CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden”

Zondag stelde CD&V Poperinge haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Burgemeester Christof Dejaegher (50) trekt zoals verwacht de CD&V-lijst in de Hoppestad. Schepen Ben Desmyter (41, Krombeke) wordt lijstduwer.

Op plaats 2 staat schepen van Cultuur en Vlaams parlementslid Loes Vandromme (45). Verder staat op plaats 3 schepen van Sport en Toerisme Klaas Verbeke (44), op 4 Els Parmentier (44, Reningelst), 5 Jeroen Verdonck (38), huidig voorzitter van de gemeenteraad en campagneleider uit Abele, 6 Jolien Derck (30, winnaar De Mol in 2021), 7 Ewoud Notebaert (27), 8 Karel Vandenbroucke (34), 9 Jelle Hamerlinck (27), 10 Robbe Saint Germain (23), 11 Rube Plancke (25), 12 Leonie Douchy (20, Krombeke), 13 Dennis Logie (41), 14 Iris Spenninck (47), 15 Joerie Declercq (40), 16 Hannelore Knockaert (48), 17 Regine Debyser (58, Watou), 18 Chantal Vanelstlande (55), 19 Narcise Fierens (56, Roesbrugge), 20 Chantal Vanzieleghem (55), 21 Jozef Delalleau (64, Watou), 22 Katrien Vlaeminck (64), 23 Johan Pil (60, Reningelst), 24 Myriam Maes (58, Watou) en tot slot op plaats 25 schepen van Financiën Ben Desmyter (41, Krombeke).

Ervaring

“Wij bieden een mix aan leeftijden, beroepen, stad en deelgemeenten, maar steunend op een groot pak ervaring. We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden in Poperinge”, zegt voorzitter Jozef Delalleau.

De gemiddelde leeftijd bedraagt 41 jaar. Slechts drie van de huidige mandatarissen staan niet meer op de lijst: schepen Kris Notebaert, Isabel Lebbe en Marc Devos. “Onze speerpunten zijn het verder uitwerken van de masterplannen voor het Vroonhof, de sportzone, het dorpenplan, de stationsomgeving, toerisme en het Hoppemuseum, nieuwe fietspaden en het onderhoud van de landelijke wegen”, zegt burgemeester Christof Dejaegher, die als Provincieraadsvoorzitter daar de tweede plaats krijgt.

The post CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Op vrijdag 5 juli is er in Poperinge het avondcriterium, aan de vooravond van de kermis in de Hoppestad. Aan de start verschijnen enkele streekrenners, onder wie ook Kjill Ampoorter. De eerstejaarsbelofte en student zal voor het eerst deelnemen aan deze wedstrijd.
The post Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Lees meer »

Hij hoeft niet te paraderen in bloot bovenlijf. Maar een zwakke Joe Biden is nefast voor heel de wereld

Oorverdovend wordt de roep in de Verenigde Staten aan Joe Biden om zich terug te trekken als presidentskandidaat. Voor het welzijn van zijn land. Maar hij zou dat ook moeten doen voor het welzijn van de wereld, analyseert onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden. Als Biden verliest, zit iedereen weer opgezadeld met Donald Trump. En als Biden alsnog wint, dan dreigen

Lees meer »

Musea Brugge koopt tekening van Odevaere aan

Musea Brugge heeft in een kunsthandel in Parijs een tekening aangekocht dat het portret voorstelt van “Donatien Stochove voor Rome” door de Brugse kunstenaar Joseph Denis Odevaere. De tekening kost 21.000 euro.
The post Musea Brugge koopt tekening van Odevaere aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen

Op zaterdag 28 september komen de 50-jarigen, met geboortejaar 1974, samen voor een feestelijke reünie. Iedereen die Meulebeke ademt, is welkom. Het organisatiecomité stond tien jaar geleden al in voor een legendarisch feest voor de 40-jarigen.
The post Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee jaar cel voor twintiger die moeder foltert met waterboarding na ruzie over avondeten: “Ze kwam in mijn comfortzone”

Na een ruzie over het avondeten sleurde M.S. (26) zijn moeder naar de badkamer, waar hij haar ‘waterboardde’ met een natte badjas. Pas toen hij merkte dat ze moeilijk ademde, hield hij op. Het was lang niet de eerste keer dat de twintiger zijn moeder te lijf ging. De rechter gaf hem twee jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk.

Lees meer »

Meer dan 200 kandidaten trekken zich terug na Franse verkiezingen om absolute meerderheid radicaal-rechts te verhinderen

Ruim 200 kandidaten bij de Franse parlementsverkiezingen trekken zich terug. Het gaat vooral om politici van het linkse blok Front Populaire en het Ensemble van president Macron. Ze hopen zo het radicaal-rechtse Rassemblement Nationale van Marine Le Pen en Jordan Bardella te blokkeren. Daarmee moet het grote schrikbeeld voorkomen worden: een absolute meerderheid voor radicaal-rechts in het parlement en een

Lees meer »