Opening van zomerspeelplaats tijdens foodtruckfestival lokt onmiddellijk veel bezoekers naar Stationsplein in Roeselare

Zaterdagmiddag werd de zomerspeelplaats op het Stationsplein in Roeselare officieel geopend. Dat gebeurde tijdens een nieuw, gesmaakt evenement. Het foodtruckfestival voor kinderen lokte onmiddellijk veel bezoekers.

De zomerspeelplaats op het Stationsplein is inmiddels een jaarlijks terugkerend gegeven. “Bij de recente vernieuwing en vergroening van het plein hebben we ook een permanente speelomgeving gecreëerd, maar ook de zomerspeelplaats is terug”, aldus schepen van Jeugd Matthijs Samyn (CD&V).

De zandbak met verschillende speelelementen is iets kleiner dan de voorbije jaren, maar bevindt zich vlakbij de horecaterrassen waar de ouders kunnen genieten van een drankje terwijl hun kinderen volop ravotten in het zand.

Eerste editie van kinderfoodtruckfestival

De zomerspeelplaats werd zaterdagmiddag geopend. Heel wat jonge gezinnen hadden inmiddels aangeschoven aan een van de foodtrucks op het plein. “Dit kinderfoodtruckfestival is geslaagd. Lekkere gerechtjes aan een goed ingeschatte prijs zodat het ganse gezin volop kan genieten van dit gebeuren. Zeker een vervolg waardig”, aldus Bert Damman uit Moorslede.

Speelcontainer op de Grote Markt

Ook op de Grote Markt kunnen kinderen zich sinds enkele dagen volop uitleven. Daar werd er opnieuw een speelcontainer met verschillende speelelementen geplaatst. “De speelcontainer blijft de ganse zomervakantie staan, maar wordt wel weggenomen bij grote evenementen zoals de 21 juli-viering en de Ketnet Zomertour op 15 augustus”, aldus schepen Samyn.

Mobiele speelcontainers

Ondertussen reizen de mobiele speelcontainers opnieuw de stad rond. De containers blijven telkens drie weken lang in een bepaalde buurt staan. In juli strijken de mobiele speelcontainers nog neer in de Hoogstraat, Regenboogstraat, Biezenstraat en in het Dambertshof. In augustus zijn de Lucien Victorstraat, Lucien Bockstaelestraat, het Madeliefjesplein, de Klaproosstraat, de Joseph Hanoullestraat, het Prinsenhof, de Baliestraat en de Victoria Courtensstraat aan de beurt.

The post Opening van zomerspeelplaats tijdens foodtruckfestival lokt onmiddellijk veel bezoekers naar Stationsplein in Roeselare is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tennisser Zizou Bergs geplaatst voor Olympische Spelen: “Zullen met plezier afreizen naar Parijs”

Opluchting in het Belgische tenniskamp: met Zizou Bergs neemt deze zomer toch een landgenoot deel aan het olympische enkelspel. Dankzij een aantal afzeggingen haalde hij nipt de hoofdtabel. In het dubbelspel zijn het duo Sander Gillé en Joran Vliegen geselecteerd door de Internationale Tennisfederatie. Zij zien Parijs 2024 als een hoog doel, in tegenstelling tot Elise Mertens die zelf verzaakte

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Nog veel stappen nodig om oorlog te beëindigen”, zegt Hongaarse premier Orban na gesprek met Poetin

De Hongaarse premier Viktor Orban is in Moskou aangekomen voor een ontmoeting met president Vladimir Poetin. Dat melden Russische media vrijdag. Ondertussen gaat de slag om de strategisch gelegen plaats Tsjasiv Jar door: Rusland meldt terreinwinst, maar volgens het Oekraïense leger houden de troepen nog stand. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Actrice Natali Broods: “Slippers aan, tenen in het zand. Alleen dan kan ik ontspannen. De andere dagen van het jaar ben ik in rouw”

“Er zijn in het leven twee soorten mensen. Zij die het perfect alleen kunnen. En zij die altijd hulp nodig zullen hebben. Ik ben de laatste soort.” Natali Broods is een rasactrice en dat komt met een prijs. Alles wat ze voelt, voelt ze maal tien. “Ik pak alles ongefilterd binnen. Het leven op afstand houden: kan ik niet.”

Lees meer »

Waarom u voor één keer VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke niet moet geloven: “Ik schrok toen ik hoorde dat er een crimineel netwerk achter zit”

Toch even schrikken voor VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke: op sociale media verschijnen beelden van haar waarin ze vertelt hoe een mobiele app je miljonair kan maken. Zulke deepfakes, bewerkt met artificiële intelligentie, komen steeds vaker voor en zijn gemaakt om je bankrekening te plunderen. Wie zit hierachter? En hoe herken je ze? Parketmagistraat Catherine Van De Heyning ziet een gevaarlijke

Lees meer »

Erik ten Hag verlengt tot 2026 bij Manchester United

Erik ten Hag (54) blijft tot 2026 coach van Manchester United. Lang was er onduidelijkheid of de Nederlander zou aanblijven, maar nu weet hij wat hem te doen staat: “We moeten nog heel hard werken om het niveau te bereiken dat van Manchester United wordt verwacht.”

Lees meer »

“Het leek een voetnoot, maar het nieuws van Vanessa was géén detail”: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »