Sanapolis haalde Koen Wauters naar Sijsele voor startschot solidariteitsloop

Op de site van gezondheidscampus Sanapolis in Sijsele – ook bekend als het voormalige Elizabethziekenhuis – vond zaterdag een 24-uurs loop ten voordele van het Kinderrevalidatiecentrum (KRC) van UZ Gent plaats.

Het evenement, Run4Kaboost gedoopt, verliep volgens het Backyard Ultra principe waarbij er elk uur een nieuw rondje van 6,7 kilometer gelopen werd door de deelnemers. Wie het langst aan de start verschijnt voor een nieuwe ronde is de winnaar. Ook de KRC-peters zetten hun schouders onder dit evenement. Koen Wauters gaf het startschot en Prof. Dr Ruth Van der Looven daagde Nono Wauters (zoon van Koen) uit voor een challenge run. Iedereen kon bij wijze van sponsoring een pronostiek indienen of gewoon zelf meelopen.

Je kan op verschillende manieren meedoen aan Run4Kaboost. Voor 25 euro kies je zelf of je 1, 2, 3 of 4 rondjes meeloopt. Voor 65 euro ga je de uitdaging aan om zoveel mogelijk uren aan de start te verschijnen. En voor 5 euro kun je pronostikeren op ofwel winst voor Nono Wauters ofwel voor topdokter Ruth Van der Looven. Uiteindelijk werd het een gelijkspel.

Een veertigtal lopers namen deel aan het initiatief. De twee lopers die het langs gelopen hebben, liepen elk 9 rondes. Er werd 1500 euro in het laatje gebracht voor het goede doel. Volgend jaar zou er een nieuwe en grootser opgevatte editie komen.

The post Sanapolis haalde Koen Wauters naar Sijsele voor startschot solidariteitsloop is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Politie-interventie bij paleis van Versailles door geschil tussen verkopers

Er heeft donderdagnamiddag een interventie van de veiligheidsdiensten plaatsgevonden bij het paleis van Versailles, in de buurt van Parijs. Dat zou het gevolg zijn van een geschil tussen twee verkopers, waarbij een van hen een mes had getrokken. Dat meldt de krant Le Figaro, die sprak met een politiebron. Er zou geen sprake zijn van terreur.

Lees meer »

Dwars door Wingene krijgt nieuw parcours: populaire interclubwedstrijd start aan ’t Kerkplein en eindigt in Oude Bruggestraat

Door hinderlijke wegenwerken zag de vzw Wingene For Cycling zich verplicht het parcours van de belangrijke interclubwedstrijd op zaterdag 13 juli te hertekenen. Maar daarom niet getreurd, want de nieuwe versie ligt centraler en aantrekkelijker dan voordien. Zo kunnen nog meer toeschouwers van deze wielerwedstrijd genieten.
The post Dwars door Wingene krijgt nieuw parcours: populaire interclubwedstrijd start aan ’t

Lees meer »

Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd

De magistraat die begin maart in opspraak kwam omdat hij de vragen van het magistratenexamen gelekt had aan minstens twee kandidaten, is woensdag gearresteerd in zijn woning in Gits bij Hooglede. Advocaat-generaal C.B. (58) werd na verhoor vrijgelaten onder voorwaarden.
The post Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Liesbeth Homans vergeet microfoon uit te zetten in Vlaams Parlement: “Pak uw rommel eens mee”

N-VA-parlementslid Liesbeth Homans is vandaag aan het slot van de installatievergadering van het Vlaams Parlement aangeduid als parlementsvoorzitter. Homans vergat haar microfoon uit te zetten terwijl ze plaatsnam voor een toespraak. “Pak uw rommel eens mee”, zegt ze tegen Filip Dewinter (Vlaams Belang). Daarna beseft ze dat iedereen haar opmerking kon horen.

Lees meer »

Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning”

De gemeenteraad van Deerlijk zette unaniem het licht op groen voor het masterplan dat tot een herwaardering van het Gaverdomein moet leiden. “We willen het domein nog meer uitspelen als bruisende recreatieve belevingsplek”, verduidelijkt bevoegd schepen Bert Schelfhout.
The post Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Diksmuide is een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom

Diksmuide is sinds kort een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom. Op het grasveld bij de bibliotheek en kunstenacademie Kadens kunnen kinderen symbolisch afscheid nemen van hun tutje en die in de boom hangen.
The post Diksmuide is een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom appeared first on KW.be.

Lees meer »