Familie moedigt Biden na debatdebacle aan om niet op te geven

De Amerikaanse president Joe Biden heeft na zijn moeizaam verlopen verkiezingsdebat met familie overlegd in Camp David. Hij trok zich met zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen terug in dat buitenverblijf, bericht The New York Times. De familie van Biden moedigt hem volgens bronnen van de krant aan om niet op te geven. 

Meer krantenkoppen in België

’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte Vlaamse kermis”

Van 5 tot en met 7 juli wordt het veld in de Bruinbergstraat in Oostveld opnieuw helemaal omgetoverd tot een kermisplein. Vzw ’t Zwarte Veld maakt zich op voor de 31ste editie van Oostveld Kermis. “Dit is wat ze noemen een echte Vlaamse kermis”, vertelt mede-initiatiefnemer Robin Verstraete.
The post ’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte

Lees meer »

Familie gaat in cassatieberoep tegen vrijspraak duikongeval: “We willen gerechtigheid”

Op 15 september 2019 stierven Torhoutenaar Kurt Huberecht en zijn vriendin Nathalie Fiers tijdens een duikongeval in zee. Duikinstructeur R.C. zou fouten hebben gemaakt, maar werd toch door het Hof van Beroep vrijgesproken. De familie van Kurt en Nathalie tekent nu cassatieberoep tegen die vrijspraak aan.
The post Familie gaat in cassatieberoep tegen vrijspraak duikongeval: “We willen gerechtigheid” appeared

Lees meer »

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »

Grote hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: afkomstig van oud kerkhof

In Koekelare zijn heel wat menselijke resten gevonden, tijdens graafwerken vlak bij de kerk. De beenderen zijn afkomstig van een oud kerkhof rond de Sint-Martinuskerk. Zo’n 50 jaar geleden werd dat kerkhof weggehaald voor de aanleg van 2 nieuwe pleinen, maar waarschijnlijk gebeurde dat niet zorgvuldig. Het Agentschap Onroerend Erfgoed beslist nu wat er met de beenderen zal gebeuren. Intussen

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »