Drie Belgen in de top tien, Gaudu en Martinez mogen een goede eindnotering al vergeten: ontdek hier alle klassementen

Romain Bardet knalde in de openingsetappe van de Tour de France naar de eerste gele trui. Met Wout van Aert (derde), Maxim Van Gils (vijfde) en Remco Evenepoel (achtste) eindigden drie Belgen in de top tien. David Gaudu en Lenny Martinez zakten meteen door het ijs. 

Meer krantenkoppen in België

Afval daalt fors op festivals door herbruikbare bekers

Voorjaarsfestivals en -evenementen hebben door de invoering van herbruikbare bekers veel minder afval. Dat blijkt uit een monitoring van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). “Evenementen produceren opmerkelijk minder afval, de opkuis verloopt vlotter en de terreinen blijven netter,” klinkt het.

Lees meer »

“De perceptie rond de VAR zit verkeerd”: expert Werner Helsen neemt het op voor nieuwe technologie

De 3D-muur en chip in de bal zorgen voor nieuwe technologische snufjes op dit EK, al blijven de meningen verdeeld. Voor de ene haalt het de charme weg, voor de andere is het een stap in de goede richting. Sportwetenschapper en VAR-expert Werner Helsen (64) behoort tot het tweede kamp en duidt de nieuwe technologische mogelijkheden. “De meetfouten zijn verminderd,

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, auto meegesleurd door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »

Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde

Net voor de start van de zomervakantie lichtte burgemeester Marc Vanden Bussche op de gemeenteraad de jaarrekening 2023 toe, wat leidde tot stevig gebakkelei met N-VA-oppositieraadslid Sander Loones, die op zijn beurt weerwerk kreeg van raadslid Elwin Van Herck (Koksijde Vooruit).
The post Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge

Op de openingsdag zaterdag namen meteen al tientallen een verfrissende duik in het water van de in de zomer jaarlijkse terugkerende zwemzone in de Coupure. Door het mooie weer op zaterdag heeft de zwemzone, die nog toegankelijk is tot en met 1 september, de start dus niet gemist.
The post Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge appeared first on

Lees meer »

Vernieuwd Westfront Nieuwpoort laat je de Groote Oorlog ervaren als nooit tevoren

Na bijna tien jaar heeft Westfront Nieuwpoort een grondige inhoudelijke update gekregen. Daarbij werd de bestaande permanente tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog volledig vernieuwd, met aangepaste technologie en nooit eerder vertoonde artefacten. Bezoekers ervaren het iconische verhaal van de onderwaterzetting vanuit een andere invalshoek.
The post Vernieuwd Westfront Nieuwpoort laat je de Groote Oorlog ervaren als nooit tevoren appeared

Lees meer »

Geen genade voor hoogbejaarde drugsdealer die in Oostkamp geklist werd: ‘Bertje de cannabisboer’ krijgt twee jaar effectieve celstraf

Terwijl veel van zijn leeftijdsgenoten hun dagen in een rustoord slijten, zoekt Albert M. (81) liever de spanning op. Liefst 36 jaar na zijn eerste veroordeling en op een zucht van zijn 82ste verjaardag kreeg de Nederlander – in het drugsmilieu bekend als ‘Bertje de cannabisboer’ – opnieuw twee jaar effectieve celstraf. “Hij trekt totaal geen lessen uit zijn eerdere

Lees meer »