haar tijdens het hebben van seks had gefilmd en dat hij die beelden nu aan andere mensen toonde. Dat had ze zelf vernomen van een vriendin.

het noteren van de klacht ging de politie naar het huis van J. om er zijn gsm uit te lezen. Daarop werden geen beelden gevonden. J. gaf wel meteen toe dat hij een filmpje had met S., maar dat zij daarvoor toestemming had gegeven en dat filmpje op een andere gsm stond, die in het kader van een ander onderzoek al in beslag werd genomen door de politie. Hij ontkende evenwel de beelden aan anderen te hebben getoond.

Bakvisje

De procureur eiste een celstraf van zes maanden voor J. De rechter verleende hem echter de vrijspraak. De eigen vriendin van S. verklaarde immers dat de jongedame klacht had ingediend uit wraak en dat ze ook na de klacht nog seksuele betrekkingen had gehad met J. Ze werd dus niet geloofd. Advocaat Alain Coulier had ook de vrijspraak gevraagd. “Dit is in essentie eigenlijk gewoon een fake-klacht van een afgewezen bakvisje”, stelde hij. “Maar wel een met grote gevolgen. Mijn cliënt had de droom om een toegangsexamen te doen voor beroepsmilitair. Hij werd echter niet toegelaten omdat ze door screening op de hoogte waren van de klacht tegen hem. Hij zou nochtans het voordeel van de twijfel hebben moeten genieten.” (JH)

The post Jongeman (21) vrijgesproken voor verspreiden seksfilmpje minderjarig ex-liefje: “Fake-klacht van afgewezen bakvisje” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door het wassende water.

Lees meer »

De bijzondere relatie tussen opa Albert en oma Paola met hun 12 kleinkinderen: ze houden van het feestbeest én de nerd

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Een huwelijk met ups en downs, waaronder hun kinderen Filip, Astrid en Laurent zwaar te lijden hadden. Bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen grijpen ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans. Wat het meest frappeert: zo verstoord als hun band nog steeds is met prins Laurent, zo

Lees meer »

Familie moedigt Biden na debatdebacle aan om niet op te geven

De Amerikaanse president Joe Biden heeft na zijn moeizaam verlopen verkiezingsdebat met familie overlegd in Camp David. Hij trok zich met zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen terug in dat buitenverblijf, bericht The New York Times. De familie van Biden moedigt hem volgens bronnen van de krant aan om niet op te geven.

Lees meer »