Cultuurcentrum De Schakel en Cultuurcafé in Waregem openen officieel de deuren: “Fenomenaal, hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”

Na een lange renovatie werd cc De Schakel vrijdagavond feestelijk geopend. Het cultuurcentrum werd na de sloop van de voormalige bibliotheek een pak uitgebreid. Het team van De Schakel kijkt enthousiast uit naar het komende seizoen. “Hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”, klinkt het. Ook het gloednieuwe Cultuurcafé springt in het oog en is vanaf vandaag elke dag geopend.

Het Waregemse cultuurcentrum werd twee jaar geleden uitgebreid met de Schakelbox, die ingericht werd in de voormalige bioscoop Cinéstar. Nadien startten de grote renovatiewerken aan het hoofdgebouw. De voormalige bib ging tegen de vlakte en maakte plaats voor een nieuwe vleugel. De schouwburg en het volledige gebouw werden ook onder handen genomen. Op vrijdag 28 juni werd de vernieuwde Schakel feestelijk geopend.

Dankzij de nieuwe vleugel breidt het cultuurcentrum uit met zo’n 600 vierkante meter. “Op het niveau van de Zuiderpromenade vind je een aantrekkelijk nieuwe inkomsas met traphal en lift. Op het gelijkvloers – niveau van de parking – werden een genderneutraal sanitair blok, drie polyvalente zalen, een leskeuken en een technische ruimte ingericht”, duidt schepen van Cultuur Pietro Iacopucci (CD&V).

Vrachtwagenlift

Ook het bestaande gebouw werd grondig aangepakt. “Een spectaculaire vrachtwagenlift brengt het materiaal rechtstreeks op het zijtoneel van de schouwburg. De foyer is voortaan uitgerust met een nieuw onthaalmeubel en vestiaire. De ruimtes links en rechts van de schouwburg, aansluitend op de foyer, doen nu dienst als expositieruimtes.”

“Het is onwerkelijk en fenomenaal om hier vandaag te staan”, gaat De Schakel-directeur Lies Deschietere verder. “Het begon met werfschoenen en helm, en nu kunnen we ons nieuw cultuurhuis eindelijk voorstellen. Met dit gebouw bevestigen we onze prominente plek in de cultuurwereld. Hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen en er opnieuw vol voor gaan.”

De werken werden uitgevoerd door architect Lander Van Wassenhove en aannemer Bekaert Building Company. De kostprijs bedroeg zo’n 5,5 miljoen euro inclusief btw.

Van 8 tot 2 uur ‘s nachts

Ook het gloednieuwe Cultuurcafé met een terras van 120 vierkante meter opende vrijdagavond officieel de deuren. Uitbaters Hein Defrenne en Timo Berth blikken trots vooruit op de nieuwe hotspot in het stadscentrum. “Het Cultuurcafé is dagelijks open van 8 uur ’s ochtends tot 2 uur ’s nachts. We mikken met een laagdrempelig en betaalbaar concept op een breed publiek en niet enkel op de bezoekers van de vele voorstellingen. Onze keuken blijft doorlopend draaien tot 23 uur. We zetten sterk in op food to share en het mag al eens wat specialer zijn.”

“Met onze lunchdeal van 15 euro hopen we ook veel mensen te overtuigen. En verenigingen die na een voorstelling een walking dinner of receptie wensen, kunnen hier ook aankloppen. Er zal een sterke wisselwerking zijn tussen het café en De Schakel”, besluiten ze.

The post Cultuurcentrum De Schakel en Cultuurcafé in Waregem openen officieel de deuren: “Fenomenaal, hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Van debuut waar hij zelf “verbaasd” over was tot die noodlottige owngoal: het parcours van Vertonghen als Rode Duivel in 10 momenten

Na 17 jaar en 157 caps zwaait Jan Vertonghen (37) af als Rode Duivel. Zijn carrière als international begon in juni 2007 met een “verrassende” basisplek tegen Portugal en eindigde met die jammerlijke owngoal tegen de Fransen. In al die jaren daartussen zorgde recordinternational Vertonghen voor nog veel meer onvergetelijke momenten. Ga zitten voor een trip down memory lane. De

Lees meer »

Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel

Dinsdagavond trad Bruce Springsteen op in Werchter, maar twee dagen eerder had Karel Gits al rond 18 uur een ontmoeting met ‘The Boss’ in Hotel Amigo in Brussel. Voor de 52-jarige Springsteen-fan uit Ingelmunster blijft die dag een onvergetelijk moment.
The post Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel appeared

Lees meer »

Jan (77) uit Heverlee betaalt plots 4 keer meer voor water door probleem met digitale meter: “Als het opgelost is, trakteer ik, en niet met water!”

