En nu nog twee dagen bibberen: hoe BK atletiek sluitstuk vormde voor olympische kwalificaties

Zelfs in de plensregen kon Naomi Van den Broeck vandaag op het BK atletiek haar geluk niet op. Met de deadline in zicht greep de Belgian Cheetah nog een ticket voor de Spelen op de 400m horden – en ze hàd er al eentje voor de 400m. Ook opgelucht, weliswaar met een grimas op z’n gelaat, was Kevin Borlée. Na een jaar zonder races graaide hij het zilver op de 400m mee, na z’n broer Dylan. 

Meer krantenkoppen in België

Dries Gruwier wint eerste wisselbeker padel

Het eerste padelwisselbekertornooi in Elverdinge kreeg de toepasselijke naam Padel-Ver-Volg Cup mee, een samentrekking van de namen van de organiserende club en de sponsor.
The post Dries Gruwier wint eerste wisselbeker padel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tropische cycloon Freddy is langst aanhoudende storm ooit geregistreerd

De verwoestende tropische cycloon Freddy, die vorig jaar van Australië naar zuidelijk Afrika raasde, heeft het wereldrecord van de langst aanhoudende tropische cycloon verpulverd. Experts van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) hebben op basis van een uitgebreide analyse officieel vastgesteld dat Freddy 36 dagen lang cycloonkracht had.

Lees meer »

Waarom is Beryl een ‘historische’ orkaan volgens wetenschappers? “Zulke krachtige exemplaren zie je nu normaal niet”

Meteorologen kijken vol verbazing toe naar orkaan Beryl in de Atlantische Oceaan, die ze nu al een ‘historische’ orkaan noemen. Beryl brak dan ook in een mum van tijd heel wat records. Maar hoe uitzonderlijk is deze orkaan écht? Waarom is de orkaan zo krachtig kunnen worden? En wat belooft dit voor de rest van het orkaanseizoen? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters

Lees meer »

Bouchez kroont zich tot MR-koning

18:55 Het ijzer smeden als het heet is. Dat deed Georges-Louis Bouchez door de voorzittersverkiezingen bij de MR te vervroegen. Hij is de enige kandidaat, zoals ook Conner Rousseau bij Vooruit de enige kand…

Lees meer »

Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan: “Activiteiten plannen die de hele buurt ten goede komen”

Het buurtcomité Wijk Duinenrand in Middelkerke viert haar vijfjarig bestaan met een subsidie van 5.000 euro van het project ‘Buurten op den Buiten’. De nieuwe wijk, gelegen aan de Jutterstraat en Kruiersstraat in Middelkerke, bevindt zich tussen de Duinenweg en de Oostendelaan, achter garage Roland en het WZC De Ril.
The post Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan:

Lees meer »

Neoprof Jasper Dejaegher zucht: “Frustrerende weken”

Als alles goed gaat maakt Jasper Dejaegher op zondag 14 juli in Kemmel Koerse z’n comeback in het peloton. Sinds eind maart staat de neoprof van Team Flanders-Baloise langs de kant met mycoplasma.
The post Neoprof Jasper Dejaegher zucht: “Frustrerende weken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe recreatieve hotspot aan Oudenburgs bufferbekken

Het bufferbekken langs de Oude Kerkstraat in Ettelgem wordt een recreatieve hotspot voor fietsers en wandelaars. “Dankzij de ondersteuning van Westtoer kunnen we de site nieuw leven inblazen”, zegt burgemeester Romina Vanhooren.
The post Nieuwe recreatieve hotspot aan Oudenburgs bufferbekken appeared first on KW.be.

Lees meer »