Poperingse bedrijf Powerland Installeert 250ste snellaadpunt bij Ghesquière in Ardooie

Powerland, onderdeel van Vandotec uit Poperinge, viert een mijlpaal met de installatie van hun 250ste snellaadpunt bij Ghesquière in Ardooie.

Powerland biedt laadoplossingen voor elektrische voertuigen, batterijopslag en zonnepanelen. In iets meer dan drie jaar verzorgden ze laadinfrastructuur in meer dan 70 steden. Met een gecombineerd laadvermogen van 50.000 kW levert Powerland de kracht om de toekomst van duurzaam transport te ondersteunen.

“De 250ste installatie markeert een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf. Het bevestigt onze inzet om de transitie naar elektrisch rijden te versnellen en duurzame mobiliteit voor iedereen toegankelijk te maken. We hebben nog heel wat installaties in de pipeline. Binnen enkele weken zitten we boven de 300 snellaadpunten”, zegt Benoit Goesaert van Powerland.

Ecologische vooruitgang

“Ghesquière is al jarenlang een vertrouwde naam in Ardooie en we zijn trots om met Powerland samen te werken aan een groenere toekomst. Ons nieuwe laadplein biedt niet alleen snelle en efficiënte laadinfrastructuur, maar symboliseert ook onze inzet voor ecologische vooruitgang”, vult Tom Ghesquière, eigenaar Ghesquière Brandstoffen uit Aardooie, aan.

Ghesquière’s laadplein biedt ruimte aan 4 DC laadpalen met een laadcapaciteit tot 300 kW, waardoor acht auto’s tegelijkertijd supersnel kunnen laden. Voor bezoekers die langer blijven, zijn er ook tien AC-laadpunten beschikbaar met een capaciteit van 22 kW.

“We kennen Powerland al via moederbedrijf Vandotec en zijn zeer tevreden met hun service. Ze verzorgen alles van A tot Z, zijn een lokaal bedrijf en hebben een team dat de handen uit de mouwen steekt. De projectopvolging werd tot in de puntjes geregeld en we kregen hulp bij het aanvragen van subsidies”, aldus Tom Ghesquière.

The post Poperingse bedrijf Powerland Installeert 250ste snellaadpunt bij Ghesquière in Ardooie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.428 zwerfkatten gevangen, zowat 8 procent minder dan een jaar eerder, toen nog meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald. Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

Bepaling strafmaat in rechtszaak rond Trump en Stormy Daniels uitgesteld tot 18 september

De bepaling van de strafmaat in het proces tegen voormalig Republikeins president Donald Trump voor het betalen van zwijggeld aan een pornoster is uitgesteld tot 18 september. Dat blijkt uit een juridisch document dat AFP kon bemachtigen. Op 6 september zal rechter Juan Merchan zich uitspreken over de potentiële impact van de beslissing van het Hooggerechtshof op deze rechtszaak.

Lees meer »

LIVE. Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

IN BEELD – Bekende Vlamingen waren te gast op première ‘Sneeuwwitje’ in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne

Wil je Manu Van Acker zien schitteren als de lakei? Of ben je benieuwd of de prins én prinses elkaar zullen kussen? Misschien beoordeel je graag de acteerprestatie van Karen Damen of Ruth Beeckmans? Indien je daarop telkens met een ‘ja’ reageert, dan moet je zeker tickets bestellen voor de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ in Plopsaland De Panne.
The post IN

Lees meer »

SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug

De Kortrijkse vzw SMUS, opgericht door Winok Hanssens (23), Tore Devos (27) en Arthur Van Mol (27), organiseert op 5 en 6 juli hun jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ aan de Dumolinlaan onder de R8-brug. Bestel je tickets via sudato.club.
The post SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De perceptie rond de VAR zit verkeerd”: expert Werner Helsen neemt het op voor nieuwe technologie

De 3D-muur en chip in de bal zorgen voor nieuwe technologische snufjes op dit EK, al blijven de meningen verdeeld. Voor de ene haalt het de charme weg, voor de andere is het een stap in de goede richting. Sportwetenschapper en VAR-expert Werner Helsen (64) behoort tot het tweede kamp en duidt de nieuwe technologische mogelijkheden. “De meetfouten zijn verminderd,

Lees meer »

Klachten over woekerprijzen van fruitkraam uit Deurne stromen binnen: “Achteraf voelde ik mij stom dat ik zoveel betaald had”

Maar liefst 670 euro betaalde de schoonmoeder van Bo Van Hoecke afgelopen weekend op een braderij in het Oost-Vlaamse De Klinge voor vier zakjes fruit. Ook Tommy Bernard (34) getuigde over het hallucinante bedrag dat hij betaalde aan het fruitkraam uit Deurne. Hun verhalen leven duidelijk onder marktgangers, want van over heel Vlaanderen kreeg onze redactie reacties toegestuurd.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland meldt nieuwe terreinwinst bij strategisch belangrijke Tsjasiv Jar

Rusland heeft donderdag nieuwe terreinwinst gemeld bij het strategisch belangrijke Tsjasiv Jar. Het hooggelegen Tsjasiv Jar was voor de oorlog een relatief kleine plaats met 12.000 inwoners, maar wordt door de ligging inmiddels gezien als een belangrijk militair doelwit. Als Rusland de plaats in handen krijgt, zou dat de weg vrijmaken voor een verdere Russische opmars in Donetsk. Volg hier

Lees meer »

Parcours Dwars door Wingene komt dichter bij centrum

Wegenwerken hoeven niet per se een irritante ervaring te zijn, zo redeneerde de vzw Wingene For Cycling. Ze hertekende het parcours van Dwars door Wingene dit jaar een stuk dichter bij het centrum. Zo kunnen nog meer toeschouwers op zaterdag 13 juli makkelijker van deze wielerwedstrijd genieten. Een extra voordeel: op het Kerkplein komt er een extra drankstand en een

Lees meer »