Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit”

De gemeenteraad keurde unaniem de aankoop goed van een woning met twee overdekte autostaanplaatsen in de Lisstraat. “De aankoop van dat woonhuis in de nieuwe verkaveling in de De Cassinastraat is een opportuniteit”, aldus schepen Louis Vanderbeken (CD&V).

“Het biedt de kans om deze woning in te zetten als noodwoning. Een beëdigd landmeter-expert maakte het schattingsverslag op en kwam tot een bedrag van 350.000 euro, inclusief kosten. “Vanuit Vlaanderen, gelanceerd door Vlaams minister van Wonen, Matthias Diependaele, loopt er een projectoproep voor noodwoningen. Met deze projectoproep stimuleert Vlaanderen, door het toekennen van subsidies, het bouwen, kopen, renoveren en inrichten van noodwoningen. De subsidie bedraagt maximaal 50 procent van de kosten, met een maximum van 159.500 euro per gerealiseerde noodwoning. Die subsidie is inmiddels al toegekend.”

Hakselaar

De gemeenteraad was eveneens eensgezind over de aankoop van een hakselaar op aanhangwagen. De uitgave wordt geraamd op 57.000 euro. “De huidige hakselaar is aan vervanging toe”, stelde schepen Bert Schelfhout (Open VLD). “De coördinator groen en proper wenst die te vervangen door een type dat vast op een aanhangwagen staat, zodat deze via een bestelwagen kan voortgetrokken worden. Zo kan het hakselhout rechtstreeks in de laadbak geblazen worden en is er geen apart vervoer via een tractor nodig. Het grote voordeel hierbij is dat men veiliger en eenvoudiger kan werken langs de weg en er slechts één persoon nodig is om de hakselaar te verplaatsen. De hakselaar moet ook voldoende krachtig zijn om de snoeiwerken in eigen beheer goed te kunnen uitvoeren. Met die investering zijn we weer goed voor een 20-tal jaar.”

Ook het inschrijvingsgeld voor het gemeentelijk deeltijds kunstonderwijs werd vastgelegd. Voor het schooljaar 2024-2025 is dat 50 euro voor de kunstacademie.

De lessen vinden plaats in ‘t Atelier inde Hoogstraat en in het buurthuis Sint-Lodewijk. Deelnemen aan een lessenreeks van keramiekatelier Terra kost 350 euro. Er worden ook open ateliermomenten georganiseerd en hiervoor betaalt men 150 euro. Er worden ook workshops aan geboden die telkens focussen op één aspect van keramiek. De inschrijvingsprijs, exclusief materiaal, bedraagt 20 euro per sessie.

(DRD)

The post Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren”

Tijdens het weekend van 5 tot en met 7 juli vindt de vijfde editie van Cava-Festibar plaats in Snellegem, een driedaags feestweekend van én voor Huis Snello.
The post Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

En toen viel president Biden helemaal stil tijdens debat met Trump

De Amerikaanse president Joe Biden was woensdag niet aan zijn proefstuk toe tijdens het presidentiële debat met Donald Trump. De president kwam verward over en kon meermaals niet uit zijn woorden komen. Zo viel hij tijdens zijn verwijt aan Trump over de gezondheidszorg even stil, waarna hij vervolgens deze uitspraak deed: “We hebben Medicare eindelijk geklopt.” Trump zag daardoor zijn

Lees meer »

Gedrafte Ajay Mitchell wordt tweede Belg in NBA

Een tweede Belg in de NBA. Ajay Mitchell (22) werd in de draft als het nummer 38 gekozen door de New York Knicks, dat in ruil voor cash meteen een trade opzette met Oklahoma City Thunder. Bij die laatste ploeg zal hij samenspelen met onder meer Chet Holmgren en Shai Gilgeous-Alexander. Ook voor LeBron James komt een droom uit: hij

Lees meer »

GBS Goudenregen in de prijzen bij Dieter Coppens voor campagne ‘Byebye gazon’: videogesprek valt in de smaak

‘Maak ook van jouw schoolterrein een biodivers paradijs’. Zo nodigde Dieter Coppens, ambassadeur van de campagne, de scholen in Wevelgem uit om deel te nemen aan Byebye gazon. Tien klassen werden daarvoor beloond met een ijsje, maar vooral het videogesprek met Dieter Coppens viel in de smaak.
The post GBS Goudenregen in de prijzen bij Dieter Coppens voor campagne

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

Internationaal aanhoudingsbevel tegen Syrische president Assad is geldig en blijft van kracht, zegt Franse rechtbank

Het internationale aanhoudingsbevel tegen de Syrische president Bashar Al-Assad is geldig en blijft van kracht. Dat heeft een Franse rechtbank in beroep beslist. Het bevel was uitgevaardigd door een Franse onderzoeksrechter in november vorig jaar, voor de betrokkenheid van Assad bij oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid tijdens de burgeroorlog in Syrië.

Lees meer »

Tanguy Ottomer stelt zijn boek ‘Knokke-Heist Boulevard Nostalgie’ voor: “Nostalgische kijk op mijn jeugd”

In het majestueuze decor van de Magrittezaal in het Knokse Casino stelde de Antwerpse auteur en stadsgids Tanguy Ottomer zijn boek ‘Knokke-Heist Boulevard Nostalgie’ voor. Het nostalgische boek brengt je terug naar de hoogdagen van de badplaats, toen wereldsterren en kunstenaars als Niki de Saint Phalle en Keith Haring er flaneerden. “In mijn kinder- en jeugdjaren kwam ik ieder weekend

Lees meer »

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »

Nieuwe wandelpaden in de duinen, recreatief buurtpark en meer parking: Wenduine weer een stukje attractiever

Na anderhalf jaar werken is het gebied tussen de Koninklijke Baan, de Leopold II-laan en de Rotonde helemaal heringericht. Het duingebied werd opgewaardeerd, de parking heraangelegd en ook het buurtparkje kreeg een grondige opknapbeurt. Alle werken zijn nu afgerond.
The post Nieuwe wandelpaden in de duinen, recreatief buurtpark en meer parking: Wenduine weer een stukje attractiever appeared first on

Lees meer »