Jan Geuns uit Heverlee en zijn vrouw hebben een afrekening gekregen van De Watergroep die maar liefst 4 keer hoger is dan normaal. Het koppel moet bijna 1.400 euro betalen, omdat hun digitale meter over een periode van 8 maanden een verbruik registreerde van 888 liter per dag. De Watergroep zal nog deze week onderzoeken wat er aan de hand

Lees meer »

Jongeman (21) vrijgesproken voor verspreiden seksfilmpje minderjarig ex-liefje: “Fake-klacht van afgewezen bakvisje”

Een 21-jarige jongeman uit Middelkerke is vrijgesproken van de beschuldiging dat hij een seksfilmpje van zijn minderjarig ex-liefje zou hebben verspreid. J. riskeerde er zes maanden cel voor, maar de rechter achtte de feiten niet bewezen. Het ging eerder om een wraakactie van zijn ex-liefje. “In essentie gaat het om een fake-klacht van een afgewezen bakvisje, maar wel één met

Lees meer »

Tweedehandsverkoop van elektrische auto’s in de eerste helft van dit jaar fors gestegen

De tweedehandsverkoop van elektrische auto’s doet het bijzonder goed. In de eerste helft van dit jaar zijn 87,3 procent meer elektrische tweedehandswagens verkocht dan in de eerste helft van 2023. Dat zegt Traxio, de federatie die de sector van autohandel en -herstel vertegenwoordigt. De Vlaamse premie voor de aankoop van een elektrische wagen zit daar volgens Traxio voor iets tussen.

Lees meer »

Pop-up Lily in Langestraat wil leegstand in de kijker zetten

Marie-Charlotte Vanhaverbeke en Ellen Distave hebben de handen in elkaar geslagen om een leegstand pand in de Langestraat in Oostende een tijdelijke invulling te geven. Nog tot 21 juli heeft concept Store Lily hier een pop-up ingericht met koopjes. En dat was al meteen een succes.
The post Pop-up Lily in Langestraat wil leegstand in de kijker zetten appeared

Lees meer »

“Na De Bruyne volgt de woestijn”: analisten en ex-spelers Frankrijk denigrerend over Rode Duivels

“Sorry, maar wij zijn beter dan België”: enkele Franse analisten en ex-internationals kunnen de denigrerende uitlatingen over de Rode Duivels niet laten. Zij zien zich – gesterkt door de historie – in een kampioenschap niet verliezen van ‘les petits belges’. Of komt de Franse hoogmoed voor de val? Want als zelfs José Mourinho op het vorige EK de Franse arrogantie

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Frederik Vansina neemt bevel over als nieuwe chef Defensie

Generaal-vlieger Frederik Vansina neemt het bevel over de Belgische strijdkrachten over van admiraal Michel Hofman, als de nieuwe chef Defensie (CHOD). “De missie van Defensie is de bescherming van de burgers. We zullen ons daar met evenveel panache en motivatie als onze voorgangers aan wijden”, zei hij voor de ceremoniële bevelsoverdracht.

Lees meer »

Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge

Woensdagmiddag even over 15 uur gebeurde op de brug van Moerbrugge-Oostkamp in de Sint-Godelievestraat een kop-staartaanrijding. Daarbij waren in totaal vier voertuigen die richting Oostkamp reden betrokken. De laatste, een bestelwagen van een bekende verhuurfirma, begon hevig te roken en vatte vuur.
The post Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

ZOMERREEKS. Tinne Terneven woont met haar gezin in Toscane: “Ik maak me niet meer druk in kleine dingen, net als een echte Italiaanse”

Op haar 19de trok Tinne Terneven (45) vanuit Schilde naar Italië om vrijwilligerswerk te doen, vandaag organiseert ze in hartje Toscane wandelvakanties en trektochten met ezels. Een klein toeval, want na de geboorte van haar kinderen moest ze haar glamoureuze carrière in de mode opbergen. “Moeders liever aan de haard, zo gaat dat in Italië. Maar dit is ook het

Lees meer »