Schip loopt vast onder gekende brug: “We zullen deze brug verhogen”

Een schip op de Leie zat zondagnamiddag een poos gekneld onder de brug Wevelgem-Lauwe. Onlangs werden plannen voorgesteld om de brug te verhogen.

Een schip raakte zondagnamiddag rond 17 uur gekneld onder de brug Wevelgem-Lauwe. Het schip bleef steken aan de bovenkant van enkele containers. Passanten zagen hoe het schip zich meter per meter verder manoeuvreerde tot het helemaal onder de brug door gevaren was.

Gekende brug

Het is niet de eerste keer dat een schip tegen de brug vaart. De Vlaamse Waterweg stelde onlangs nieuwe brugplannen voor. “De huidige brug heeft normaal een doorvaarthoogte 4,76 meter, het is een van de laagste bruggen van de Leie-as”, aldus Geert Weymeis, woordvoerder van De Vlaamse Waterweg. “De toekomstige brug wordt minstens 7 meter hoog.”

Drie lagen containers

De werken worden uitgevoerd in het kader van het Seine-Scheldeproject, waardoor boten met drie lagen containers er door kunnen. Het is de bedoeling om nog deze zomer de omgevingsvergunning aan te vragen. In het beste geval zullen de werken starten in 2025 en duren ze drie jaar. (TP)

The post Schip loopt vast onder gekende brug: “We zullen deze brug verhogen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland

Zoals zaterdag, heeft de Portugees Antonio Félix Da Costa (Tag Heuer Porsche) zondag de tweede ePrix in Portland gewonnen. Landgenoot Stoffel Vandoorne (DS Penske) wist de elfde plaats te bemachtigen op de veertiende van de zestien manches van het Formule E-kampioenschap.
The post Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland appeared first on KW.be.

Lees meer »

Moeder getuigt na agressief gedrag van Waalse leerkrachten tijdens “helse” schoolreis: “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”

De leerlingen van een lagere school in Wallonië, die niet bij naam wordt genoemd, zouden zowel fysiek als mentaal mishandeld zijn geweest door twee leerkrachten tijdens een vijfdaagse schoolreis. Het duo zou agressief gedrag hebben vertoond. Een moeder van één van de kindjes getuigt over de helse uitstap bij RTL. “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”,

Lees meer »

Gemiddelde studentenjob verdient 2.100 per jaar

Wie een studentenjob doet, verdient daar op jaarbasis gemiddeld 2.100 euro netto mee. Studentenjobs zijn populair: veertig procent van wie ervoor in aanmerking komt, doet het. Bij kotstudenten ligt dat cijfer zelfs nóg hoger. Daar is het bijna de helft. Dat blijkt uit onderzoek van MyFamily, de uitbetaler van kinderbijslag. “Maar de focus moet op studeren blijven”, klinkt het.

Lees meer »

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die vandaag maar 2 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel maandag twee plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck: “Met ‘Sculptural’ wil ik de identiteit van K.E.R.K. versterken”

Vanaf dinsdag 2 juli is de voormalige kerk van Sint-Pieters-Kapelle in Middelkerke het decor voor de vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck. De bekende kunstenaar verzamelde voor ‘Sculptural’ twaalf bevriende kunstenaars die samen met hem “de intrigerende wereld van hedendaagse beeldhouwkunst willen belichten”. ‘Sculptural’ loopt nog tot en met zaterdag 31 augustus.
The post Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daar voor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Voormalig directeur Minderhedenforum Wouter Van Bellingen maakt politieke comeback voor Vooruit in Sint-Niklaas 

In Sint-Niklaas maakt ereschepen en voormalig directeur van het Minderhedenforum Wouter Van Bellingen een comeback. Hij komt als onafhankelijke op voor Vooruit. Hij leerde lijsttrekker Conner Rousseau kennen toen hij als bemiddelaar werkte, na de racistische uitspraken aan het adres van de Roma-gemeenschap. "Ik heb hem zien veranderen en geloof dat hij de geknipte man is om de stad opnieuw

Lees meer »

Poperingse zomerschool zoekt lesgevers en animatoren: “Leerlingen met leerachterstand krijgen er hulp”

De Poperingse zomerschool zoekt lesgevers en animatoren. In augustus krijgen leerlingen met een leerachterstand er hulp bij taal en rekenen in het Lodewijk Makeblijdecollege. Animatoren krijgen een vrijwilligersvergoeding, lesgevers krijgen een contract bepaalde duur met een vergoeding per uur.
The post Poperingse zomerschool zoekt lesgevers en animatoren: “Leerlingen met leerachterstand krijgen er hulp” appeared first on KW.be.

Lees meer »