Rijvereniging De Gaverbeek opent gloednieuwe all weatherpiste op site Sport Vlaanderen

Vrijdagavond werd bij Sport Vlaanderen Waregem de gloednieuwe all weatherpiste voorgesteld. Het stadsbestuur en vzw De Gaverbeek investeerden in een grote piste die het ganse jaar door gebruikt kan worden. Daarnaast werd ook een extra longeerpiste ingericht. “Dit is een bijzonder moment in onze geschiedenis”, reageert directeur Wim Vanderschueren.

De Waregemse Sport Vlaanderen-site in de Veldloopstraat naast de hippodroom vormt jaarlijks het decor van allerlei hippische wedstrijden en events, van de Paascross tot internationale topdressuur. Het sportcomplex wordt ook bijna dagelijks gebruikt voor trainingen. De site krijgt een grondige makeover. Na een vernieuwde drafbaan en enkele nieuwe stallen was de volgende stap het aanleggen van een all weather- en longeerpiste.

“Onder het motto ‘stad in galop’ werken we de jongste jaren nog intensiever samen met de paardensportverenigingen om de terreinen van de hippodroom en Sport Vlaanderen Waregem op te waarderen”, duidt schepen van Sport Kristof Chanterie (CD&V). “Samen met rijvereniging De Gaverbeek dienden we vorig jaar een investeringsdossier in. Dat werd positief beoordeeld en Sport Vlaanderen kende ons project 220.000 euro toe.” De werken zelf bedroegen in totaal 440.000 euro, inclusief btw.

260 leden

Vzw De Gaverbeek bestaat bijna 50 jaar en telt op vandaag 260 actieve leden. De opening van de nieuwe all weatherpiste van 80 op 50 meter werd vrijdagavond druk bijgewoond. “Dit is een bijzonder moment in onze geschiedenis. Het is een droom die werkelijkheid wordt”, reageert voorzitter Wim Vanderschueren.

“Deze moderne eb en vloedpiste kwam in plaats van de gewone buitenrijbaan en is ontworpen om ruiters het hele jaar door optimale trainingsomstandigheden aan te bieden, ongeacht het weer. De piste is uitgerust met de nieuwste technologieën op vlak van drainage en bodemkwaliteit, waardoor een constante, zachte en veilige ondergrond gegarandeerd wordt.”

Comfort

Daarnaast werd een longeerpiste ingericht. “Het longeren van paarden is een essentiële trainingsmethode voor de ontwikkeling van de balans en gehoorzaamheid van het paard. Die piste is eveneens voorzien van hoogwaardige materialen om de veiligheid en het comfort van zowel paard als ruiter te verzekeren.”

“We zijn Stad Waregem enorm dankbaar voor deze indrukwekkende investering. De toekomst van onze club werd hiermee verankerd. De volgende fase van onze toekomstvisie is het renoveren van de oudere rode stallen en de ganse zone er rond. We willen ook de vaste eventinghindernissen herstellen om de volledige hippische site nog beter uit te rusten.”

The post Rijvereniging De Gaverbeek opent gloednieuwe all weatherpiste op site Sport Vlaanderen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?”

Karl Vannieuwkerke schrijft deze week een brief naar Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels die maandag zonder pardon uit het EK werden gekegeld. Domenico mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe de rolkoffer een geldmachine werd

20:03 In de strijd tegen overvolle bagagebakken en geruzie tussen reizigers rekenen luchtvaartmaatschappijen steeds vaker een tarief aan voor rolkoffers die als handbagage mee in het vliegtuig worden genome…

Lees meer »

Matras in brand gestoken in leegstaand pand in Kortemark: “We willen het gebouw slopen”

In een leegstaand en verloederd herenhuis in het centrum van Kortemark werd woensdagavond brand gesticht. Een matras op de zolderverdieping vatte daar vuur. Het niet de eerste keer dat ongewenste bezoekers het pand binnentreden. De gemeente kocht het pand intussen op. “We hopen het aan het einde van de zomer te slopen”, zegt burgemeester Karolien Damman.
The post Matras

Lees meer »

Extra geldautomaat voor Saswijk aan het Plovieplein in Bredene

Bredene Vorig jaar sloegen de grootbanken de handen in elkaar en centraliseerden hun geldautomaten op een locatie in de Kapelstraat. Omdat er in de wijk Sas geen cashautomaat meer was, zette gemeenteraadslid Lars Cattrijsse (Vooruit) prompt een petitie op touw en startte het gemeentebestuur onderhandelingen met de overkoepelende organisatie Batopin. “Met resultaat, want straks komt er een nieuwe automaat aan

Lees meer »

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de ‘Nieuwe Vooruit Alliantie’: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

KIJK. 4.000 fans onthalen dolenthousiast ‘Familie’-cast voor première van epische seizoensfinale: “Of de bom ontploft?”

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om ze

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Tedesco ziet België niet als favoriet, maar rekent op steun van fans: “We moeten samen eenheid vormen”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

Na de verwijdering van 700 ton asbest op oude site Heilig Hartziekenhuis: woonproject ‘t Groen Hart schiet uit de startblokken

Nu 700 ton asbest bijna volledig uit het oude Heilig Hartziekenhuisgebouw verwijderd is, gaat het licht op groen voor de eigenlijke ontwikkeling van de nieuwe woonbuurt ’t Groen Hart in Roeselare. Voor projectontwikkelaars Coussée Bouw & Project en ION is dit dan ook het startschot voor de lancering van de eerste fase en tonen ze voor het eerst meer gedetailleerde

Lees meer »

Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen

Voor Chris Deloof, onderwijsdeskundige Flankerend Onderwijsbeleid bij Stad Brugge zit niet enkel het schooljaar er bijna op, maar binnenkort ook haar goedgevulde professionele loopbaan. Over enkele weken wordt ze 65 jaar en dan trekt ze definitief de deur van haar kantoor in de Hoogstraat achter zich dicht.
The post Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen appeared

Lees meer »