Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast station: “Gebouw heeft zijn beste tijd gehad”

In Staden verlaat frituur ’t Oud Station op termijn zijn huidige stek in de De Carninstraat. Ze verhuist naar een stuk grond naast het voormalige stationsgebouw in dezelfde straat. De gemeenteraad keurde daartoe de ontwerpakte voor recht van opstal voor het perceel grond naast het stationsgebouw goed.

“De uitbaters van frituur ’t Oud Station wensen een nieuwe constructie te bouwen”, legt burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld) uit. “Het gebouw heeft zijn beste tijd gehad. We hebben samen met de uitbaters gezocht naar een nieuwe passende locatie. Op die manier kan er gebouwd worden zonder dat de frituur zijn deuren hoeft te sluiten. In het totaalplan van het achterliggende park is het aangewezen om de frituur op te schuiven naar het stationsgebouw zelf. Er wordt een nieuw recht van opstal gegeven voor een oppervlakte van een 200 vierkante meter. De concessieprijs blijft ongeveer gelijk aan zoals die op vandaag is: zowat 2.500 euro per jaar. Er is ook architecturaal gekeken om een passend ontwerp te voorzien in houtstructuur die mooi aansluit met het stationsgebouw. De plaats waar de frituur zich nu bevindt wordt een open ruimte waar ook kan geparkeerd worden. Gezien vanuit de Statiestraat zal er ook een veel opener zicht zijn op het park.”

Kritiek

CD&V kon zich niet vinden in de nieuwe locatie. “Het stationsgebouw wordt veel gebruikt voor feestjes en mensen vragen dan al gauw een mobiele frituur en die staat normaal altijd op de plaats waar de frituur zal komen”, meent Miet Vandenbulcke (CD&V). “Hoe zal dit worden opgelost? Er verdwijnen ook parkeerplaatsen. Die worden wel opgeschoven, maar het is niet de bedoeling dat mensen die iets organiseren in het stationsgebouw hun wagen verder moeten plaatsen om te laden en te lossen.”

“Wie een mobiele frituur wil laten komen, zal een andere plaats moeten zoeken”, aldus de burgemeester. “Er is nog altijd de oprit van het stationsgebouw die daarvoor gebruikt kan worden. Ik zie daar niet echt een probleem in.”

CD&V onthield zich bij de stemming.

The post Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast station: “Gebouw heeft zijn beste tijd gehad” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE F1. Norris snelste in de eerste twee oefensessies

De ogen van de Formule 1-wereld zijn dit weekend gericht op de Grote Prijs van Groot-Brittannië. Vorig jaar kwam Max Verstappen als eerste over de streep in Silverstone. Wie pakt zondag de zege? Volg hier het nieuws in aanloop naar de race en uiteraard de wedstrijd zelf.

Lees meer »

Blankenbergse oppositie vraagt duidelijkere signalisatie autoluw centrum

De Blankenbergse oppositiepartij CD&V verlangt van de meerderheid dat het autoluw centrum beter aangegeven zou worden. “De communicatie is ondermaats en verwarrend. Het stadsbestuur misbruikt het woord ‘veiligheid’ om de stadskas te vullen”, klinkt het. De partij zette daarom zelf een actie op het getouw.
The post Blankenbergse oppositie vraagt duidelijkere signalisatie autoluw centrum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Katy Parmentier is de flamboyante ster van ‘B&B zoekt lief’: “Sommige dingen waren echt niet voor uitzending geschikt”

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

Man naar ziekenhuis nadat hij in berm A19 belandt

Zaterdagmorgen moesten de hulpdiensten in alle vroegte uitrukken naar de A19. Een man was er met zijn Volkswagen Polo in het struikgewas in de berm beland.
The post Man naar ziekenhuis nadat hij in berm A19 belandt appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Zo goed zijn ze eigenlijk niet”: Van Gerwen ook na afstraffing niet onder de indruk van duo Huybrechts-Van den Bergh

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

“Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis in Dentergem

Ingrid Vandamme, Petra Lobbens en Siska Spiesschaert hebben met De Wolle Bollen een eigen handwerkclub opgericht in Dentergem. Die komt maandelijks bijeen in woonzorgcentrum Mariaburcht. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Komend weekend kan je ze uitzonderlijk aan het werk zien op de kermis van Oeselgem.
The post “Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis

Lees meer »

“Paramount en Skydance sluiten fusiedeal”

Mediabedrijf Paramount Global en productiehuis Skydance, dat samen de blockbuster ‘Top Gun: Maverick’ met Tom Cruise maakte, hebben dan toch een akkoord bereikt over een fusie, enkele weken nadat ze hadden aangekondigd dat gesprekken waren afgebroken. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Lees meer »

Familienaam wijzigen in Elsene gratis vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli is het in Elsene mogelijk om je familienaam gratis te veranderen aan een gemeenteloket. Dat kondigt burgemeester Christos Doulkeridis aan op de sociale media. Voorwaarden zijn wel dat je kan kiezen tussen ofwel één van de achternamen van je ouders, ofwel dat je die allebei draagt.

Lees meer »