Twee doden na aardverschuiving in Zwitserland, derde persoon vermist

In de Maggia-vallei in het Zwitserse kanton Ticino zijn zaterdagavond twee doden gevallen na een aardverschuiving als gevolg van hevige regen. Een derde persoon is nog vermist. 

Meer krantenkoppen in België

Vlaamse ‘delegate’ voor Joe Biden ziet twijfel bij Democraten na slecht debat: “Als hij eruit stapt, beslist hij dat best snel”

Vertwijfeling troef binnen de Democratische partij na de wankele vertoning van president Joe Biden in het debat met Donald Trump, zo ziet ook Vlaming Thierry Wernaers. Als ‘delegate’ voor Biden op de Democratische partijconventie, moet hij normaal gezien op de president stemmen om hem definitief aan te duiden als kandidaat. "Maar als hij ons zelf de keuze laat, wordt mijn

Lees meer »

Poperingse zomerschool zoekt lesgevers en animatoren: “Leerlingen met leerachterstand krijgen er hulp”

De Poperingse zomerschool zoekt lesgevers en animatoren. In augustus krijgen leerlingen met een leerachterstand er hulp bij taal en rekenen in het Lodewijk Makeblijdecollege. Animatoren krijgen een vrijwilligersvergoeding, lesgevers krijgen een contract bepaalde duur met een vergoeding per uur.
The post Poperingse zomerschool zoekt lesgevers en animatoren: “Leerlingen met leerachterstand krijgen er hulp” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Erebrandweerman Franky Vermeulen (63) uit Moorslede is overleden: “Hij was van goudwaarde voor de werking van de brandweer”

In het AZ Delta Rumbeke is Franky Vermeulen (63) overleden. Hij was erebrandweerman van de brandweer Moorslede en lid van wandelvoetbalploeg Old Stars SV Moorslede. Franky was de echtgenoot van Greta Debrauwer en woonde in de Emiel Jacqueslaan.
The post Erebrandweerman Franky Vermeulen (63) uit Moorslede is overleden: “Hij was van goudwaarde voor de werking van de brandweer” appeared

Lees meer »

“Het is nog niet te laat”: dit is het stappenplan van de Democraten als ze Joe Biden toch nog opzij willen schuiven

Het aarzelende optreden van de Amerikaanse president Joe Biden in het debat met zijn Republikeinse rivaal Donald Trump heeft geleid tot een groeiende roep onder Democraten om zijn kandidatuur in te trekken. “Partijen bestaan om te winnen”, zei een ervaren strateeg van de partij tegen The New York Times. “Die man op het podium met Trump kan niet winnen.”

Lees meer »

Katy uit ‘B&B zoekt lief’ runt B&B met haar ex-man én zijn nieuwe partner: “De eerste jaren kon ik m’n ‘opvolgster’ wel vermoorden”

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Ze zijn meer grootouders dan dat ze ooit ouders waren”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

Vlaming Thierry (53) zag Joe Biden enkele uren na felbesproken debat: “Daar liep een president over de tarmac”

Enkele uren na het veelbesproken debat tussen een verwarde, stotterende Joe Biden en zijn zelfverzekerde opponent Donald Trump, stond de Vlaming Thierry Wernaers (53) oog in oog met de Amerikaanse president. Dat leek een heel andere Biden te zijn. “Op enkele meters afstand van me stapte een zelfverzekerde president rond”, zegt Thierry, die als ‘delegate’ is uitgekozen om Biden officieel

Lees meer »

Trouwseizoen langs de Leieboorden in Kortrijk op gang getrapt: “Een uitgelezen locatie die tot de verbeelding spreekt”

Vrijdag 28 juni zijn de nieuwe sessies gestart om langs de Leieboorden in Kortrijk in het huwelijk te treden. En al meteen stonden er zes op het programma. Een van de zes koppels waren Céline en Dieter.
The post Trouwseizoen langs de Leieboorden in Kortrijk op gang getrapt: “Een uitgelezen locatie die tot de verbeelding spreekt” appeared first on

Lees meer »

“Misschien kunnen ze een tentje opzetten in de tuin”: vrienden van Maïté (28) en Jérémy (29) ommuren huis met 2.000 bierbakken als trouwcadeau

West-Vlaamse woningen werden afgelopen maand verbouwd met bierbakken en deze huwelijksgeschenken groeiden telkens in omvang. Het record staat nu in Zandvoorde: maar liefst 2.000 bierbakken rond de volledige woning van Jérémy Desmet (29) en Maïté Beernaert (28). “Wij wilden niet onderdoen”, aldus hun vrienden.
The post “Misschien kunnen ze een tentje opzetten in de tuin”: vrienden van Maïté (28)

Lees meer »

Smeulende wrakken blijven achter: gewapende overval op geldtransport op Zuid-Italiaanse snelweg, bende gaat er met meer dan 3 miljoen vandoor

Een gewapende bende heeft donderdag op een autosnelweg bij Brindisi, een havenstad in de hak van Italië, een geldtransport overvallen. De bendeleden blokkeerden plots het verkeer in beide richtingen met brandende voertuigen en dwongen de bewakers van het transport om meer dan 3 miljoen euro af te geven, voor ze ervandoor gingen. Dat meldt het Italiaanse persbureau Ansa.

Lees meer »