Deinzenaars gooien met aardappelen tijdens kampioenschap ‘patatten petanque’: “Met het bintje lukt het best” 

In Deinze vindt het kampioenschap ‘patatten petanque’ plaats. Het is een ludieke activiteit om de volkstuintjes te steunen. In het Volkstuinpark gooien de deelnemers met een aardappel naar een stok met daarop een rode… aardappel. Het kampioenschap ‘patatten petanque’ volgt het kampioenschap’ botten sjotten’ op dat vorig jaar gehouden werd. 

Meer krantenkoppen in België

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

LIVE. Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Statements en vertraging kleuren eedaflegging Vlaams Parlement

De installatie van het nieuwe Vlaams Parlement verliep dinsdagnamiddag niet van een leien dakje. Naast statements over Vlaamse onafhankelijkheid, het cordon sanitaire en Palestina zorgde een speciale commissie over de geldigheid van de verkiezingen in Brussel voor anderhalf uur vertraging.

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »

Wereldberoemd door ‘Big Brother’ en omstreden 22-jarige: dit zijn de vier opvallendste nieuwkomers in het parlement

Vandaag leggen 124 Vlaamse Parlementsleden de eed af. Voor 39 van hen is dat de allereerste keer. Wij spraken met de vier opvallendste nieuwkomers. De ene werd wereldberoemd in Vlaanderen dankzij ‘Big Brother’, de andere werkt al meer dan dertig jaar als arbeider in de haven van Antwerpen. En de jongste verkozene is misschien wel de meest omstreden nieuweling: “Ik

Lees meer »

Burgemeester Kurt Windels uit Ingelmunster trakteert met taart ter gelegenheid van zijn 400ste huwelijk in 12 jaar legislatuur

Zaterdagvoormiddag 29 juni werden Jonas Byttebier en Leen Naeyaert in het huwelijk verbonden in het gemeentehuis van Ingelmunster. Voor dit jonge koppel volgde er nog iets extra, want burgemeester Kurt Windels had taart voorzien omdat hij op dat moment voor de 400ste keer in 12 jaar tijd een huwelijk voltrok.
The post Burgemeester Kurt Windels uit Ingelmunster trakteert met

Lees meer »

GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar

Na 28 schooljaren nam Katrien Piessens afscheid van de school op de Kruipuit. Zij heeft nog zoveel plannen voor de toekomst dat ze, nu ze met pensioen is, geen tijd zal hebben om zich te vervelen.
The post GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zaak tegen Sven Pichal op 9 juli ingeleid voor de rechtbank

De zaak tegen ex-radiopresentator Sven Pichal over beelden van seksueel kindermisbruik zal op dinsdag 9 juli van start gaan voor de correctionele rechtbank van Antwerpen. Die dag vindt er een inleidende zitting plaats, waar in samenspraak met alle partijen een datum wordt geprikt voor de behandeling van het dossier. Pichal wordt vervolgd voor het bezit en de verspreiding van beelden

Lees meer »

Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten

De Koninklijke Sint-Sebastiaansgilde 1833 in Sint-Andries heeft met Dominique Strypsteen (66) haar dertigste Koning van de Jachtfeesten aangesteld. Dominique schoot zijn eerste pijlen al op zijn 15de, en stoomt nu zelf een nieuwe generatie klaar. “Boogschieten blijft een van de leukste hobby’s ter wereld.”
The post Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »