Strijdvaardig Denemarken en noodweer kunnen Duitsland niet uit kwartfinale houden

 

Duitsland heeft zich zoals verwacht geplaatst voor de kwartfinales van het EK. Denemarken hield lang stand dankzij een uitstekende Kasper Schmeichel, maar kraakte dan toch in de tweede helft. In Dortmund werd het 2-0.

 

Meer krantenkoppen in België

Boerderij ’t Moereveld in Torhout is niet zomaar een hoeve: “Het best verkochte ijs? Zonder twijfel vanille!”

Een boerderij die in de zomer het gewone hoeveleven overstijgt? Daar is de Torhoutse IJsboerderij ’t Moereveld een schoolvoorbeeld van. Met, naast 120 melkkoeien en ook akkerbouw, 30 verschillende smaken zelfbereid ijs en een ruim ijssalon met terras. “De zaken lopen zó goed, dat ik de vraag naar ijs bijna niet kan volgen”, zegt ‘ijsboerin’ Cindy Vandevoorde.
The post

Lees meer »

“Geld nodig voor cocaïne”: duo dat portefeuille advocate stal in Brugs gerechtsgebouw riskeert tot zestien maanden cel

Toen een jonge Algerijn dit voorjaar in het Brugse gerechtsgebouw zijn vonnis kwam aanhoren, besloot zijn ‘tolk’ de portefeuille van een advocate te stelen. Zelf zorgde Youssef C. (19) daarbij voor de nodige afleiding. “Ze hadden geld nodig om cocaïne te kopen”, aldus de procureur, die tot vijftien maanden cel vroeg.
The post “Geld nodig voor cocaïne”: duo dat

Lees meer »

“Hier is volop paniek”: Vlaamse toeristen wegens bosbrand op Grieks eiland Kos geëvacueerd, brand is onder controle

Op het Griekse eiland Kos werden gisteren toeristen geëvacueerd uit meerdere grote hotels vanwege een naderende bosbrand. “Het is hier volop paniek,” vertelde Elise Michielsen (19), een studente uit Merksplas. “We hebben snel een koffertje moeten pakken met onze belangrijkste spullen.” De ruim honderd brandweerlieden die de grote bosbrand bestrijden kregen de brand deze nacht onder controle volgens de Griekse

Lees meer »

“Dat koppel wilde alleen maar winnen. De rest interesseerde hen niet”: B&B-uitbaters over de impact van ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »

Opschudding tijdens gemeenteraad Kuurne: “Dit is normvervaging en graaipolitiek”

De Kuurnse gemeenteraad van 4 juli verliep erg routineus, maar het venijn zat in de staart. Tijdens de variaronde startte Tom Leece (Nieuw Kuurne) een aanval naar de burgemeester en zijn schepencollege. Hij had namelijk de onkosten van de afgelopen drie jaar ingekeken en was tot enkele opmerkelijke vaststellingen gekomen, aldus Leece zelf. “Wat doen taarten, pralines of sponsoring van

Lees meer »

Zomeraanwinst Nathan Huygevelde maakt zich op voor eerste seizoen bij KVK: “Het voelt echt als thuiskomen”

Voor Gilles Dewaele had KV Kortrijk al een andere speler aangetrokken: de twintigjarige middenvelder Nathan Huygevelde. Hij komt op huurbasis over van Union Saint-Gilloise, voor een seizoen met koopoptie. Naast Huygevelde zijn ook de transfers van verdediger Gilles Dewaele (28) en spits Nacho Ferri (19) al aangekondigd.
The post Zomeraanwinst Nathan Huygevelde maakt zich op voor eerste seizoen bij

Lees meer »

Ongewoon boos en ontgoocheld na nieuwe sprintnederlaag én declassering: zit Jasper Philipsen in een vertrouwenscrisis?

Zo zagen we Jasper Philipsen (26) nog nooit. De Limburger klopte zijn frustratie van zich af en vloekte erop los: die tweede sprintnederlaag op rij kwam duidelijk heel hard aan. Zijn vriendin moest hem tot twee keer toe gaan kalmeren op de bus. Er lijkt meer aan de hand dan alleen sportieve ontgoocheling. Is de topsprinter in een vertrouwenscrisis beland?

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu ‘The Man with 1.000 Kids’: “Ik ben geen monster”

De rechter legde hem een donorverbod op toen aan het licht kwam dat honderden kinderen werden verwekt met zijn zaad. Jonathan Meijer (42) is het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Daarin getuigen enkele ouders over Meijers “onverzadigbare drang om zich zoveel mogelijk voort te planten”. “Die documentaire is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek

Lees meer »