Inwoners Langemark opgeschrikt door schietincident: “Dat zijn we hier niet gewoon”

Het centrum van Langemark werd afgelopen zaterdagnacht opgeschrikt door een schietincident. “Er waren kogelinslagen te zien op een raam”, klinkt het.

Het incident vond plaats in de Klerkenstraat in de dorpskern van Langemark, vlakbij ontmoetingscentrum Den Tap en de bib aan de ene kant en de regiopost van politiezone Arro Ieper en het gemeentehuis van Langemark-Poelkapelle aan de andere kant.

“Wij waren nog open en zagen even voor middernacht dat verschillende interventievoertuigen van de politie ter plaatse kwamen”, getuigt de uitbater van een nabijgelegen horecazaak, die liever anoniem blijft. “Een schot hebben wij niet gehoord, maar er waren wel kogelinslagen te zien op een van de ramen op de eerste verdieping van het rijhuis tegenover onze zaak.”

Schot gelost

Dominique Cool, burgemeester van Langemark-Poelkapelle (N-VA), bevestigt het schietincident. “Ik werd iets na middernacht gecontacteerd door de officier van de bestuurlijke politie, die meldde dat er effectief een schot was gelost”, aldus Cool. “Dat schrikt onze gemeenschap op, want we zijn zoiets hier absoluut niet gewoon. Voorlopig heb ik geen kennis van gewonden.”

De burgemeester is zondagmorgen nog eens ter plaatse geweest. “Ik ben er gepasseerd, maar heb niks speciaals meer opgemerkt. De zaak zit nu in de handen van het parket. Ik ga er van uit dat dit van dichtbij verder wordt opgevolgd en onderzocht. Wij gaan het van onze kant alleszins van dichtbij proberen mee te volgen.”

The post Inwoners Langemark opgeschrikt door schietincident: “Dat zijn we hier niet gewoon” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’

Het Guldensporencollege DAS in Kortrijk lanceert de nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’. “Het is een theoretisch artistiek-creatieve richting met een doorstroomfinaliteit. Wanneer je afstudeert, heb je dus een stevige basis en zijn er verschillende mogelijkheden in zowel professionele als academische bacheloropleidingen”, legt directeur Inge Gorré uit.
The post DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’ appeared first

Lees meer »

Ingeborg doet pal in de zomer bizarre aankondiging : “Het is mijn hobby om mensen in de war te brengen”

TV-gezicht Ingeborg (57) en zanger David Vandyck (45) slaan de handen elkaar. Met hun kerstconcert ‘LICHT’ wil het duo mensen raken en ontroeren, maar brengen ze ook een boodschap van hoop. De vertrouwde kerstklassiekers zoals ‘Witte Kerstmis’, ‘Feliz Navidad’ en ‘We Wish You A Mery Christmas’ vullen ze aan met speciale, thematische composities. Het is de eerste keer dat Ingeborg

Lees meer »

Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik hoop het Overbekeplein wat leven in te blazen”

Sinds Sinksen opende Elise Van Hoecke (29) haar eerste fysieke winkel onder de naam ‘studio wink’. Je vindt er kleurrijke interieurdecoratie, designitems met een knipoog en opvallende artikelen in samenwerking met lokale ontwerpers. “Zo breng je niet alleen extra inspiratie en kleur in huis, maar steun je ook (startende) creatievelingen.”
The post Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik

Lees meer »

OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt: “Het was het wachten waard”

Zaterdag opende het Tieltse stadsbestuur officieel de nieuwe jeugdlokalen en de nieuwe polyvalente zaal in de tuin achter die lokalen. Alles samen goed voor een investering van zowat 3,2 miljoen euro. De Kanegemnaars hebben wel wat geduld moeten hebben, want de eerste plannen dateren eigenlijk al van 2016.
The post OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt:

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kremlin: geen bemiddeling in conflict door Turkse president Erdogan – Moskou meldt terreinwinst in slag om strategisch Tsjasiv Jar

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft tegen de Russische president Vladimir Poetin gezegd dat hij wil bemiddelen in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Moskou ziet dat echter niet zitten, zo meldt een woordvoerder van het Kremlin. Ondertussen gaat de slag om de strategisch gelegen plaats Tsjasiv Jar door: Rusland meldt terreinwinst, maar volgens het Oekraïense leger houden de

Lees meer »

‘CD&V Lendelede 2030’ met zes nieuwkomers naar stembus: “We hebben trouwe kiezers. Dat stelt ons een beetje gerust”

De huidige cd&v gaat naar de gemeenteraadsverkiezingen onder de naam ‘cd&v Lendelede 2030’. “Om de lokale verankering van de partij te benadrukken”, zegt burgemeester en toekomstig lijsttrekker Carine Dewaele.
The post ‘CD&V Lendelede 2030’ met zes nieuwkomers naar stembus: “We hebben trouwe kiezers. Dat stelt ons een beetje gerust” appeared first on KW.be.

Lees meer »