Ebbe De Vlaeminck tekent eerste profcontract bij KV Kortrijk: “Mijn droom wordt werkelijkheid”

Ebbe De Vlaeminck (18) heeft onlangs zijn eerste profcontract getekend bij KV Kortrijk. Afgelopen seizoen zat hij nagenoeg elke wedstrijd op de bank van de eerste ploeg. De jonge doelman heeft nu zijn eerste profcontract op zak en mag volgend seizoen dus weer de concurrentie aangaan met ervaren rotten Lucas Pirard en Tom Vandenberghe.

“Dit voelt aan als een droom die werkelijkheid wordt”, zegt de jonge Ebbe De Vlaeminck, die net weer in België is na een deugddoende vakantie.

“Eigenlijk wist ik al langer dat dit ging gebeuren. De eerste gesprekken werden in maart al gevoerd. Ik speel al heel mijn jeugd bij de Veekaa. Het was dan ook een logisch gevolg om nu mijn eerste profcontract te tekenen bij de club. Het geeft mij een goed gevoel om te weten dat de club in mij gelooft.”

Leren op de bank

De Vlaeminck kon het afgelopen seizoen vanop de eerste rij mee volgen. Hij blikt erop terug als een intense, maar leerrijke periode.

“Het was een eer om het seizoen vanop de bank te mogen meebeleven. Ik wist dat de kans heel klein was dat ik ooit zou moeten spelen, maar in deze fase van mijn carrière is dat helemaal niet erg. Ik zat er vooral om bij te leren. Het was niet altijd even simpel. In het begin gingen we echt door een aantal moeilijke weken. Maar door de komst van de nieuwe coach, switchte de mentaliteit volledig. Iedereen begon keihard te werken en dat heeft geloond.”

Eerste keeper

Minuten maken bij de eerste ploeg zat er vooralsnog niet in, maar hij droomt er wel van om in de toekomst eerste keeper te worden van KVK. “Vorig seizoen maakte ik mijn minuten bij de beloften en dat is volgend seizoen ook het plan. Ik vind het belangrijk om zoveel mogelijk ervaring op te doen.”

“Trainen doe ik wel met de eerste ploeg en daar steek ik ongelooflijk veel van op. Ik ben doelmannen Lucas Pirard en Tom Vandenberghe dan ook heel dankbaar. Het zijn echt twee toffe gasten en ze steunen me al sinds het begin waar nodig. Ik droom om ooit in hun voetsporen te mogen treden en eerste keeper te worden van KV Kortrijk.”

(JDB)

The post Ebbe De Vlaeminck tekent eerste profcontract bij KV Kortrijk: “Mijn droom wordt werkelijkheid” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Degradatie Eendracht Aalst doet ook 3 andere clubs naar lagere reeks zakken: “Onbegrijpelijk hiervoor afgestraft te worden”

Het is nu definitief: Eendracht Aalst degradeert naar 1e provinciale. De club werd kampioen in 2e nationale en zou dus naar 1e promoveren, maar kreeg geen licentie voor de nationale reeksen door allerlei problemen binnen de club. De club ging niet in beroep, dus dat betekent dat Aalst nu naar 1e provinciale gaat. Maar dat brengt natuurlijk een domino-effect met

Lees meer »

WHORSES stelt zondag EP voor in boEgie woEgie in Menen

Op zondag 30 juni kan je om 18 uur genieten van een optreden van de Kortrijk-Gentse band WHORSES in het kunst- en cultuurhuis boEgie woEgie in Menen. Kortrijkzaan Harry Descamps laat al even in z’n kaarten kijken.
The post WHORSES stelt zondag EP voor in boEgie woEgie in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Billboard Series maakt plaats voor nieuwe banner in functie van Triënnale Kortrijk

Naar aanleiding van de Triënnale Kortrijk, verscheen bij de Budabrug een nieuwe banner van 50 m². Dit keer niet uit de Billboard Series, maar een kunstwerk van Felix Gonzalez-Torres. Tijdens After Paradise kan je “Untitled” (Strange Bird) uit 1993 zien, geïnstalleerd op zes reclamebordlocaties op diverse locaties in Kortrijk.
The post Billboard Series maakt plaats voor nieuwe banner in

Lees meer »

Airbus krijgt megabestelling uit Filipijnen

Vliegtuigbouwer Airbus heeft een voorlopig akkoord gesloten voor de levering van 152 vliegtuigen aan de Filipijnse luchtvaartmaatschappij Cebu Pacific Air. Het order heeft een waarde van 24 miljard dollar (22,4 miljard euro) aan catalogusprijzen, al zijn aanzienlijke kortingen gebruikelijk.

Lees meer »

“Wie op 13 oktober thuis blijft, moet niet zes jaar lang klagen dat het gemeentebestuur het verprutst”

Naast het doorbreken van het cordon sanitaire bij de lokale verkiezingen heeft Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken nog een doel voor ogen: op 13 oktober zo veel mogelijk Vlamingen naar de stembus krijgen. In Frankrijk heeft dat ‘zijn goeie vriendin’ Marine Le Pen geen windeieren gelegd. Haar slogan: ‘si le peuple vote, le peuple gagne’. En ze heeft gelijk, schrijft

Lees meer »

Vernieuwd Westfront Nieuwpoort laat je de Groote Oorlog ervaren als nooit tevoren

Na bijna tien jaar heeft Westfront Nieuwpoort een grondige inhoudelijke update gekregen. Daarbij werd de bestaande permanente tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog volledig vernieuwd, met aangepaste technologie en nooit eerder vertoonde artefacten. Bezoekers ervaren het iconische verhaal van de onderwaterzetting vanuit een andere invalshoek.
The post Vernieuwd Westfront Nieuwpoort laat je de Groote Oorlog ervaren als nooit tevoren appeared

Lees meer »

Plectrumfestival in Ichtegem viert 20ste editie

Dit jaar gaat de 20ste editie van het Plectrumfestival door begin juli. Wat in 2003 begon als een podium voor lokaal talent, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het lijstje van gekende zomerfestivals. Tijd dus voor een babbel met een van de ‘founding fathers’ Ben Mispelon en huidig (ontslagnemend) voorzitter Ives Deprez.
The post Plectrumfestival in Ichtegem

Lees meer »