Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen

Fietsen, ontdekken en proeven. Dat zijn de ingrediënten voor de nieuwe fietsroute ‘Fietsen met smaak’. Het project, een unieke samenwerking tussen Menen en het Franse Halluin, loodst fietsers langs een traject van 36 kilometer, op ontdekking in de streek.

De fietsroute, met start en einde aan het Leie-eiland en de oude sluizen, neemt de sportievelingen mee op stap door de regio. “Het is een project waar beide lokale besturen meer dan twee jaar aan hebben gewerkt”, klonk het bij een tevreden schepen Virginie Breye.

“De korte keten wint jaar na jaar aan populariteit en bij heel wat mensen groeit ook het besef dat het belangrijk is. Heel wat overheerlijke zaken zijn dicht bij huis te vinden, bij een brede waaier aan lokale producenten en telers. Samen met het gemeentebestuur van Halluin, onze Franse buren, hebben we een route uitgestippeld met dit in het achterhoofd. Twee lussen, eentje van 15 kilometer in Halluin en eentje van 21 kilometer in Menen, brengt de fietsers tot bij die producten. Een gastronomische ontdekkingstocht langsheen boerderijen en andere stopplaatsen, waar de smaakpapillen geprikkeld kunnen worden.”

“We hebben ook voor een flinke dosis geschiedenis en cultuur gezorgd, want daar is onze regio ook rijkelijk mee gevuld. Beide lussen kunnen overigens ook individueel worden afgelegd, voor zij die vrezen dat 36 kilometer misschien net iets te veel zou zijn.”

De route maakt meteen ook duidelijk dat er tussen Menen en Halluin een stevige band bestaat. “Zowel hier als bij onze zuiderburen valt er van alles te beleven. Beiden plaatsen hebben heel wat te bieden, maar soms durven mensen de stap over de grens niet te zetten. Dankzij dergelijke initiatieven willen we iedereen stimuleren toch op ontdekkingstocht te vertrekken.”

(CLL)

De fietsroute is niet bewegwijzerd, maar kan op een eenvoudige manier worden gevolgd via RouteYou. Via de website van Stad Menen kan de route ook worden gedownload. Meer info op www.menen.be/toerisme.

The post Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE RODE DUIVELS. Mangala, die “nog niet weet of hij basisspeler zal zijn”, vindt Frankrijk favoriet: “Zij hebben hiermee meer ervaring”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe

Op 7 en 8 september wordt de Koning Ridderdijk van Westende, ter hoogte van surfclub De Kwinte, omgetoverd tot een waar gastronomisch paradijs tijdens Tastoe.
The post Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom eigenlijk niemand wil winnen in Frankrijk

Forse toespraken, gisteravond bij onze zuiderburen. Iedereen lijkt klaar om eraan te beginnen. Op het eerste gezicht toch. In werkelijkheid was dit alles politiek theater. In het geval van de extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon en president Emmanuel Macron zelfs een verregaande vorm van cynisme. Dit is de reden waarom.

Lees meer »

Nabestaanden boos na stopzetten onderzoek Bende van Nijvel: “Mij maak je niet wijs dat ze na al die jaren niets gevonden hebben”

Verschillende nabestaanden van slachtoffers van de Bende van Nijvel voelen zich in de steek gelaten nu het onderzoek officieel wordt afgesloten. Ze weigeren te geloven dat alles in het werk is gesteld om de daders te vinden. “Er zijn dingen doodgezwegen die het daglicht niet mochten zien”, zegt Ingrid Mulder, die haar zus verloor bij de aanslag op de Delhaize

Lees meer »

Mobiele camera en politiepatrouilles in Sportpark Kuurne leveren al meteen resultaten op en worden verdergezet

De afgelopen weken was het Sportpark in Kuurne, samen met de vele inwoners die er komen sporten, ontspannen en werken, heel regelmatig het slachtoffer van een kleine groep, vaak heel jonge, amokmakers. Zij bezondigden zich aan allerlei vormen van overlast en criminaliteit: vandalisme, graffiti, intimidatie, drugs, lawaai, sluikstorten, … De gemeente Kuurne en de politiezone Vlas stellen een nultolerantie in

Lees meer »

Prins Harry moet vernietigde berichtjes terug boven tafel zien te krijgen voor rechtszaak tegen ‘The Sun’

De Britse prins Harry (39) moet aan de rechter uitleggen waarom berichten die hij uitwisselde met de ghostwriter van zijn memoires zijn vernietigd. Ook heeft de hertog van Sussex de opdracht gekregen om te proberen de berichtjes terug te halen, dat werd volgens Britse media gezegd tijdens een hoorzitting in zijn zaak tegen de Britse uitgever News Group Newspapers (NGN).

Lees meer »

Politie pakt 3 mannen op voor drugsfeiten aan KBC Overijse

De politie heeft maandag 3 mannen opgepakt voor drugsgerelateerde feiten rond het KBC kantoor in het centrum van Overijse. 1 van de 3 werd meteen na ondervraging vrijgelaten, 1 man moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. De 3e verdachte, een minderjarige, moet voor de Franstalige jeugdrechter verschijnen.

Lees meer »