Spectaculaire beelden tonen hoe boom in fractie van seconde wordt verpulverd door blikseminslag

Een Fransman kon zaterdag een spectaculair moment op beeld vastleggen. Tijdens een storm in het departement Deux-Sèvres in Augé sloeg een bliksemschicht met een enorme klap in op een boom, waarna die uit elkaar spatte. Gelukkig bleef de schade beperkt tot een nabijgelegen hotel.

 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 100 dolfijnen aangespoeld op Amerikaanse oostkust

Aan de oostkust van de Verenigde Staten zijn ongeveer 125 witflankdolfijnen gestrand. De dieren kwamen vast te zitten aan een schiereiland in de Amerikaanse staat Massachusetts toen het eb werd. Reddingswerkers proberen de dieren nu terug naar de oceaan te begeleiden. Zeker 10 dolfijnen zijn al gestorven.

Lees meer »

Jani Peiren verkeert in supervorm

Jani Peiren, een 24-jarige militair, is in topvorm. Nadat hij vorige week maandag in het Oost-Vlaamse Ursel een avondwedstrijd bij de elite 2 solo won, kroonde hij zich zondag in Lierde tot Belgisch kampioen bij de elite 3.
The post Jani Peiren verkeert in supervorm appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bewoner van huis dat getroffen werd door explosie zit nu zélf in de cel: “Hij ontkent elke betrokkenheid”

De Brugse politie is donderdagochtend in alle vroegte binnengevallen op meerdere locaties in ’t Brugse, waaronder in de woonwijk De Blauwe Poort. Daar werd de bewoner van het huis dat eind februari getroffen werd door een explosie opgepakt. Karam B. verscheen inmiddels voor de onderzoeksrechter op verdenking van cocaïnehandel en blijft aangehouden. Volgens de advocate is er geen link met

Lees meer »

“Ik ben nogal chaotisch, dus ik moet me goed voorbereiden”: zo brengen onze BV’s hun vakantie door (deel 2)

Vakantie, dat staat voor veel mensen gelijk aan zon, zee en strand. Maar wat zijn de vakantieplannen van onze BV’s? Hoe proberen ze te ontspannen na een druk jaar? Onder meer Dimitri Vegas, Tanja Dexters en Zita Wauters verklappen hun ultieme vakantietips. “Verschillende plekken van de wereld zien en er niet zelf voor betalen … Dat is het voordeel aan

Lees meer »

Slapende ambtenaar vecht met succes ontslag aan

Een statutair ambtenaar in dienst van de Vlaamse overheid werd in mei 2022 ontslagen, nadat hij meermaals betrapt was op slapen tijdens de werkuren. De man trok naar de Raad van State en kreeg gelijk, omdat de ontslagprocedure niet correct verliep. Het ontslag werd vernietigd.

Lees meer »