Wim Vandoorne (RC Bissegem): “Allicht mijn laatste seizoen”

RC Bissegem, vorig seizoen met steile ambities gestart, moest uiteindelijk met minder genoegen nemen. Pas nadat Pascal De Vreese het sportieve roer in handen nam, geraakte Racing op kruissnelheid en kwam nog dicht bij een eindrondeticket. Voor komend seizoen houdt voorzitter Marc Cheyns het deze keer voorzichtig: “Een top vijf plaats moet kunnen.”

RC Bissegem was in het tussenseizoen bijzonder bedrijvig op de transfermarkt. Liefst zestien nieuwe spelers werden aangeworven. Onder hen Wim Vandooorne, een routinier van 39 jaar die de verdediging de nodige ervaring en leiderschap moet bijbrengen. “Dat is inderdaad de bedoeling”, bevestigt Wim Vandoorne. “Allicht wordt het mijn laatste seizoen. En dat wil ik in schoonheid, liefst met een dikke prijs, afsluiten. RC Bissegem straalt ambitie uit. En vooral de aanwezigheid van Pascal De Vreese gaf uiteindelijk de doorslag om voor de blauw-witten te tekenen. Ik heb Pascal leren kennen en waarderen bij FC Gullegem. Hij is er slechts één seizoen gebleven, maar wat we toen op de grasmat brachten was voetbal van hoog niveau.”

inboeten aan snelheid

Wim Vandoorne is afkomstig van Dadizele. Bij Daisel zette hij dan ook zijn eerste voetbalstappen. “Op vroege leeftijd stapte ik over naar SK Roeselare”, voegde de Ingelmunsternaar eraan toe. “Bij Sportkring ben ik gebleven tot mijn achttiende, speelde daarna twee seizoenen bij Wervik en later drie jaar bij het toenmalig Ieper. Na Ieper koos ik voor FC Izegem, waar ik gedurende tien seizoenen de rood-zwarte trui telkens met veel plezier over het hoofd trok. Na Izegem volgde Mandel om de vorige twee seizoenen de opgang mee te realiseren bij SV Ingelmunster. Bissegem wordt allicht mijn laatste passage. Of ik inzake snelheid nog mijn mannetje kan staan? Daar moet je niet aan twijfelen”, besluit Wim Vandoorne enthousiast.

De 17 aanwinsten: Yannick Duyck (vrije speler), Wim Vandoorne (SV Ingelmunster), Kenzi Vandeputte (Wervik), Matteo Coqu (Molenbaix), Amauray Demuynck (Bellegem), Kevin Maleon (Steenvoorde), Florien Duviler (Pays de Cassel), Corentin Duviler (Bondues), Jonas Brackez (Moorsele), Mukala Mupinda (Wevelgem), Natneal Hundura (Marke), Mats Vandermeiren (Wervik), Emmanuel Ogochukwu, Timkou Tchami, Laurencius Donciu, Nijat Suleymanov en Hundura Kaleb (allen Menen). Gregory Bauwens wordt T1 van de B-ploeg in opvolging van Thorsten Clarysse, die T2 wordt bij Wevelgem. Op zondag 14 juli worden de trainingen hervat. (AV)

The post Wim Vandoorne (RC Bissegem): “Allicht mijn laatste seizoen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De Brug/N-VA/Open VLD stellen voltallige nieuwe kieslijst voor in Ingelmunster: “Klaar voor de toekomst”

Onder grote belangstelling stelde de huidige meerderheid De Brug/N-VA/Open VLD de voltallige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor in ’t Ontmoetingscentrum in de Bollewerpstraat. Op zondag 13 oktober kunnen de dorpsgenoten stemmen op veertien onafhankelijken, vijf N-VA-kandidaten en twee Open VLD’ers. Elf van de 21 kandidaten zijn nieuw op de lijst.
The post De Brug/N-VA/Open VLD stellen voltallige nieuwe kieslijst

Lees meer »

Verdrinkingsdood van Delano roept nare herinneringen op bij Melissa: “Het verdriet om Mereltje gaat nooit meer weg”

Als iemand begrijpt wat de ouders van de kleine Delano (1) doormaken, dan is het Melissa Naeyaert (37) uit Ichtegem. De jongen verdronk nadat hij in een zwembadje in de tuin klauterde. Bijna dag op dag tien jaar geleden verloor Melissa haar dochtertje Merel (3) op een haast identieke manier. “Mijn hart zal nooit meer helemaal helen.”
The post

Lees meer »

Gemeentepersoneel Hooglede in de bloemetjes gezet

Op vrijdagavond 14 juni ging traditiegetrouw het personeelsfeest van gemeente Hooglede door, waar ook een aantal mensen in de bloemetjes gezet werden.
The post Gemeentepersoneel Hooglede in de bloemetjes gezet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Asbestcontrole in Kortrijkse jeugdlokalen positief afgerond: “Geen enkele acute situatie”

De gratis asbestinventarisatie om risicovolle asbestmaterialen op te sporen en aan te pakken in jeugdlokalen is afgerond. Van de 23 gebouwen werden er 11 als niet-asbestveilig beschouwd. “Ondanks dat er geen dringende grote ingrepen nodig blijken, neemt de stad initiatief om kwaliteitsvolle lokalen voor ons jeugdwerk te garanderen”, zegt Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren.
The post Asbestcontrole

Lees meer »

KIJK. Nora Gharib toont nieuwe gewaagde haarkleur

Een week voor de zomervakantie echt van start gaat, heeft presentatrice en actrice Nora Gharib een nieuwe look. “Ik wil iets anders doen met mijn haar”, vertelt ze in een video op TikTok, waarna ze verschijnt met een wijnrode coupe. Op sociale media reageren BV-vrienden, zoals Laura Tesoro en Pommelien Thijs, laaiend enthousiast. “Stop, nu wil ik dit ook”, schrijft

Lees meer »