CD&V/VD Ledegem gaat naar de kiezer als Lijst Burgemeester en stelt zes nieuwkomers voor

In Ledegem kiest CD&V/VD voor een andere naam om deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Het wordt Lijst Burgemeester. Op de lijst van CD&V, Open VLD, N-VA en onafhankelijken staan zes nieuwkomers. Na de voorstelling van de lijst werd ook het logo voorgesteld. Het bevat de drie kleuren in de vlag van de gemeente.

Eerder werd al bekendgemaakt dat burgemeester Bart Dochy opnieuw lijsttrekker wordt. “Er zijn nog weinig mensen die weten wat CD&V/VD eigenlijk precies inhoudt en daarom kiezen we voor een nieuwe naam”, zegt de burgemeester. “Los van de nationale partijpolitiek is het meer een trend om die lokale lijsten in de verf te zetten.”

‘Saaie verkiezingen’

CD&V/VD heeft de volstrekte meerderheid. De oppositie Vooruit en Groen telt slechts drie zetels. De komende verkiezingen neemt Groen trouwens niet meer deel. Het dreigen in Ledegem ‘saaie verkiezingen’ te worden. Afwachten trouwens of Vlaams Belang een lijst gaat indienen. Daarvoor is er tijd tot september.

“We hebben toch wel een draagvlak bij de bevolking en willen zo verder bouwen”, aldus Dochy. “We hebben een gezonde basis om goed te besturen, zonder politiek gekibbel. Met de oppositie trachten we gezamenlijk tot conclusies te komen. Wat al een paar keer is bewezen op de gemeenteraad.”

Enkele nieuwe namen

De zes nieuwkomers zijn Stefanie Devolder, Gilles Knockaert, Margaux Dhaene, Mathis Desplenter, Jeroen Driessens en Franky Cornelis. Stefanie uit Ledegem is zaakvoerster van Bouwmaterialen Develtere in Dadizele. Gilles is advocaat en voetbalt bij Olympic Ledegem. Mathis (Ledegem) werd in mei 18 jaar en is dus de jongste kandidaat. Jeroen (Sint-Eloois-Winkel) is korporaal bij de brandweer. Franky Cornelis (Ledegem) is leerkracht in Waregem.

Schepen Wally Corneillie is net zoals de vorige twee keer de lijstduwer. Negen kandidaten wonen in Ledegem, acht in Sint-Eloois-Winkel en vier in Rollegem-Kapelle. Zoals eerder vermeld stopt schepen Geert Dessein. Gemeenteraadsleden Carlos Casteleyn, Jolien Goemaere en Nico Clarysse ook.

The post CD&V/VD Ledegem gaat naar de kiezer als Lijst Burgemeester en stelt zes nieuwkomers voor is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Peperdure sokken, nieuwe sprinttrein en avondwerk voor mecaniciens: hoe Cavendish en Astana al hele jaar lang ‘geobsedeerd’ zijn door ‘Project 35′

‘Project 35′. Een naam die niet zou misstaan voor de ontwikkeling van een of ander nieuw superwapen, maar het is het grote plan dat Astana-Qazaqstan bedacht om Mark Cavendish (39) aan zijn zo gegeerde Tourrecord te helpen. De ploeg zette alles in wat het kon. Een nieuwe sprinttrein, peperdure sokken of mecaniciens die tot laat op de avond aan zijn

Lees meer »

Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout

Het provinciebestuur is een hoffelijkheidscampagne gestart langs de oude spoorwegverbindingen die omgevormd zijn tot waardevolle, recreatieve, groene assen. Zo onder meer langs De Groene 62, die Torhout met Oostende verbindt.
The post Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik kan niets goed doen. Alleen spaghetti maken”: Paola voelde zich lange tijd ‘de prinses in de gouden kooi’

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

Kevin De Bruyne over het boegeroep, zijn toekomst als Rode Duivel en zijn kinderen: “Gelukkig zaten zij niet in het stadion tegen Oekraïne”

Als aanvoerder van de Rode Duivels is Kevin De Bruyne (33) spaarzaam met woorden. Maar als hij iets zegt, dan wordt er geluisterd. Voor de clash met Frankrijk zet De Bruyne in een uitgebreid interview nog eens de puntjes op de i. Over zijn reactie op het boegeroep, Tedesco, Saoedi-Arabië, zijn toekomst en zijn grinta. Hello, this is your captain

Lees meer »

KSV Rumbeke is razend ambitieus met tien nieuwkomers: “Vanaf minuut één op kop staan”

KSV Rumbeke greep in de vorige campagne nipt naast een promotieticket naar derde amateurklasse na een sterke interprovinciale eindronde met slechts één verliesbeurt. Daardoor blijft Essevee bijzonder ambitieus. Dat bleek ook tijdens de spelersvoorstelling. Met de tien gerichte versterkingen mikt de ploeg van coach Fanny Schamp resoluut voor een plek bovenaan het klassement.
The post KSV Rumbeke is razend

Lees meer »

Ode aan James Ensor

Kunst voert dit jaar nog meer dan anders hoogtij aan onze Kust. Niet alleen is er dit jaar een nieuwe editie van de Triënnale Beaufort waarbij je nieuwe, monumentale kunstwerken kan ontdekken, het is ook het jaar waarin Oostende James Ensor viert met een waaier aan activiteiten naar aanleiding van zijn 75ste sterfverjaardag. Zo zijn
The post Ode aan

Lees meer »