400 oproepen voor wateroverlast in Luxemburg na maandhoeveelheid neerslag in een uur tijd, brandweer bevrijd mensen die vastzaten in het water

De hulpverleningszone Luxemburg heeft afgelopen nacht ongeveer 400 oproepen gekregen als gevolg van het noodweer dat het uiterste zuiden van de provincie trof. De hevige regen veroorzaakte overstromingen, waarbij het water op sommige plaatsen tot een meter hoog stond. Ook moesten mensen worden bevrijd.

 

Meer krantenkoppen in België

“We gingen niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven”

Het Veurns stadsbestuur wil alle inwoners van Veurne stimuleren om bij te dragen tot een meer hittebestendig en biodivers klimaat door iedere tuin wilder en natuurlijker te maken. Dat is de kernboodschap van de actie #ByeByeGazon. Ook al zit MaaiMeiNiet er op, elke extra inspanning loont!
The post Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goedele Liekens revalideert na zware coronabesmetting: “Ik krijg een zuurstofkuur en infraroodbehandeling”

“Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld, liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Toen ik me recent wou

Lees meer »

? “Nogmaals. Evenepoel moet op het eindpodium mikken”

De kop is er (nu al) af voor Remco Evenepoel. Zijn eerste zege in de Tour de France. Een bijzonder mooie eerste Belgisch succes in deze Ronde, ook. Michel Wuyts: “Evenepoel is een wonderknaap. Een uitzonderlijk grote mijnheer. Na Merckx – en straks met Merckx – onze grootste tijdrijder ooit. Nogmaals: deze Evenepoel moet op het eindpodium mikken.” Onze analist

Lees meer »

“Ik kan ook genieten van een ontbijt met romige croissants, hoor”: Midzomernachten met Sandra Bekkari

Ze heeft er een heel mooie term voor: ‘happy attacks’. Al lijken die ‘geluksaanvallen’ bij haar niet acuut, maar chronisch. Sandra Bekkari eet, kookt, zorgt, loopt en wandelt altijd intens. “Het leven verloopt met ups en downs, maar ik probeer wel zoveel mogelijk te genieten van de kleine gelukjes. Een heerlijk koffietje met een stukje lekkere chocolade, een mooie zonsopgang…”

Lees meer »

Waregem Koerse Feesten pakken uit met Black Box Revelation, nieuwe hoedenshow en betere toegankelijkheid

Woensdagavond werd het programma van de Waregem Koerse Feesten voorgesteld. Naast de vaste en succesvolle ingrediënten vindt er dit jaar een gloednieuwe hoedenshow in de centrumkerk plaats. Het stadsbestuur zet ook hard in op toegankelijkheid met onder meer een rolstoelpodium tijdens Waregem Koerse Music in park Casier. In dat park zorgt Black Box Revelation op zaterdagavond 24 augustus alvast voor

Lees meer »

Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand”

De grote vakantie is in zicht en dat betekent dat Café Congé weer op de activiteitenkalender staat in Deerlijk. Met een gevarieerd programma mikken de initiatiefnemers vanaf donderdag 4 juli gedurende twee avonden op een jong en minder jong publiek.
The post Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand”

Lees meer »

Stroompanne bij Cambio opgelost: autodelen in Vlaanderen wordt hervat

Autodeel-bedrijf Cambio lag zondag urenlang plat. Hierdoor was het nergens in Vlaanderen nog mogelijk om deelauto’s te gebruiken. Rond 14.30 uur werd het probleem verholpen en kon het autodelen weer hervatten. “Door het slechte weer in Duitsland was er een grote stroompanne”, klinkt het bij Geert Gisquière, directeur van Cambio.

Lees meer »