JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen zelf kleuren mogen kiezen”

Vandaag, zondag 30 juni, daagt JCI Harelbeke iedereen uit om te schilderen op het Marktplein in Harelbeke. De bedoeling is een tekening van kunstenaar Arthibau, alias Bruno Duvillier, in te schilderen voor een goed doel. Dat kan nog tot 17 uur deze namiddag.

JCI liet een groot schilderij van 4 op 4 meter schilderen op nummer. “Wie wil, kan ook meerdere nummers inschilderen”, luidt het bij JCI, wat staat voor Junior Chamber International, een internationale organisatie van jonge ondernemende mensen. “De tekening wordt gevernist als ze volledig geschilderd is. Daarna gaan we die veilen voor het goede doel. Welk goed doel dat wordt, weten we nog niet. Het zou mooi zijn het ergens te zien in een grote hal van een stadsgebouw of firma”, aldus JCI, dat zorgde voor een mooie stand met springkastelen, grime, legoblokken en een drankstandje.

De tekening is een ontwerp van kunstenaar Arthibau, alias Bruno Duvillier. “Het is leuk dat de kinderen zelf kleuren mogen kiezen en zelf hun vakje mogen kiezen.”

The post JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen zelf kleuren mogen kiezen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Een C-attest? Niet getreurd: Kamping Kitsch Club trakteert met gratis tickets

In zowat iedere school van Vlaanderen, staan ouders en kinderen aan te schuiven voor het meest stressvolle moment van het jaar: de rapporten. Lachende gezichten die worden afgewisseld met treurige blikken? Het zijn geen uitzonderingen. Meer dan voldoende redenen voor Kamping Kitsch Club om zich in het debat te mengen. “Een C-attest? Mail het maar door en je krijgt gratis

Lees meer »

Weer yoga in de weide van boer Jos

In de weide van boer Jos in Reningelst kan je op vrijdag 12 juli opnieuw een workshop yoga volgen. Dit jaar wordt gekozen voor een avondsessie.
The post Weer yoga in de weide van boer Jos appeared first on KW.be.

Lees meer »

Artificiële intelligentie bepaalt wat u betaalt voor uw koopjes: kan ik daardoor nog goedkoper kleding kopen?

Grote modeketens gebruiken tegenwoordig artificiële intelligentie (AI) om te bepalen welke artikelen in deze soldenperiode met welke korting worden verkocht. Als consument doet u daar alvast uw voordeel mee, want onder meer ZEB en E5 pakken nu al uit met kortingen tot -70%. Betekent dit ook dat koopjesjagers in de ene winkel een betere deal kunnen scoren dan in de

Lees meer »

“Élke Belg heeft onze groenten al gegeten”: Agrokom uit Staden teelt jaarlijks véértien miljoen komkommers

De zomermaanden staan traditioneel synoniem met een wat meer nieuwsluwe periode, maar voor Nico Perneel uit Staden is het elke dag komkommertijd. Letterlijk, want met zijn bedrijf Agrokom teelt hij jaarlijks gemiddeld veertien miljoen komkommers. En dat doet hij op een zo duurzaam mogelijke manier. “Lekkere groenten op een ecologische manier op de markt brengen, dát is onze missie.” Om

Lees meer »

Vrouw (91) komt om bij nachtelijke brand in Harelbeke

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de brandweer iets voor twee uur opgeroepen voor een brand in de Deerlijksestraat in Harelbeke. Voor de 91-jarige bewoonster kwam alle hulp te laat.
The post Vrouw (91) komt om bij nachtelijke brand in Harelbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paardenhoofd van 450 kilo pronkt na restauratie van twee jaar op dakterras van Paul (59) en Ariane (60): “We wilden er eerst een boom zetten”

Paul Van Marcke (59) en Ariane Van de Waeter (60) uit het Oost-Vlaamse Dendermonde hebben sinds afgelopen weekend een paardenhoofd op hun dakterras staan. Het koppel kocht het beeld tijdens een veiling op de Grote Markt, maar raakte snel beschadigd. Na een restauratie van twee jaar is het paardenhoofd nu afgewerkt met illustraties over de strijd tussen Aalst en Dendermonde.

Lees meer »

“Allemaal blablabla”: vader (43) krijgt 4 jaar cel voor seksueel misbruik zwakbegaafde dochtertjes én mag hen 10 jaar niet meer zien

“Het zijn allemaal leugens, allemaal blablabla. En daardoor zit ik vast.” De 43-jarige O.L. uit Koksijde die eerder wél toegaf dat hij zijn twee zwakbegaafde dochtertjes jarenlang seksueel had misbruikt, trok dat achteraf weer in. Sterker nog: hij sneerde op het proces naar zijn eigen kinderen. De rechters veegden alles wat hij verklaarde van tafel en gaven hem vier jaar

Lees meer »

Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate

Achttien oude huisjes van vzw Havenzate waar achttien personen op redelijk zelfstandige basis konden wonen, gingen onder de sloophamer en maakten plaats voor nieuwbouw Portus. Havenzate is een autonoom ondersteuningscentrum met verschillende woonvormen en individuele en groepsbegeleiding voor een 80-tal volwassenen met een beperking.
The post Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op te heffen: “Ik wil opnieuw een relatie met hem”

Ze kreeg slagen met een kabel, werd bijna gewurgd en een dag lang opgesloten maar toch wil een 42-jarige vrouw opnieuw een relatie met haar 46-jarige (ex-)vriend uit Wevelgem. De man stond voor de rechter in Kortrijk terecht voor de gijzeling en het geweld. “Ik wou haar gewoon beschermen”, klonk het.
The post Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op

Lees meer »

“Mensen worden afgeslacht en het kan nog erger worden”: Antwerpse cafébaas bibbert op vakantie in Kenia door hevige rellen

In Kenia zijn afgelopen week ernstige onlusten uitgebroken. Antwerpenaar Robert Vinck, cafébaas in Hemiksem, vertrok maandag nietsvermoedend op vakantie naar het Oost-Afrikaanse land. Momenteel zit hij nog altijd ‘gegijzeld’ in zijn hotel in een residentiële wijk van hoofdstad Naïrobi. “Je hoort dat het op elk moment opnieuw kan escaleren en dat het nog erger kan worden.”

Lees meer »