NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer en beter!’

Middenin een decor van boterbloemen stelde NVAPlus Moorslede zondagnamiddag de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Dertien kandidaten wonen in Moorslede, zes in Dadizele en twee in Slypskapelle. Eerder werd al bekendgemaakt dat Gert-Jan Hovaere lijsttrekker wordt en Margaux Vandekerckhove de tweede plaats krijgt.

Acht kandidaten zijn jonger dan 30 jaar. “We tellen veel nieuwe kandidaten die geloven in onze ambitie en ons verhaal”, zegt Gert-Jan. “Die nieuwe mensen willen we dan ook volop kansen geven.” Zoals eerder vermeld in KW is voorzitter Yves Debisschop (44) van SV Moorslede één van hen. “Hij weet als geen ander hoe je mee een team moet motiveren”, zegt de lijsttrekker. Op plaats vier staat met Anja Barroo (51) nog een nieuwkomer. “Het zorgzame en sociale karakter van Anja zorgen voor positieve energie om vooruit te kijken”, zegt Gert-Jan. Met nog een nieuwkomer maakt Jarne Verbrugghe (21) de top vijf rond.

Raadsleden David Claeys en Aaron Pattyn staan zesde en zevende. Lijstduwers zijn raadsleden Sigrid Verhaeghe en Veerle Demeulenaere. Leon Decoopman (20) uit Dadizele is de jongste kandidaat. Marc Vanryckeghem (73) de oudste.

Slogan

NVAPlus staat ambitieus naar de kiezer met de slogan ‘Kies voor meer en beter!’. “NVAPLUS trekt met een eigen aanpak naar de kiezer”, zegt Hovaere. “Voor ons geen prestigeproject per schepen of uitvoerend mandataris ten koste van de basistaken van onze gemeente. Een uitkijktoren opdringen tegen de wil van de burgers, en voordat er ook maar één spade gestoken wordt in het Dadipark? Neen, dat zou met NVAPLUS nooit gebeuren.”

“Laten we ons bezighouden met de dingen die ertoe doen: uw voetpad voor de deur, de staat van onze wegen, de opvang van uw kind, het ondersteunen van wie initiatief neemt.

Na het samengaan precies een jaar geleden van N-VA en Groep a was het na de voorstelling van de enthousiaste bende tijd voor de verjaardagstaart en volgde nadien een teambuilding. Een treintje kwam alle kandidaten ophalen, het eindigde met een barbecue.

The post NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer en beter!’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe ‘all weather-piste’ voor ruiters aan hippodroom Waregem: “Ontworpen om optimaal te trainen, ongeacht het weer”

Aan de hippodroom in Waregem is de nieuwe ‘all weather-piste’ voorgesteld: een piste waarop het hele jaar trainingen en wedstrijden gereden kunnen worden, ongeacht de weersomstandigheden. De Sport Vlaanderen-site in de Veldloopstraat is jaarlijks het decor van allerlei paardenwedstrijden en events, van de Paascross tot internationale topdressuur. Met deze investering wil Waregem nog meer inzetten op de paardensport.

Lees meer »

Feestelijke opening van Wijn aan Zee in Nieuwpoort: “Met onze ervaring als sommeliers weten we precies wat de klanten zoeken”

Dit weekend was het feest in Nieuwpoort: de officiële opening van de nieuwe Wijn aan Zee winkel werd gevierd. Na de afbraak van de oude zaak, zijn sommeliers Karim Vliegen (53) en Joke Dierickx (48) verhuisd naar hun nieuwe locatie aan de Albert I laan 49, strategisch gelegen tussen Nieuwpoort-Bad en Nieuwpoort-Stad.
The post Feestelijke opening van Wijn aan

Lees meer »

“Zorg er gewoon voor dat ik kan slapen. Maakt niet uit wat er gebeurt”: de laatste dagen van Michael Jackson

Het is intussen vijftien jaar geleden dat popster Michael Jackson op 50-jarige leeftijd overleed. Hoe tragisch ook, z’n dood kwam niet geheel onverwacht voor wie hem die laatste maanden van dichtbij meemaakte. Wie uitte z’n bezorgdheden over z’n geestestoestand? Wat gebeurde er tijdens z’n laatste momenten? Een overzicht van z’n finale weken. “Hij is als een verloren jongetje.”

Lees meer »

KSV Rumbeke is razend ambitieus met tien nieuwkomers: “Vanaf minuut één op kop staan”

KSV Rumbeke greep in de vorige campagne nipt naast een promotieticket naar derde amateurklasse na een sterke interprovinciale eindronde met slechts één verliesbeurt. Daardoor blijft Essevee bijzonder ambitieus. Dat bleek ook tijdens de spelersvoorstelling. Met de tien gerichte versterkingen mikt de ploeg van coach Fanny Schamp resoluut voor een plek bovenaan het klassement.
The post KSV Rumbeke is razend

Lees meer »

JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen zelf kleuren mogen kiezen”

Vandaag, zondag 30 juni, daagt JCI Harelbeke iedereen uit om te schilderen op het Marktplein in Harelbeke. De bedoeling is een tekening van kunstenaar Arthibau, alias Bruno Duvillier, in te schilderen voor een goed doel. Dat kan nog tot 17 uur deze namiddag.
The post JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen

Lees meer »

Brandweer haalt gecrasht sportvliegtuigje weg, buurtbewoners reageren geschrokken: “Ik zag het neerstorten”

In de omgeving van de Heidestraat in Hasselt is de brandweer Zuid-West Limburg aanwezig op de plek waar gisteren een vliegtuigje neerstortte. Daarbij liet een inzittende het leven, de piloot moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis. De nabestaanden van het slachtoffer bezochten zaterdag de plaats van het ongeval. Vanmiddag werken de hulpdiensten verder aan de berging van het wrak.

Lees meer »